phpbb 3.0 işlemci %99 kullanımı ?

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
extraloob
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen extraloob »

sitemiz phpbb 3.0 en son sürümü olarak çalışmaktadır lakin 2 haftadır siteyi açamıyoruz forum çalışmaya başladığı anda işlemci kullanımı %99lara çıkıyor ve html ile yapılmış sayfalar bile açılamaz hale geliyor forumu kapatınca html sayfalar sorunsuz çalışıyor.

forum, işlemciyi nasıl bu kadar kullanır, çözümleri nerelere bakılarak giderilebilir :?:

hosting firması ile yapılan görüşmelerde aşırı işlemci kullanımı olduğu söylenmekte kendi kiralık sunucumuz olduğu halde sorunu aşamıyoruz.

Ps: 70.000üyeli günlük min.3000 max 5000 ziyaretçili online aktif üye sayısı 2500-3000 arasında olan bir forum sitesi sahibiyim.
ReplaX11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpbb 3.0 işlemci %99 kullanımı ?

Mesaj gönderen ReplaX11 »

sisteminiz kaldırmıyor olabilir bu yüzden başka bir iyi sistemde deneyip bakarsanız daha iyi olur ve vista filan kullanıyorsanız vistada kasıyordur zaten windows xp kurunuz ve öle deneyiniz

bide

sizin sitenizi biliyorum bu durum tüm herkesin moralini baya bozdu bende bir webmaster olarak bişey sormak istiyorum şu global moderator isimleri veya bir grup ismini moderator kısmına ekleyince isim ince gözüküyor onu kalın nasıl yapabilirim sizde onda yardım ederseniz tşk ederim
emre86
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen emre86 »

%99 :? , phpBB3x bu sorunu aştı sanıyodum :lol: daha önceki forum sistemi neydi :?:
İnadına 2x
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

sunucu kendi kiralık sunucumuz diyorsun öleyse sunucu panelini kullanmasını biraz bilmen gerekir sunucu panelinde hangi işlemlerin işlemciyi nekadar kullandığını gösterir oradan bakıp ögrenebilirsin.

Şayet sitede admin isen debug modunu aktif ederekde ögrenebilirsin.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
phpbb6
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen phpbb6 »

Çözmek biraz zor olabilir, lakin CPU kasma anında hemen SQL sorgularına bakıyorum, ortada sorgu yok ancak CPU kasıyor, avarage load kısmında ise kasanın SQL olduğu görünüyor. Mysql sunucuya restart attığımda düzeliyor...

phpBB3 hızlıdır, ancak hit arttıkça buna hiçbir forum sistemi dayanamaz, doğru optimize, gerekirse SQL sunucunun başka bir makineye ayrılması gerekebilir.

Xcache, eAccelerator, APC gibi php hızlandırıcıları da dahil edebilirsin. cache.php de yapacağın özelliştirmeler ile cache sistemini bu hızlandırıcılar üzerine dahi inşa edebilirsin.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 2 misafir