2005 yılının başlarında bu yana Phpbb2 versiyonlarını kullanıyorum 2.0.6 dan 2.2.3'e kadar.
Forumumun yaklaşık olarak 45 Mb boyutunda bir database'i mevcut sıkışırma ile yaklaşık 3.53 Mb ve godaddy hosting kullanıyorum.
phpbb 3.0'ın stabil sürümü çıktıktan sonra yeni sürüme geçiş yapmak istedim, forumunuzdaki yazıları takip ederek phpbb3 forumunu sitemde farklı bir klasöre kurdum ve kurulum işlemini tamamladım eski forumu yönetim panelinden kapattım ve hemen akabinde yine forumdaki tariflere uymak suretiyle dönüştürme işlemine geçtim, eski foruma ait yolu bulmakta biraz zorlandım çünkü aynı sitede birden fazla domain kullanıyordum. Bu aşamayı da sonunda geçtim ve dönüştürme başladı, fakat dönüştürme işlemi sürekli yarıda kalıyor ve bir süre sonra "Internal Server Error" şeklinde bir uyarı alıyorum, defalarca denedim ama sonuç malesef değişmedi. "Internal Server Error" yazısını phpbb2 forumunu kullanırken de zaman zaman alıyordum bu durum ise yaklaşık olarak bir sene önce http://forum.xxx.com iken http://www.yyy.com haline getirdikten sonra yani forumun yolunu değiştirdikten sonra foruma eski veritabanını yüklememe rağmen açamamam ve bunun için yine forumunuzda tarif edilen bir işlemi gerçekleştirdikten sonra oldu. Forumda hiçbir başka problem yok sadece mesaj gönderirken zaman zaman bu iletiyi alıyorum ama iletiyi almama rağmen mesajı gönderiyor. Dönüştürme işlemi her defasında yarıda kaldıktan sonra phpbb3 forumunu açtığımda forumda doğal olarak hiçbir değişiklik olmuyor, yani yeni kurulmuş bir forum gibi görünüyor ne kategori ne de admin dışında üye mevcut ancak yönetici paneline girdiğimde eski forumdaki kategoriler ve alt forumları görünüyor.
Godaddy'de PhpMyAdmin 2.7.0 pl2 var dil ayarı olarak Turkish tr-iso-8859-9 görünüyor. Dönüşüm işlemini gerçekleştirebilmem için dil ayarını UTF'ye mi çevirmem gerekiyor? Başka bir dönüştürücü vs mi kullanmalıyım yoksa 3 senedir kullandığım foruma veda mı etmeliyim? Veda etmem gerekiyorsa bir şekilde veritabanını editlemek suretiyle forum üyeliklerini vs saklayacağım bir yöntem var mı?
phpbb3'e geçmek istememin sebebi ise spam mesajlardan bir şekilde kurtulmak ve yeni sürümün ekstra özelliklerini kullanabilmek.
Dönüştürme
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Dönüştürme
aQUa
Re: Dönüştürme
Ben biraz araştırdım EasyPHP 2.0b1 programını bilgisayarıma kurdum, internetten PhpMy Admin yazılımının son versiyonunu indirip EasyPHP nin içinde eskisi ile değiştirdim, bu programlar sayesinde localhostta yeni bir veritabanı yarattım ve "www" klasörünün içine phpbb 2.23 dosyalarını attım ve yeni bir forum kurdum. Yönetici panelinden daha önce siteden yedeklediğim veritabanını yüklemeye çalıştımsa da yine başarılı olamadım, buun üzerinde netten bu iş için kullanılan bigdump.php 'yi yine localhost foruma ait dosayaların da içinde bulunduğu "www" klasörüne kopyaladım ayrıca aynı klasöre daha önce yedeklediğim veritabanını ekledim. Localhosttan bigdump.php'yi çalıştırmadan önce veritabanı ile ilgili ayarları yaptım, daha sonra çalıştırdım ve listenin en altında yer alan veritabanını geri yüklemeyi başlat linkine tıkladım, defalarca yarım kaldı 12567'ci satırda, biraz daha araştırınca hatanın yine bigdump içinde yer alan "300" ve "3000" şeklindeki değerlerinden kaynaklandığını gördüm bunun üzerine bu değerleri "999999" olarak değiştirince veritbanını bigdump vasıtasıyla bu defa yükelemeyi başarabildim. Yükleme işlemi bittikten sonra yine localhostta "www" klasörünün içine phpbb3'ün dosyalarını kopyaladım ve kuruluma geçtim, kurulum başarılı şekilde gerçekleşti, daha sonra dönüştürme işlemine geçtim, dönüştürme işlemi gerçekleşirken bazı satırların numaralarını vs yazdı ve adım adım müdahalede bulunmaya gerek kalmadan ilerledi ve sonuç olarak veritabanını dönüştürdü ancak dönüştürülen veritabanı boyutu gzip ile 2.5 Mb civarında tuttu eskisi 3.5 Mb'tı, forumu açtığımda ise Türkçe karakterlerde problem olduğunu gördüm bununla birlikte kullanıcı sayısı 4370 ten, 4018 üyeye düşmüştü, forumda açılan başlık sayısında bir değişiklik olmamasına rağmen detaylı bir incelemede bulunmamama rağmen yaklaşık olarak 1/4 civarında veri kaybı olduğunu düşünüyorum.
Bu işlemleri tekrar yapabilirim ama Türkçe karakter sorunu ve veri kaybının neden kaynaklandığı konusunda tecrubeli arkadaşların yardımını bekliyorum.
Bu işlemleri tekrar yapabilirim ama Türkçe karakter sorunu ve veri kaybının neden kaynaklandığı konusunda tecrubeli arkadaşların yardımını bekliyorum.
aQUa
Birkçaz kez latin1 karatker setli phpbb2 den phpbb3 e dönüşüm yapmıştım, karakter sorunu olmadan geçiş yapıyordu.. Gerekirse öyle denersin..aQUa yazdı:forumu açtığımda ise Türkçe karakterlerde problem olduğunu gördüm bununla birlikte kullanıcı sayısı 4370 ten, 4018 üyeye düşmüştü
phpbb3 foruma üye olan ama aktive olmayan kullanıcılar üye sayısında görülmez, ama yönetim panelinde onları görebilirsin. Yani üye sayısı düşmez..
Forumda açılan başlık sayısı, mesaj sayısı aynı ise veri kaybı da olmamıştır.. Hem bu yazdıkların da şüpheli göründü, 45M veritabanı kolay kolay 3.5M ye sıkışmaz..aQUa yazdı:forumda açılan başlık sayısında bir değişiklik olmamasına rağmen detaylı bir incelemede bulunmamama rağmen yaklaşık olarak 1/4 civarında veri kaybı olduğunu düşünüyorum.
Bu arda çalışan haldeki phpbb2 forum adresini verirsen daha kolay yorum yapabiliriz..
Cevap için teşekkürler,
Phpbb2 forumu http://www.skystar3.com adresinde
phpbb3 forumu http://www.skystar3.com/forum adresinde
Forumun gzipli boyutu 3.720.198 byte
zipsiz boyutu ise......45.357.865 byte
phpbb2 forumunun veritabanı Turkish tr-iso-8859-9
localhosttaki phpmyadmin'de veritabanı UTF-8 Turkish-ci şeklinde diğer dil seçeneğini göremedim
Phpbb2 forumu http://www.skystar3.com adresinde
phpbb2 forumunun veritabanı Turkish tr-iso-8859-9
localhosttaki phpmyadmin'de veritabanı UTF-8 Turkish-ci şeklinde diğer dil seçeneğini göremedim
aQUa
Adreslere baktım, phpbb2 de 6221 mesaf var, benim 12 bin mesaj 12 M tutuyordu, anca search index sebebiyle senin veritabanın 45 M görünüyor olmalı. Fakat phpbb3 dönüşümü arama indeksini dönüştürmez, o yüzden veritabanı boyutu küçülür. O açıdan durum normal. İsteren şu anda bile, phbb2 arama indeksini silersen veritabanın epey ufalır, 45M > 5-6M değerine düşebilir.. import etmesi de kolay olur..aQUa yazdı:Phpbb2 forumu http://www.skystar3.com adresinde

phpbb3 otomatik kendisi utf8_bin karakter kodlamasını seçermiş, onu değiştiremezsin, bir ayara gerek yok..aQUa yazdı:phpbb2 forumunun veritabanı Turkish tr-iso-8859-9
Ancak, standart phpbb2 veritabanı karakter kodlaması latin1 (ISO-8859-1) oluyor, o durumda birkaç kez sorunsuz dönüştürme yapmıştım.. latin5 (ISO-8859-9) ise phpbb2, latin1 e çevirip tekrar dönüştür, zaten 6 bin mesajın var, lokalhostta 3-5 dakka da biter işlem..
latin5 veritabanını latin1 yapmak için, önce phpbb2 de arama indeksini sil veritabanı küçülsün, notepad++ da veritabanını aç, bul değiştir ile latin1 yerine latin5, latin5_turkish_ci yerine latin1_sweedish_ci ile değiştir..
Tüm bunları yapmadan önce de bir veritabanı yedeği almayı unutma.. Kolay gelsin
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir