[Çözüldü] Özel MEsajları silme
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
[Çözüldü] Özel MEsajları silme
Slmlar forumda Bulunan bütün özel mesajları nasıl sıfırlıyabilirim Bir bilginiz varmı?
Re: Özel MEsajları silme
özel mesaj kullanımını kapatıp yeniden açsan acaba olmaz mı? 

**Websitemi yazamıyorum çünkü yetişkin içerik! yöneticiler bu şekilde olmasını istiyooree,haberiniz olsun istiyoree**Destek veremeyiz demeyin sonra:)
denedşm ama silinmedi başka bir çözümü varmı acabaesadow yazdı:özel mesaj kullanımını kapatıp yeniden açsan acaba olmaz mı?
özel mesajlar veritabanında phpbb_privmsgs tablosunda saklanmaktadır, phpMyadminden bu tabloyu taratıp özel mesajlara ulabilirsin, istersen tabloyu boşaltabilirsin. Dikkat yanlışlıkla tabloyu kökten silme ve Veritabanıyla ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce olası hata yapma ihtimaline karşı yedek almayı unutma.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Cevabınız için çok tşkkür ederim Ama biraz daha açıklarmısınız nasıl silebilirim tablonun içindeki mesajlarıDn_35 yazdı:özel mesajlar veritabanında phpbb_privmsgs tablosunda saklanmaktadır, phpMyadminden bu tabloyu taratıp özel mesajlara ulabilirsin, istersen tabloyu boşaltabilirsin. Dikkat yanlışlıkla tabloyu kökten silme ve Veritabanıyla ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce olası hata yapma ihtimaline karşı yedek almayı unutma.
Merhaba,bjk55 yazdı: Cevabınız için çok tşkkür ederim Ama biraz daha açıklarmısınız nasıl silebilirim tablonun içindeki mesajları
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
KOLAY GELSİN...
hepsi komple silincekmi yoksa sadece içindekilermi silincek?
Temizlediğim boşalttığım halde aşağıdaki resimdeki gibi gösteriyor. Sebebi ne olabilir. Birde şöyle birşey var sitemin ara sıra en üstündeki logo yarım çıkıyor. Çerezleri temizle dedikten sonra düzeliyor. Logonun yanı sıra overal_header daki menülerde forumu ilk kurduğum haldeki halinde gibi gözüküyor sonradan cache temizliği yapınca düzeliyor. Günde birkaç kez oluyor bu. Özel mesajlarda aşağıdaki resimdeki gibi. Aslında hiç mesaj yok ama mesaj varmış gibi gösteriyor.
Yeni bir güne gülümse !
bjk55 yazdı:hepsi komple silincekmi yoksa sadece içindekilermi silincek?
Kod: Tümünü seç
TRUNCATE phpbb_privmsgs;
TRUNCATE phpbb_privmsgs_to;
Önbellek temizliği yaptığınıza rağmen o çıkıyor öyle mi? Peki tıklayınca ne oluyor???basoglanh yazdı:Temizlediğim boşalttığım halde aşağıdaki resimdeki gibi gösteriyor. Sebebi ne olabilir. Birde şöyle birşey var sitemin ara sıra en üstündeki logo yarım çıkıyor. Çerezleri temizle dedikten sonra düzeliyor. Logonun yanı sıra overal_header daki menülerde forumu ilk kurduğum haldeki halinde gibi gözüküyor sonradan cache temizliği yapınca düzeliyor. Günde birkaç kez oluyor bu. Özel mesajlarda aşağıdaki resimdeki gibi. Aslında hiç mesaj yok ama mesaj varmış gibi gösteriyor.
Logo meselesine gelince... Navbar menü eklentisini kullandıktan sonra mı bu uyarıyı aldınız? Yoksa eskiden beri var mıydı? Sanki sorun navbar menü gibi duruyor...
En son VSaBaH tarafından 09.07.2008, 18:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Menü eklentisi sistemin kendisinde olan birşey. Menü olayı ve logonun yarım çıkma meselesi dedicated sunucuya geçtikten sonra ara ara çıkmaya başladı. Önceden normaldi. Hosttan alıp sunucuya aktardığımız sqllerden labilirmi diye düşünüyorum. Özel mesajlar ise myadminden tabloları boşalttığım ve cache temizliği yaptığım halde aynı. Mesela benim kullanıcı panelimin yanında 4 yeni mesaj yazıyor fakat içinde mesaj yok 4 yeni meseja tıklıyor giriyorum ama boş sayfa yeni hiç mesaj yok.
Yeni bir güne gülümse !
Logonuz düzelmiş görünüyor eğer ara ara çıkıyorsa sunucudan kaynaklandığını söyleyebiliriz...basoglanh yazdı:Menü eklentisi sistemin kendisinde olan birşey. Menü olayı ve logonun yarım çıkma meselesi dedicated sunucuya geçtikten sonra ara ara çıkmaya başladı. Önceden normaldi. Hosttan alıp sunucuya aktardığımız sqllerden labilirmi diye düşünüyorum. Özel mesajlar ise myadminden tabloları boşalttığım ve cache temizliği yaptığım halde aynı. Mesela benim kullanıcı panelimin yanında 4 yeni mesaj yazıyor fakat içinde mesaj yok 4 yeni meseja tıklıyor giriyorum ama boş sayfa yeni hiç mesaj yok.
NOT: Aşağıdaki işlemleri uygulamanız için
TRUNCATE phpbb_privmsgs;
TRUNCATE phpbb_privmsgs_to;
Eğer özel mesajları tablolardan silmenize rağmen size yeni mesaj veya okunmayan mesaj uyarısı veriyorsa şu SQL tablolarını çalıştırmanızı öneririm...
Kodların sonundaki 1,2,3,4 rakamları yeni mesaj sayısını belirtir. 4 yeni mesaja kadar yeni mesajı olan kişilerde çıkan bu uyarı aşağıdaki SQL sorgusuyla büyük ihtimalle sonlanacaktır... Yani o rakamları 0 olarak güncelleyecektir...
Eğer 4 den fazla mesaj olan üyelerinizin olduğunuz düşünüyorsanız rakamı 5 olarak değiştirebilirsiniz... Her iki SQL kodu içinde geçerli bu... SQL leri sırasıyla çalıştırmanızı öneririm. Mesela önce bir olanlar çalıştırın. Hatta satır satır çalıştırsanız daha verimli olur...
UPDATE phpbb_users SET `user_new_privmsg` = '0' WHERE `user_new_privmsg` = '1';
UPDATE phpbb_users SET `user_unread_privmsg` = '0' WHERE `user_unread_privmsg` = '1';
UPDATE phpbb_users SET `user_new_privmsg` = '0' WHERE `user_new_privmsg` = '2';
UPDATE phpbb_users SET `user_unread_privmsg` = '0' WHERE `user_unread_privmsg` = '2';
UPDATE phpbb_users SET `user_new_privmsg` = '0' WHERE `user_new_privmsg` = '3';
UPDATE phpbb_users SET `user_unread_privmsg` = '0' WHERE `user_unread_privmsg` = '3';
UPDATE phpbb_users SET `user_new_privmsg` = '0' WHERE `user_new_privmsg` = '4';
UPDATE phpbb_users SET `user_unread_privmsg` = '0' WHERE `user_unread_privmsg` = '4';
4'ten çok yeni mesajı olan üyeniz olduğunu sanmıyorum varsa da sadece ona bu kodlar etkilemeyecektir... Emin oluyum diyorsanız istediğiniz sayıya kadar yapabilirsiniz

Eğer kodların çalıştırılmasında hata alıyorsanız bu o değere uygun tablo olmadığını gösterir... Hata olursa paylaşmanızı rica edeceğim...
Benim çözümüm böyle daha kolayı var mı bilmiyorum...
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir