Profile yeni alanlar ekledim ama nasıl zorunlu yapıcam

phpBB 2.0.x sürümleri için yapılmasını istediğiniz veya arayıpta bulamadığınız MODları buraya yazabilirsiniz.
Nix
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Nix »

-- editlendi (özür)
En son Nix tarafından 31.05.2007, 19:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Nix
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Nix »

index.php 'de dün sessions management altına koymanızı önerdigim kısmı silin.. vazgeçiyoruz..

Kod: Tümünü seç

if ($userdata['user_vorname'] == '' || $userdata['user_name'] == '' || $userdata['user_strasse'] == '' || $userdata['user_ort'] == '' || $userdata['user_telefon'] == '' )
{
  message_die(GENERAL_MESSAGE, "Profilinizde boş bilgileriniz var , profilinizi doldurmadan forumu dolaşmanıza izin verilmez.");

}
silin bunları ve aşağıyı takip edin..

silin çünkü bu bir bilgilendirme mesajıdır siz ise yönlendirme istiyorsunuz, yani php refresh etsin bilgilendirmeyi de..

index.php 'yi açın, sıfırdan yani, hiç bişe ilave etmedik..

//
	// Start output of page
	//
	define('SHOW_ONLINE', true);
	$page_title = $lang['Index'];
bu kısmı bulun.. ve bu kısmın üstüne şunları ilave edin..

if ($userdata['user_vorname'] == '' || $userdata['user_name'] == '' || $userdata['user_strasse'] == '' || $userdata['user_ort'] == '' || $userdata['user_telefon'] == '' )
{
      $template->assign_vars(array(
         'META' => '<meta http-equiv="refresh" content="5;url=' . append_sid("profile.$phpEx?" . "mode=editprofile") . '">')
      );
      $message .=  '<br /><br />' . sprintf($lang['benim_profilim_bos'], '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?" . "mode=editprofile") . '">', '</a>');
      message_die(GENERAL_MESSAGE, $message);
}

sonra lang_main.php 'yi açın ve şunu ilave edin en alta

?> varya onunb üstüne tabi.

$lang['benim_profilim_bos'] = 'Profilinizin boş olduğu görülüyor, lütfen profilinizi doldurunuz, sizi yönlendiriyorum, <br /> eğer Profil ekranınıza yönlendiremezsem <b><u>%sburaya%s</u></b> çekinmeden tıklayın'; 
bu muazzam çalışacaktır, küçük bir şey yaptık ama fonksiyonel oldu..
Heretic
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Heretic »

Nix arkadaşım çok süper olmuş, ellerin kolların dert görmesin çok başarılı çalışıyo işte tam istediğim şey buydu.. Çok teşekkür ederim... Yardımların için çok sağol... :D
Nix
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Nix »

teşekkür 1 başka açılımda görüşmek üzere..

selamlar.. mutlu oldum..
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

İşte Nix farkı :wink: 8)

Teşekkürler dostum...
Ben bilgiye bilgi demem, paylaşmadıkça... :)
denizci88
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen denizci88 »

Arkadaşlar, profile yeni alanlar nasıl ekleyebilirim yardımcı olur musunuz?
Herkes bize sorar "Neden denizi seçtiniz?" diye. Cevabı aslında sizde saklıdır. Siz neden toprak insanı olmayı seçtiniz?
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

Arkadaş bu modla yapabilirsin: Modify Profile

:arrow: http://phpbbhacks.com/download/193

.
denizci88
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen denizci88 »

İlgin için çok teşekkür ederim arkadaşım. Sağol.
Herkes bize sorar "Neden denizi seçtiniz?" diye. Cevabı aslında sizde saklıdır. Siz neden toprak insanı olmayı seçtiniz?
mguzel
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mguzel »

Rica ederim..
Kullanıcı avatarı
freedom058
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re:

Mesaj gönderen freedom058 »

by-keskin yazdı:öncelikle includes/usercp_register.php dosyasını aç ve dosyanın içindeki aşağıdaki kod bölümünü bul

if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) )

Burası doldurulması gerekli olan alanları düzenleyen kısım. şimdi buraya hangi alanı eklemek istiyorsan ekleyebilirsin örneğin msn kısmını zorunlu hale getirmek istiyorsan eklemen gereken kod aşağıdaki gibi olacaktır.

if ( empty($username) || empty($new_password) || empty($password_confirm) || empty($email) || empty($msn) )
merhaba ben dedıgın gıb yaptım fakat olmadı yıne aynı
Heretic
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Profile yeni alanlar ekledim ama nasıl zorunlu yapıcam

Mesaj gönderen Heretic »

Dostum yanlış yeri yapmışsın bu olayı Nix arkadaşım geliştirmişti , keskin in bahsettiği profildeki kullanıcı bilgilerini arttırmak için kullanılıyor fakat bu alanlar zorunlu olarak gösterilmiyo. Eğer ki profilinde zorunlu olarak göstermek istediğin yerler varsa ve bu boş alanları eski kullanıcıların dahil herkesin doldurmasını istiyorsan aşağıdaki işlemleri yap.
index.php 'yi açın, sıfırdan yani, hiç bişe ilave etmedik..

//
   // Start output of page
   //

bu kısmı bulun.. ve bu kısmın üstüne şunları ilave edin..

{
         'META' => '<meta http-equiv="refresh" content="5;url=' . append_sid("profile.$phpEx?" . "mode=editprofile") . '">')
      );
      $message .=  '<br /><br />' . sprintf($lang['benim_profilim_bos'], '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?" . "mode=editprofile") . '">', '</a>');
}
sonra lang_main.php 'yi açın ve şunu ilave edin en alta

?> varya onunb üstüne tabi.

$lang['benim_profilim_bos'] = 'Profilinizin boş olduğu görülüyor, lütfen profilinizi doldurunuz, sizi yönlendiriyorum, <br /> eğer Profil ekranınıza yönlendiremezsem <b><u>%sburaya%s</u></b> çekinmeden tıklayın'; 

Eğer konu ya gönderilen mesajları tek tek okursan sanırım olayı hemen kavrayacaksın pek bir zorluğu yok , eğer soracağın şeyler olursa tekrar sor yardımcı olmaya çalışırız.
Kullanıcı avatarı
freedom058
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Merhaba arkadaşım teşekurler ılgıı ıcın;
Benim yapmak istedigim Yeni eklemiş oldugum full name adlı moduda zorunlştırmak ..
vermıs oldugun kodlar bu işe yarıyormu sımdı edıtlıyorum tesekkurler....
Heretic
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Heretic »

Dostum vermiş olduğum kodlar sadece benim sitede zorunlu kıldığın yerleri zorunlu yapıyor çünkü geliştirirken benim site için çözümlemiştik bu durumu. Ama bu zorunlu alanları değiştiremeyeceğimiz anlamına gelmez hatta çocuk oyuncağıdır. Tek değiştirmen gereken aşağıdaki kod ..

mesela bak benim zorunlu kıldıklarım bunlar sen neleri zorunlu yapıyorsan tek yapman gereken bu alana eklemen mesela bak aşağıda bir örnek göstereyim.

if ($userdata['user_vorname'] == '' || $userdata['user_name'] == '' || $userdata['user_strasse'] == '' || $userdata['user_ort'] == '' || $userdata['burası_yeni'] == '' || $userdata['burası_yeni2'] == '' || $userdata['user_telefon'] == '' ) 

yani bu olayı yaparken tek değştirmen gerekn yer burası..

Bir sorun olursa sor kardeşim.
Kullanıcı avatarı
freedom058
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

kardesım saol yapıcam bunu yanı bu dosya nerde pekı phbbnın neresınde ...
Heretic
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Heretic »

index.php dosyasını aç

aşağıdaki kısmı bulun..

//
   // Start output of page
   //

ve bulduğun kısmın üstüne şunları ilave edin..

{
      );
}
sonra lang_main.php 'yi açın
olan yeri bul

aşağıdakini öncesine ekle

Tekrar hatırlatıyorum senin kendi sitende zorunlu kıldığın yerleri yapmak istiyorsan

yukarıdaki kod da değiştirmen gereken yer sadece burası

buradaki vorname ,name yada telefon yazan yerler benim sitemde zorunlu olan yerler tabi buralar sende daha farklı olabilir bunları sen kendin ekleyeceksin yada değiştireceksin.. daha önceki gönderdiğim mesajda zaten bununla ilgili bir örnek verdim.
Kilitli

“2.0.x MOD İstekleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir