Sanırım forum elden gitti ((

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kaos
Kayıtlı Kullanıcı

Sanırım forum elden gitti ((

Mesaj gönderen Kaos »

Arkadaşlar yaklaşık bir yıl kadar önce kurmuş olduğum http://www.komuk.net 'in plesk panelden ayarlarını yaparken , forumunda arada birkaç dosyasının hatayla silinmesi sonucu forum artık maalesef çalışmamaktadır.Dolayısıyla forumumuda yapmış olduğumuz bir senelik çalışmalarımız ziyan olmuş üyelerimize karşıda mahcup durumda kalmış bulunmaktayız.Bu vaziyette forumumuzu geri getirmek için ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilecek arkadaşların yada bizzat bu sorunu çözerim diyen arkadaşların yardımlarını bekliyorum sağlıcakla kalınız. MSN oguzyanik3@hotmail.com forum phpbb3 rc 5 versiyonudur
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Sanırım forum elden gitti ((

Mesaj gönderen bplr »

Forum veritabanı silinmemişse kolayca eski haline getirebilirsin..

phpbb3.0.1 sürümünü indirip,
siteadresi.com/forum/
dizini içine ftp ile (config.php hariç) tüm dosyaların üzerine yazdırarak yükleyeceksin.
Yeni kurulum dosyaları eskilerin üzerine yazılmış olacak sonuçta.
Sonra
http://www.siteadresi.com/forum/install/database_update.php
dosyasını tarayıcıdan çalıştırıp veritabanını güncelleyeceksin.
Arkasından, install dizinini silmen yada adını değiştirmen gerekir.

Bu işlemler forumu sıfır-vanilla phpbb3.0.1 haline gelir. Yapmış olduğun özel tema, yada modifikasyonların hepsi, varsa, silinir. Forum RC5 olduğu için güncellerken bir şekilde modları kaybeceğinden modların silinmesi fazla kayıp kayıp sayılmaz.

Veritabanın da silindi ve güncel yedeğin yoksa, hosting şirketinden yardım iste, onlarda güncel yedek olabilir. Hosting şirketinde web sunucu dosyaların yedeği de vardır, ama o tip destek isteği biraz zaman alıcı olabilir.
ReplaX11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ReplaX11 »

mhb
sitene bakımda forum klasörünün içindekileri silmişşin onları silmeseydin belki bir şans olabilirdii hostcundan yardım iste
Kaos
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Kaos »

bplr yazdı:Forum veritabanı silinmemişse kolayca eski haline getirebilirsin..

phpbb3.0.1 sürümünü indirip,
siteadresi.com/forum/
dizini içine ftp ile (config.php hariç) tüm dosyaların üzerine yazdırarak yükleyeceksin.
Yeni kurulum dosyaları eskilerin üzerine yazılmış olacak sonuçta.
Sonra
http://www.siteadresi.com/forum/install ... update.php
dosyasını tarayıcıdan çalıştırıp veritabanını güncelleyeceksin.
Arkasından, install dizinini silmen yada adını değiştirmen gerekir.

Bu işlemler forumu sıfır-vanilla phpbb3.0.1 haline gelir. Yapmış olduğun özel tema, yada modifikasyonların hepsi, varsa, silinir. Forum RC5 olduğu için güncellerken bir şekilde modları kaybeceğinden modların silinmesi fazla kayıp kayıp sayılmaz. Arkadaşım dediklerinizi yapmama rağmen maalesef database update ti çalıştıramadım .Ben zamanında yönetim kontrol panelden bu forumun yedeklerini birkaç dosya halinde almıştım.
Pleskten forumun dosyaların komple silip yeniden forumu kurduktan sonra bu zipli yedekleri foruma tekrar yerleştirme imkanı olurmu acaba diye düşünüyorum konu ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Veritabanın da silindi ve güncel yedeğin yoksa, hosting şirketinden yardım iste, onlarda güncel yedek olabilir. Hosting şirketinde web sunucu dosyaların yedeği de vardır, ama o tip destek isteği biraz zaman alıcı olabilir.
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Kaos yazdı:Arkadaşım dediklerinizi yapmama rağmen maalesef database update ti çalıştıramadım .Ben zamanında yönetim kontrol panelden bu forumun yedeklerini birkaç dosya halinde almıştım.
Pleskten forumun dosyaların komple silip yeniden forumu kurduktan sonra bu zipli yedekleri foruma tekrar yerleştirme imkanı olurmu acaba diye düşünüyorum konu ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.
Yeniden sıfır bir forum kurup, eski yedek veritabanını yükleyebilirsin tabii ki.
Yeni forumu kurup veritabanı yerine phpmyadmin den üzerine yedek veritabanını yüklersin. Yada, pleskten yeni bir veritabanı oluşturup yedeği geri yüklersin phpMyadminde, config.php dosyası içindeki veritabanı adı ve şifresi değerini yedek veritabanı adıyla değiştirirsin..

Kod: Tümünü seç

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysqli'; // Burası mysqli yada mysql olur genelde
$dbhost = '?????????????'; // Genelde localhost yazılır ???????????? yerine
$dbport = ''; 
$dbname = '??????????????????????'; // Veritabanı adı
$dbuser = '?????????????????'; //Veritabanı kullanıcı adı
$dbpasswd = ''; //Veritabanı kullanıcısı şifresi
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>
Bu yol dışında şöyle olabilir:
- Sıfır bir temiz forum kur. Sonra,
Yönetim kontrol paneli -> Bakım -> Yedekleme
den yeni kurduğun bir forumun bir yedeğini al.

O yedeğin dosya adını bir yere yaz "backup_1213120664_2d0c312a3b73681a.sql.gz" mesela, ve sonra o yeni yedeği sil ftp ile.
Eskiden aldığın bir yedeğin adını "backup_1213120664_2d0c312a3b73681a.sql.gz" olarak değiştir ve ftp ile phbb3/store/ dizinine gönder..
Sonra
Yönetim kontrol paneli -> Bakım -> Yeniden Kur -> yoluna git...
phbb3/store dizininde ftp ile yüklediğin yedek görünmeli, onu seç..
Geri yüklemeyi başlat
tuşuna tıkla..
Bu yükleme bitince, önbelleği/zulayı temizle..
phpbb3/install/database_update.php
dosyasını çalıştırıp, veritabanını güncelle..
Eğer sorun çıkarsa, phpMyadmin de veritabanın onar yada optimize et, veritabanı güncellemesini tekrar dene..
Olmuyorsa bu işlemleri localhost üzerinde yapmayı dene..

Eğer veritabanı güncellemesi sorun yaratır ve çözemezsen,
sourceforge adresinden

phpbb3 RC5 dosyalarını
indir o dosyalarla siteni tekrar kur.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 4 misafir