[Çözüldü] 3.0.0'dan 3.0.1'e yükseltme nasıl oluyor
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
[Çözüldü] 3.0.0'dan 3.0.1'e yükseltme nasıl oluyor
Arkadaşlar ben yeni olduğum için bu forum konularında pek bilmiyorum(hatta hiç). Yükseltme işlemi galiba otomatik oluyor ama onlarda da sorunla karşılaşanlar olmuş. Forumda aradığımda gördüm. Yalnız bu konu hakkında ben mi karşılaşmadım yoksa forumda mı yok bilemedim onun için başlık açtım.
eğer güncelleme işini açıkça anlatacak olan varsa esirgemesin. ha daha önceden paylaşıldı da ben bulamadıysam linki versin. Çünkü değişiklikler yapmak istiyorum forumda ama yükseltince bazıları da kaybolacak. Mecbur 3.0.1'e yükseltmem gerek.
şimdiden teşekkürler
eğer güncelleme işini açıkça anlatacak olan varsa esirgemesin. ha daha önceden paylaşıldı da ben bulamadıysam linki versin. Çünkü değişiklikler yapmak istiyorum forumda ama yükseltince bazıları da kaybolacak. Mecbur 3.0.1'e yükseltmem gerek.
şimdiden teşekkürler
blogcu
Re: 3.0.0'dan 3.0.1'e yükseltme nasıl oluyor
Hatırladığım kadarıyla;
Güncelleme dosyasını indir, hosta upload et, sonra ilk kurulumda yaptığın gibi www.siteismi.com/install adresine gir. Orada kur yerine güncelleme sekmesine tıkla. Sonrasında ise sistem seni yönlendiriyor.
Güncelleme dosyasını indir, hosta upload et, sonra ilk kurulumda yaptığın gibi www.siteismi.com/install adresine gir. Orada kur yerine güncelleme sekmesine tıkla. Sonrasında ise sistem seni yönlendiriyor.
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
ben kurulumu hostta hazır olandan yaptığım için ve onuda arkadaş hallettiği için bilmiyordum;) hosta dediğin ftp'den mi? diğer dosyaların üzerine mi nereye
peki bu "Sonrasında ise sistem seni yönlendiriyor." türkçe olarak mı?
ne çok soru sordum be

ne çok soru sordum be

blogcu
Merhaba,blogcu forum yazdı:ben kurulumu hostta hazır olandan yaptığım için ve onuda arkadaş hallettiği için bilmiyordum;) hosta dediğin ftp'den mi? diğer dosyaların üzerine mi nereyepeki bu "Sonrasında ise sistem seni yönlendiriyor." türkçe olarak mı?
ne çok soru sordum be

Hiç denemedim ama sanırım Türkçe desteği yok...
Takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz....
KOLAY GELSİN...
Eğer güncelleme paketi Türkçe'yse Türkçe destek oluyor. Benim güncelleşme yaptığımda Türkçe paket vardı. Korkulacak bir iş değil. 

- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
şöyle birşey yapsam. mesela otomatik güncelleme paketine, turkcelestırılmıs tam pakettekı aynı dosyalarla yerlerını degıstırıp sonra otomatık guncellemeye baslasam. olabilir mi ki? çünkü bazı kelimeleri bilmemem(ing pek bilmiyorum da
) ve yanlış birşey yaparsam herşeyi elime yüzüme bulaştırabilirim 

blogcu
O şekilde daha değişik durumlar ortaya çıkabilirblogcu forum yazdı:şöyle birşey yapsam. mesela otomatik güncelleme paketine, turkcelestırılmıs tam pakettekı aynı dosyalarla yerlerını degıstırıp sonra otomatık guncellemeye baslasam. olabilir mi ki? çünkü bazı kelimeleri bilmemem(ing pek bilmiyorum da) ve yanlış birşey yaparsam herşeyi elime yüzüme bulaştırabilirim

Fazla yabancı şeyler olmasa gerek... Nerede takıldınız?
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
aslında daha başlamadım. başlamadan yerimi hazırlayayım da daha kolay olsun diye demiştim dosyaları değiştirmeyi.
tamam atıyorum şimdi install dosyasını bakalım neler çıkacak karşımıza. Heyecan bastı şimdi bak

düzenleme:
ben sftpden bağlanıyorum. Onun için mi olmuyor güncelleme?
tamam atıyorum şimdi install dosyasını bakalım neler çıkacak karşımıza. Heyecan bastı şimdi bak

düzenleme:
blogcu
Herhangi bir FTP programı kullabilirsiniz... Sorun çıkacağını sanmıyorum...blogcu forum yazdı:aslında daha başlamadım. başlamadan yerimi hazırlayayım da daha kolay olsun diye demiştim dosyaları değiştirmeyi.
tamam atıyorum şimdi install dosyasını bakalım neler çıkacak karşımıza. Heyecan bastı şimdi bak![]()
düzenleme:
Sonucu belirtirseniz sevinirim...
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
güncelleme evet türkçeymiş buna sevindim ama ftp'den otomatık guncelleme ıslemı ıcın gırdıgım bılgılerden baglantı kurulamadı dıyo. (guncelleme işlemi içindeki bağlantıdan bahsediyorum) 

blogcu
kökdizin/config.php içindeki bilgilerden yararlanarak bağlantının doğru bir şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz...blogcu forum yazdı:güncelleme evet türkçeymiş buna sevindim ama ftp'den otomatık guncelleme ıslemı ıcın gırdıgım bılgılerden baglantı kurulamadı dıyo. (guncelleme işlemi içindeki bağlantıdan bahsediyorum)
Hata olarak ne veriyor kurulum esnasında... Hangi aşama hatalıymış?
Güncelleme dosyalarını upload etmenin 2 yolu vardı galiba. Biri güncelleme sırasında gerekli yerlere Ftp kullanıcı adı ve şifreyi yazmak. Diğeri de güncellenen dosyaları indirip elle httpdocs klasörüne upload etmek. Ben elle yapılanı tercih etmiştim. Çünkü diğer şekilde bağlantı kurulamadı hatası alıyordum. Size de elle upload etmenizi öneririm. 

- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
tamam dosyaya bakarımVSaBaH yazdı:kökdizin/config.php içindeki bilgilerden yararlanarak bağlantının doğru bir şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz...blogcu forum yazdı:güncelleme evet türkçeymiş buna sevindim ama ftp'den otomatık guncelleme ıslemı ıcın gırdıgım bılgılerden baglantı kurulamadı dıyo. (guncelleme işlemi içindeki bağlantıdan bahsediyorum)
Hata olarak ne veriyor kurulum esnasında... Hangi aşama hatalıymış?

evet bende aynı hatayı aldım. İndirdim de dosyaları ama baya çokmuşmalt yazdı:Güncelleme dosyalarını upload etmenin 2 yolu vardı galiba. Biri güncelleme sırasında gerekli yerlere Ftp kullanıcı adı ve şifreyi yazmak. Diğeri de güncellenen dosyaları indirip elle httpdocs klasörüne upload etmek. Ben elle yapılanı tercih etmiştim. Çünkü diğer şekilde bağlantı kurulamadı hatası alıyordum. Size de elle upload etmenizi öneririm.

blogcu
O dosyaların çokluğu önemli değil. Sen onu olduğu gibi seç, forum klasörüne at. Orda farklı dosyalar değişecektir zaten.blogcu forum yazdı:evet bende aynı hatayı aldım. İndirdim de dosyaları ama baya çokmuşneyse bakarım akşama artık

- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
tamam o dosyaları direk phpbb forumun oldugu klasöre atıcam öyle mi yani hepsini birden 
ne çok soru sordum be

ne çok soru sordum be

blogcu
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir