Forumu taşımak

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
carcass
Kayıtlı Kullanıcı

Forumu taşımak

Mesaj gönderen carcass »

Arkadaşlar ben phpbb3 forumumu ücretsiz hosttan ücretli hosta nasıl taşırım, domainim var host free,yönlendirme yapmıştım. Bu taşıma işlemini nasıl yapıcam saygılarla...
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Forumu taşımak

Mesaj gönderen bplr »

Ücretsiz host olması önemli değil, ama senin veri tabanı yedeği alabilmen önemli..
taşıma için phpmyadmin veya forum yönetim panelinden yedek alacaksın, yeni ücretli host sitesinde yeni bir veritabanı oluşturup yedeği yükleyeceksin. Bu arada config.php dosyasında veritabanı sunucusu, veritabanı kullanıcı adı ve şifresini düzeltmen gerekir..

Ayrıca ücretsiz hostta bulunan phpbb3 dizinini olduğu gibi ücretli hostta olana taşıman gerekir. Taşımadan sonra config.php ayarları yapılacak..

Eğer phpbb3 dizini taşıma imkanı yok ise, yeni bir phpbb3 kurma dosyaları indirip, olduğu gibi yeni ücretli hosta yükleyeceksin.. Ama install dizini hariç.. config.php ayarları yapılınca forum çalışır. Herhangi bir soruna karşı taşımadan önce varsayılan sitili prosilver seçmeyi unutma..
carcass
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen carcass »

Allah razı olsun anlattıgın için takılldıgım bir yer olursa yine sorarım çok saolsın.Yanlız bu veritabanı alma işini hostan mı yapayım yönetim panelinden mi saygılarla...
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Ben hosttan phpMyadmin den ve Yönetim kontrol panelinden de yaptım, sorun olmamıştı.
Çok büyük değilse forum her ikisinden de yedek al. phpMyadmin den aldığın yedeği taşındığın ücretli hosting hesabında kullanmayı tercih et.. Daha çok tercih edilir o yol..
Ayrıca, veritabanı yedeği almadan önce, değişti ise, host adresi: http://www.seninsite.com script yolu: /forum cookie path: /forum vb de düzeltip kaydet.. Taşıdğın yerde sorun yaşamazsın..
carcass
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen carcass »

Tekrardan çok teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
Burakozmen
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Burakozmen »

bplr yazdı:......................... yeni ücretli host sitesinde yeni bir veritabanı oluşturup yedeği yükleyeceksin...
yedeği yüklemeye kalktığımızda boyutunun büyük olduğu uyarısı yapar genelde, çünkü ücretlide olsa veritabanını geri yüklerken 2 mb civarından çoğunu kabul etmez..

Bu sorunu aşman için veri tabanını parçalaman gerekir.. Acaba önceden kullandığımız bigdump.php türü modlar phpBB 3 e uyarmıı ???
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

BigDump.php büyük veritabanlarını dump etmek içindir, tüm mysql veritabanlarını sorunsuzca yükleme yapar.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 3 misafir