HTTP 500 İç Sunucu Hatası

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

HTTP 500 İç Sunucu Hatası

Mesaj gönderen Asil »

Avatar boyutlarını değiştirdiğimde, ya da "eklenti ekleyebilme" özelliğini kapatmak istediğimde, "Gönder" e tıklayınca "Sayfa görüntelenemiyor" deyip "HTTP 500 İç Sunucu Hatası" veriyor. Bunun sebebi büyük olasılıkla sunucudan ama bunu önlemenin yolu nedir ? Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
phpbb6
Uzaklaştırıldı

Re: HTTP 500 İç Sunucu Hatası

Mesaj gönderen phpbb6 »

Bunun sebebi mod_security, host sahibin bunu kapatmaz, ama .htaccess ile kendi alanın için geçersiz kılabilirsin:

Kod: Tümünü seç

# mode security OFF
<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Cevap için teşekkür ederim. Ama .htaccess ben bi Windows server larda gördüm. Linux serverda da var mı ? Varsa hangi directory de ? Bulamadım. Biraz daha açık yazarsanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
phpbb6
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen phpbb6 »

bir tane oluştur, içine verdiğim kodları koy ve phpbb nin root dizinine at, config.php ile aynı dizine.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

phpbb6 yazdı:bir tane oluştur, içine verdiğim kodları koy ve phpbb nin root dizinine at, config.php ile aynı dizine.
.htaccess adlı, PHP uzantılı bir dosya oluşturdum. Notepad kullanarak verdiğin kodları yazdım ve upload ettim. Ama yine aynı sorun dvam ediyor. Nerde yanlış yaptım acaba ?
Kullanıcı avatarı
phpbb6
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen phpbb6 »

uzantı veya herhangi birşey olmayacak, ancak windows onu yapmana izin vermeyecek, şöyle yapabilirsin örneğin. Notepad ile .htaccess.txt oluşturup sunucuda adını .htaccess olara değiştirebilirsin, dosya adı sadece ".htaccess" php veya başka bir uzantısı yok.
Asil
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Asil »

Dediklerini harfiyen yaptım. Fakat sorun çözülmedi. Aynen devam.... Eğer alternatif bir çözüm varsa bekliyorum. Teşekkür ederim.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Yandex [Bot] ve 6 misafir