Host is not allowed to connect to this MySql Server

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
xrhymer

Host is not allowed to connect to this MySql Server

Mesaj gönderen xrhymer »

"Host '64.191.56.133' is not allowed to connect to this MySql Server"

forumu kurarken böyle bir hata veriyor :!:

host ta hangi işlemi eksik yaptım acaba :?:
ReplaX11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Host is not allowed to connect to this MySql Server

Mesaj gönderen ReplaX11 »

mysql bilgilerini doğru yazdığınıza emin olun
xrhymer

Mesaj gönderen xrhymer »

Girdiğim bilgiler doğru zannediyorum. cpanel den baktığım kadarıyla. başka bir sebebi olabilir mi :?:

Düzenleme: **********.com dan aldığım bedava host ta yaşadığım sorunum. Gerçi kendisinde 3.0.1 sürümü mevcut ama onu da 3.0.2 ye yükseltirken sorun yaşıyorum.
En son xrhymer tarafından 29.07.2008, 16:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
yumusakge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen yumusakge »

Öncelikle 3.0.x Destek Forumunda sabit konulardan olan Forum Kurulumu'nda database bolumunu okuyun bakın nasıl Kurulcak forum :D

9- Start Install butonuna tıkladıktan sonra Database Configuration sayfası açılacaktır.Bu sayfada veritabanı ayarlarınızı şu şekilde yapacaksınız:

Database type: (Buradan veritabanı tipinizi seçin.)
Database server hostname or DSN: (Bu kısıma veritabanı adresinizi yazın.Eğer veritabanınız başka bir makinede değilse bu kısıma localhost yazmanız yeterli olacaktır.Not: Sadece ODBC yüklemelerinde Data Source Name adı yazılmalıdır.)
Database server port: (Sadece veritabanı portunuz farklıysa buraya yazın.Eğer farklı değilse bu kısmı boş bırakın.Genelde bu bölüm boş bırakılır.) --> MUTLAKA BOŞ BIRAK ! :lol:
Database name: (Veritabanı adını yazın) [DB oluştur dediğiniz zaman buraya yazacaksınız db ismi genellikle xxx_x gibi olur..]
Database username: (Veritabanı kullanıcı adını yazın) [Kullanıcı adınız]
Database password: (Veritabanı şifrenizi yazın)
Prefix for tables in database: (Bu kısımda phpbb tablolarının veritabanında kayıt edileceği önadlarının ne olacağı belirlenir.Eğer farklı bir önad kullanmak istiyorsanız burayı değiştirin. Ör: phpbb3_ Eğer önadları değiştirmek istemiyorsanız aynen bırakın.)
xrhymer

Mesaj gönderen xrhymer »

Aynen bu adımları takip ettim. hostun IP' sinin yerine localhost yazdığımda da Access denied for user "root@localhost".... hatasını alıyorum. :mrgreen:
yumusakge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen yumusakge »

xrhymer yazdı:Aynen bu adımları takip ettim. hostun IP' sinin yerine localhost yazdığımda da Access denied for user "root@localhost".... hatasını alıyorum. :mrgreen:
arkadaşım Cpanele gir Database Oluştur bölümünde 1 diye bir database oluştur kullanıcı adına 7204 dersek database ismi 7204_1 olur ve kullanıcı adı ismi de 7204 olur ayrıca host ismine de localhost yaz ve şifreyi yaz bu kadar ama sen paralı Hosta mı kuruyorsun :?:
xrhymer

Mesaj gönderen xrhymer »

bedavahosta kuruyorum. gerçi kendi içinde 3.0.1 var ama 3.0.2 ye yükseltirken hata alıyorum.

neyse denedim ve bu hatayı aldım.

Access denied for user 'blablabla'@'10.50.0.15' (using password: YES)

anlamadım gitti :mrgreen:

phpmyadmin de bir işlem mi yapman gerekiyor.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir