Birden fazla ismi kullanan üye tesbiti nasıl yapılır?

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
bdajans
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Birden fazla ismi kullanan üye tesbiti nasıl yapılır?

Mesaj gönderen bdajans »

Merhabalar...

Forum kullanıcılarının farklı isimlerle üye olduğunu anlayabilmek için ip numaraları ve farklı isimler kullanan üyenin karşılaştırmalı bilgileri nasıl öğrenilir..?

Sanki önceden ben bunu görebiliyordum ama güncellemeden sonra forumda bunun gibi bir takım ayarlar bozuldu ne yapmak gerekir..?

Bu bilgilere nasıl ulaşabiliriz?

Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Birden fazla ismi kullanan üye tesbiti nasıl yapılır?

Mesaj gönderen bplr »

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=546143
adresindeki IP Search modunu kurarsan, yönetim kontrol panelinden IP veya kullanıcı adı araması yaparak kullanıcı hangi IP adresleri hangi kullanmış, o IP adresini kimler kullanmış, kaç tane PM atılmış, kaç ankete oy vb bir dizi bilgi arama sonucu alınabiliyor.
bdajans
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen bdajans »

Değerli arkadaşım paylaşımınız ve ilginiz için teşekkür ederim...
Ancak bu ingilizce bir sayfa ve ben anlamadım...
Türkçe izahı olan modları tarifleri izleyerek kuruyordum ama bunu çözemedim henüz...
Türkçe olan bir link yokmu acaba...

Yahu ilginç olanı ben iyi hatırlıyorum bu özellik vardı ama şimdi ulaşılamıyor...
Güncellemeler sonunda demek ki kayboldu bu özellik...

Hangi dosyalar ve hangi düzenlemeler olmalı bir yardım ederseniz teşekkür ederim...
El yordamıyla ilerleyebildiğimi ziçin zorluk çekiyoruz mazur görün...
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

bdajans yazdı:Türkçe izahı olan modları tarifleri izleyerek kuruyordum ama bunu çözemedim henüz...
Türkçe olan bir link yokmu acaba...
Bu modun Türkçe dil dosyası yok.
bdajans yazdı:Yahu ilginç olanı ben iyi hatırlıyorum bu özellik vardı ama şimdi ulaşılamıyor...
Öyle bir özellik varsa onu kullan madem, bana da anlatırsan o özelliği sevinirim. Teşekkürler
bdajans
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen bdajans »

Kardeş vardı dedim, ama nerdeydi nasıldı zaten hatırlasam ve ulaşabilsem yardım istermiydim...
Tıklayınca çapraz olarak üyenin hangi isimlerle üye olduğunu görüyordum...
Bu temalarda birinde olabilir...
Demin bir tema denedim mesela onda var moderatör panelinde forum detayları seçeneğinde bir mesaj incelerken üyenin hangi ip'leri kullandığını ve varsa aynı ip'den başka isim listeliyor burada...

Demek ki ben şu an kullanmakta olduğum prosilver içinde görmedim başka temaydı o...
Tek tek seçip bakayım...
Sizin önerdiğiniz mod nasıl kuruluyor söylememişsiniz orda tarif yok...
Ben bu konularda yeterli bilgiye sahip değilim...
Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
malt
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen malt »

Son bahsettiğin özellik tüm temalarda var.Herhangibir başlık içinde olduğunda moderatör kontrol paneline girersen oraya mesaj yazan üyelerin hangi ip adreslerini kullandığını, o adreslerden kaçar tane mesaj yazdığını görebilirsin.
bdajans
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen bdajans »

Teşekkür ederim, modu kurdum sorun yok...
Modu tavsiye eden arkadaşıma da teşekkür ederim...

Ayrıca dediğiniz bölümde ip'leri gördüm ilginiz için teşekkür ederim...
Ancak benim aradığım çapraz bilgi, yani farklı isimlerle giriş yapanların tesbiti...
Fakat ip'ler farklı görünüyor ve aynı kişilerin kullandığı farklı üye isimlerini göremiyorum...

Ben böyle bir özellik olduğunu gördüm ama şimdi göremiyorum...

Merakım bu konu ve neden göremediğim...

Tekrar teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

İki farklı kişi aynı IP adresini kullanmışsa aramada çıkar. Ancak bu kullanma foruma kayıt sırasında veya mesaj göndermede olmalı. Geçici süre sonra silinecek session IP numaraları da aratılır.
Ayrıca bir mesajı incelerken, prosilver temada

Mesaj detayları
Bu IP adresinden mesaj gönderen diğer kullanıcılar
da görülür. Yani aynı IP den iki kişi mesaj atmışsa belli olur.
Kullanıcı avatarı
aciyagulmek
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen aciyagulmek »

artı günümüzde ip adresleri ortalama hergün değişiyor, bugünkü ip numaran ile yarınki ip numaran birbirini tutmaz. bence gereksiz bir konu üzerinde arama yapıyorsun. sahsi kararım hiç ugrasma derim :)
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

aciyagulmek yazdı: günümüzde ip adresleri ortalama hergün değişiyor, bugünkü ip numaran ile yarınki ip numaran birbirini tutmaz. bence gereksiz bir konu üzerinde arama yapıyorsun. sahsi kararım hiç ugrasma derim
Gayet geçerli bir arama yapıyor, aynı IP numarasını kullanan kişileri bulmak istediği şey. İki defa üye olanların tamamını bulabilme hedefi yok..
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir