merhaba
phpbb 2 sürümünden host aldığım yere phpbb 3 sürümüne geçiş yapmalarını istedim . yaptılar ama
sürümü yükledikten sonra türkçe karakter sorunu oluştu. düzeltmelrini söylediğimde ise www.phpbbturkey.com adresinde belirtilen phpbb 2 den phpbb 3 sürümüne dönüştürme bölümünde ne yazıyorsa onu yaptık , biz artık daha fazlasını yapmnayızi bu adresteki kişilere sorun dediler. ben bu işlerden anlamadığım için host aldım yerden rica etmiştim ama onlarda sanırım bu işlte pek usta değiller.
bende burdaki arkadaşla danışmak için bu başlığı açtım.
sorun şu ki. türkçe karekter sorunu formun kendisinde oluşmuyor. örneğin.
giriş butonundaki ş sorunsuz olarak yazıyor. yada pek ço türkçe karakter forumun ana özelliğinde bulunan hiç bir butonu yada başka bir yerinde yaşanmıyorum ama forum başlıkları yada üyelerin adları yada mesajları gibi sonradan eklenen her türlü tükçe karakter farklı yazı şekilleri olarak görünüyor. ve sitemdeki hiç bir mesaj okunmayacak duruma geldi.
bu konuda bana nasıl bir öneride bulunabilirsiniz. şimdiden teşekkürler
phbb3 sürümüne dönüş yaptım türkçe karakter sorunu oluştu
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Re: phbb3 sürümüne dönüş yaptım türkçe karakter sorunu oluştu
viewtopic.php?f=20&t=13457
Aynı sorun bu arkadaşımızda da olmuştu. Ancak bu sorunun bir çözümü olmadığını söylemişlerdi ona. O yüzden Phpbb2'den devam etmek zorunda kaldı.
Şimdi senin siteye baktım, eğer profilindeki siteyse, phpbb2 sanırım. Pek fazla içerik yok gibime geldi. Sana önerim o forumu silip Phpbb3'ü baştan kurman. O zaman daha sağlıklı olur.
Kolay gelsin..
Aynı sorun bu arkadaşımızda da olmuştu. Ancak bu sorunun bir çözümü olmadığını söylemişlerdi ona. O yüzden Phpbb2'den devam etmek zorunda kaldı.
Şimdi senin siteye baktım, eğer profilindeki siteyse, phpbb2 sanırım. Pek fazla içerik yok gibime geldi. Sana önerim o forumu silip Phpbb3'ü baştan kurman. O zaman daha sağlıklı olur.
Kolay gelsin..
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Re: phbb3 sürümüne dönüş yaptım türkçe karakter sorunu oluştu
sanırı en doğru çözüm bu olacak teşekürler
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir