Forumu Yedeklemek - Geri Yüklemek

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Forumu Yedeklemek - Geri Yüklemek

Mesaj gönderen Asil »

Merhaba,

Yönetici Kontrol Paneli'nde Forum yedeği nerden alınıyor bulamadım. Forumu başka bir server a taşıyacağımdan, yedeklemek istiyorum ve kesinlikle veri kaybı yaşamak istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ? Teşekkür ederim.
En son Asil tarafından 26.02.2008, 14:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Forumu Yedeklemek

Mesaj gönderen mc_kelleci »

bence(şahsi fikrim) yönetici panelinden yedek almayın.ben zamanında çok çektim.problemler yaşanıyor.

bence phpmyadminden yedek alın ve yüklerkende phpmyadminden geri atın.sorun yaşanılmıyor

yedek alırkan export(dışarı çıkar) seçeneğini seçip git butonuna basın.
yüklerkende import(içeri aktar) seçeneğini seçip.gözat butonuna basıp aldıgınız yedeği seçin ve gite basın.yedeğiniz sorunsuz yüklenir.

ikinci bi alternatif olarak backup alabilirsiniz.panelinizden backup alıp.direk yüklerken backupınızı yükleyebilrsiniz.ama bu panelden panele değişiyor(cpanel, direkct admin vs...)
aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar :)
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

sunucun hızlı ve kesintisiz çalışıyorsa sorun çıkmaz ama çoğu sunucu zorlandığı zaman mySql desteğini anlık askıya alabilir işte o ana denk gelirsen yedeğin tam olmayabilir. bu sebebten phpBB yönetiminden alınan yedekler sorun çıkarabilir.

En güzeli mc_kelleci'nin dediği gibi sunucu panelinden phpMyAdminden yedek almaktır ama bu yedekte 2 mb'ın üstünde ise geri yüklerken bölüp yüklemen gerekir. bunun için BigDump ile dump etmeni tavsiye ederim.

Sen yinede phpMyAdminden ve phpBB yönetiminden yedek al sorunsuz yedek aldıysan yönetimdekini kullanırsın sorun çıkarsa phpMyAdminden aldığın yedeği kullanırsın.

phpBB yönetiminden BAKIM bölümüne gireceksin sol menüde alttan 3 sırada YEDEKLEME var yedeği oradan alıyorsun altındaki YENİDEN KUR ilede yüklüyorsun.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Forumumu başarılı bir şekilde diğer server a taşıdım. Biraz uğraştırdı tabii ki ama halloldu ya sorun yok. Yalnız şu oldu... Türkçe karakterler sapıttı. Mesajlardaki türkçe karakterlerde sorun yok ama forumlarda açılan başlıklarda yer alan türkçe karakterler (ç,ğ,ı,ş,ü gibi harfler) sapıttı. Bunun sebebini anlayamadım. Acaba yedek alırken farklı bişeyler mi yapmak lazım ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Forumu Yedeklemek - Geri Yüklemek

Mesaj gönderen Asil »

Belki sorum gözden kaçmıştır diye bi güncelliyim dedim.
Kullanıcı avatarı
mavideniz
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mavideniz »

Asil yazdı:Cevaplarınız için teşekkür ederim. Forumumu başarılı bir şekilde diğer server a taşıdım. Biraz uğraştırdı tabii ki ama halloldu ya sorun yok. Yalnız şu oldu... Türkçe karakterler sapıttı. Mesajlardaki türkçe karakterlerde sorun yok ama forumlarda açılan başlıklarda yer alan türkçe karakterler (ç,ğ,ı,ş,ü gibi harfler) sapıttı. Bunun sebebini anlayamadım. Acaba yedek alırken farklı bişeyler mi yapmak lazım ? Yardımcı olursanız sevinirim.
phpbb2 lerde yönetim panelinden yedek almak her zaman sorunluydu.
phpBB3 de phpmyadmin den yedek almak sorun yaratıyor. utf8 latinci meselesinden kaynaklanan sapıkça bir durum söz konusu. Uploadda mysql hatası veriyor.
Ama phpBB3 yönetim panelinden yedek aldıysan ki veritabanın büyükse kısım kısım alabilirsin. En ufak bir sorunla karşılaşmadım.
Ben yönetim panelinden yedek almanızı öneriyorum. Sadece şuna dikkat edin download penceresindeki boyut 5.15 mb yedekledikten sonra boyut aynıysa yedek sağlamdır. Boyutta sapıtma varsa ki dn_35 ondan bahsetmiş o zaman aldım sanırsın sorun çıkabilir. Ama şu andaki serverler ve indirme hızları oldukça yüksek.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Cevap içi teşekkür ederim. Yedeği garanti olması açısından phpmyadmin den alıyorum. Geri yükleme yaparken sorun yaşamadım. Fakat geri yükledikten sonra foruma girdiğimde Türkçe karakterlerin (ç,ğ,ş,ı,ü,) bir garip çıktığını gördüm. Bunun sebebini anlayamadım. Siz "utf8" olayına değinmişsiniz. Bu "utf8" i değiştirebiliyoruz sonuçta yedek alırken. Tahminimce oradan doğru dil gurubunu seçsek türkçe karakter sorunu ortadan kalkacak. Ama o grup hangisi tabi bir sürü var...

Yönetim Panelinden alınan yedeklerde bu türkçe karakter sorunu yaşanmıyor mu yani ?
Kullanıcı avatarı
mavideniz
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mavideniz »

Hayır, phpBB3 de yönetim panelinden yedek aldıysanız Türkçe karakter sorunu yaşamıyorsunuz. Ben çok fazla host değiştiririm (Yurtdışı) adeta daldan dala konarım, hep birisinin yanında davetsiz misafirimdir. :D ns leri yönlendiririm,Host ücreti ödemem yani. Unlimited domain veriyorlar, 25 tane mysql, 100 tane mysql unlimited mysql verenler bile var. Çoğu hostta birden fazladır. Bir tanede boş açın, yönetim panelinizden yedek alın yeni açtığınız mysql ye yedeklerinizi atınız. sadece config php deki gerekli yerleri değiştirin önbelleği temizleyin bakın,
göreceksinizki en ufak bir türkçe karakter problemi yok. :mrgreen: Kolay gelsin.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Pekala mavideniz. Vakit ayırıp, faydalı bilgiler verdiğin için teşekkürler.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir