phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
TheKinG
Kayıtlı Kullanıcı

Re: phpBB 2.0.x sürümlerinden phpBB 3.0'a geçiş

Mesaj gönderen TheKinG »

bende nedense 1-2 aşamayı geçiyorum phpbb2 den phpbb 3 geçerken nedense 3 ncü aşamada hep aşağıdaki hatayı verip duruyor acaba sorun ne bileniniz varsa yardım ederseniz seviniriz.

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, support@supportwebsite.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.33 Server at www.siteadresi.com Port 80
dorsfo
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen dorsfo »

Anlatılanlar gibi yaptım, sorun falan çıkmadı.Eski forumdan kalma veritabanı silsem birşey olmaz değil mi ?
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

dorsfo yazdı:Anlatılanlar gibi yaptım, sorun falan çıkmadı.Eski forumdan kalma veritabanı silsem birşey olmaz değil mi ?

dönüşümü yaptıysan veritabanında phpBB2 ve phpBB3 tabloları birliktedir, veritabanını değil phpBB2 tablolarını sileceksin.

Her ihtimale karşın yedek almayı unutma.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
elwoodblues47
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen elwoodblues47 »

Merhaba,

Benim şu anki phpbb2 forumum www.xxx.com/forum şeklindeki adreste kurulu.

Burada yazılanlardan anladığım kadarıyla dönüştürme işlemi için phpbb3 ile ilgili dosyaları öncelikle /phpbb3 adında bir klasör oluşturup transfer edeceğim ve dönüştürme işlemi yapacağım.

Ben yine forumuma www.xxx.com/forum adresinden ulaşılsın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

elwoodblues47 yazdı:Merhaba,

Benim şu anki phpbb2 forumum http://www.xxx.com/forum şeklindeki adreste kurulu.

Burada yazılanlardan anladığım kadarıyla dönüştürme işlemi için phpbb3 ile ilgili dosyaları öncelikle /phpbb3 adında bir klasör oluşturup transfer edeceğim ve dönüştürme işlemi yapacağım.

Ben yine forumuma http://www.xxx.com/forum adresinden ulaşılsın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
DÜZENLEME: Az önce farklı bir yol anlatmıştım ama daha kolay bi şekli şu şekilde olabilir... :)

Dönüştürmelere başlamadan önce forum dizinindeki eski forumunuzun dizinini forum2 olarak değiştiriniz... Daha sonra "forum" adında yeni bir klasör açınız root dizininizde. Ve phpBB3 dosyalarını<ı yeni açtığınız forum/ klasörü içine yükleyiniz..

Dönüştürme veritabanları arasında olacağından sorun çıkmaması gerekir...

Yine de sorunla karşılaşırsanız burada yazabilirsiniz...
elwoodblues47
Kayıtlı Kullanıcı

Teşekkürler.

Peki bir sorum daha olacak, dosyaları phpbb3 klasörüne upload ettikten sonra ve www.xxx.com/phpbb3/install adresine gittikten sonra direkt olarak dönüştür'e mi tıklayacağım yoksa önce kurulum sonra dönüştür mü yapacağım?

Bir de son olarak buradaki rehberin en başında prefixlerle ilgili bir ayar yapmamızdan söz edilmiş, bu ayar nereden yapılıyor?
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

elwoodblues47 yazdı:Teşekkürler.

Peki bir sorum daha olacak, dosyaları phpbb3 klasörüne upload ettikten sonra ve http://www.xxx.com/phpbb3/install adresine gittikten sonra direkt olarak dönüştür'e mi tıklayacağım yoksa önce kurulum sonra dönüştür mü yapacağım?

Bir de son olarak buradaki rehberin en başında prefixlerle ilgili bir ayar yapmamızdan söz edilmiş, bu ayar nereden yapılıyor?
Az önce yazmış olduğum yazıyı değiştirdim onu tekrar okumanızı rica edeceğim...

Kurulum yapmadan Çeviriciye geçemezsiniz zaten önce kurulum yapmalısınız...

Önek (Prefix) meselesine gelince kurulum esnasında diğer forumunuzla aynı veritabanını kullanacağınız için phpbb_ önekini zaten kabul etmeyecektir. Yani kurulum sırasında prefix değerlerini gireceğiniz bir bölüm çıkacak zaten karşınıza...

Onu phpbb_ değil de phpbb3_ olarak ayarlamalısınız... Hoş ayarlamasanız da kurulum gerçekleşmez zaten :) (Tabi eski forumunuzun öneki phpbb_ den farklı bi öneke sahip değilse)

Kurulum yapmadan bazı şeyler kafanızı karıştırabilir... Kurulum esnasında tüm bu dediklerimle karşılacağınız için sorunu çözmeniz daha kolay olacaktır...
elwoodblues47
Kayıtlı Kullanıcı

İşlemleri tamamladım, herşey yerli yerinde gözüküyor.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

elwoodblues47 yazdı:İşlemleri tamamladım, herşey yerli yerinde gözüküyor.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Rica ederim işe yaradığına sevindim... Eğer bahsettiğini forum bu ise gayet güzel görünüyor ;)

http://yildizsavaslari.com/forum/

ELLERİNİZE SAĞLIK...!
cagatay58
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen cagatay58 »

dosyaları ftp'ye phpBB3 klasörü içerisine atıp chmod ayarlarını yapıyor ve phpBB3'ü sorunsuz bir şekilde phpbb3_ önekiyle kuruyorum. Daha sonra dönüştüre tıklıyorum.
Önceki mesaj panonuzun yolu bulunamıyor. Lütfen ayarlarınızı kontrol edip yeniden deneyin.
» ../forums kaynak yolu olarak belirtildi.

hatası veriyor. phpBB2 direkt olarak root dosyasında. ne yapmam gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

cagatay58 yazdı:dosyaları ftp'ye phpBB3 klasörü içerisine atıp chmod ayarlarını yapıyor ve phpBB3'ü sorunsuz bir şekilde phpbb3_ önekiyle kuruyorum. Daha sonra dönüştüre tıklıyorum.
Önceki mesaj panonuzun yolu bulunamıyor. Lütfen ayarlarınızı kontrol edip yeniden deneyin.
» ../forums kaynak yolu olarak belirtildi.

hatası veriyor. phpBB2 direkt olarak root dosyasında. ne yapmam gerekiyor.
Merhaba,

../ deneyebilir misiniz?

KOLAY GELSİN...
RastaN
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen RastaN »

Merhabalar,

Öncelikle foruma tüm emeği geçenlere ve burada yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürler. :)

Dönüşümde bir problem yaşıyorum.

Ücretli bir hosttan yine bir ücretli hosta forumu taşıdım. ( biraz maceralı da olsa, sonunda oldu :roll: )

Bu arada birde phpBB3 e geçelim dedim. 2.22 den dönüşüm yaptım. Ancak şimdi 3'e yönetici girişi yapamıyorum. Ne eski yönetici şifresini nede yeni yönetici adını ve şifresini kabul etmiyor.

Bu durum bir kez daha başıma geldi. ( tüm forumu hem aratarak hemde ilgili başlıkları tarayarak baktım ama bir çözüm bulamadım! :( ) Ancak o zaman her iki forumuda kapalı tuttuğumdan olmuyor herhalde deyip phpBB3'ü silip yeniden yükledim. Bu sefer yeni forumu kapalı yapmadım. Ancak dönüşümden sonra eski forumun kapalı olmasından dolayı yeni forumda kapalı hale geliyor. Ama yönetici ( Admin ) girişi de yapamıyorum.

Şimdi bu konuda ne yapabilirim? ( cache ide temizyeyip yine denedim! )
Admin şifresine ulaşılabilecek bir dosya varmıdır? ( Dönüşümde bir hata oluyorsa oradan ulaşıp düzeltebilirmiyiz? )

İlgilenebilecek tüm arkadaşlara teşekkürler. :)

Ek bilgiler;
Dönüşümü yaparken hata vermedi ancak sunucu üzerinden yaptığım için çok uzun sürdü. Hatasız bir şekilde bitti.
İlk denediğimde eski yönetici şifresini ve adını girdiğimde şifreler dönüştürülemedi diyordu ancak buna neden olabilecek bir şifre modu yüklü değil!İkinci denemede böyle bir şey demedi.
2 mi güzel-3 mü Özel? Anlamadım ben bunu?
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

RastaN yazdı:
Bu arada birde phpBB3 e geçelim dedim. 2.22 den dönüşüm yaptım. Ancak şimdi 3'e yönetici girişi yapamıyorum. Ne eski yönetici şifresini nede yeni yönetici adını ve şifresini kabul etmiyor.

Merhaba,

Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Yani zamanında şifreleme ile alakalı bir MOD yüklediğimiz için bu sorunu yaşadığımızı sanıyorum. Ben bu sorunu aşamadım yani şöyle bi şekilde admin girişi yapmanızı sağlayabilirim ama diğer tüm üyelerinizin şifrelerini tekrar sıfırlamaları gerekecektir.

Yeni üyelerde kesinlikle hiçbir sorun yaşanmayacak ama eski üyeler bir sıfırlama işleminden sonra eskisi gibi foruma rahatlıkla girebileceklerdir...

Ben zamanında araştırmış ama çözümünü bulamamıştım. Eğer siz bir çözümünü bulursanız paylaşmanızı rica edeceğim...

Şimdilik sadece sizin giriş yapmanızı sağlayabilirim. Sonra forumu kullanıcılara açar ve sıfırlama göndermelerini sağlayabilirsiniz...

Dediğim gibi yapıp forumu bu haliyle açmak istiyor musunuz?
Kullanıcı avatarı
tuzukuru
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen tuzukuru »

Kurulumda phpbb2 forumları alt klasörlerde yani .../forum, .../sitem, vs olupta

Kod: Tümünü seç

» ../forum kaynak yolu olarak belirtildi
hatasını alan arkadaşlar forum kaynak yolu olarak "../" olarak kurmayı denesinler.
Kullanıcı avatarı
tuzukuru
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen tuzukuru »

VSaBaH yazdı:
RastaN yazdı:

Merhaba,

Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Yani zamanında şifreleme ile alakalı bir MOD yüklediğimiz için bu sorunu yaşadığımızı sanıyorum. Ben bu sorunu aşamadım yani şöyle bi şekilde admin girişi yapmanızı sağlayabilirim ama diğer tüm üyelerinizin şifrelerini tekrar sıfırlamaları gerekecektir.

Yeni üyelerde kesinlikle hiçbir sorun yaşanmayacak ama eski üyeler bir sıfırlama işleminden sonra eskisi gibi foruma rahatlıkla girebileceklerdir...

Ben zamanında araştırmış ama çözümünü bulamamıştım. Eğer siz bir çözümünü bulursanız paylaşmanızı rica edeceğim...

Şimdilik sadece sizin giriş yapmanızı sağlayabilirim. Sonra forumu kullanıcılara açar ve sıfırlama göndermelerini sağlayabilirsiniz...

Dediğim gibi yapıp forumu bu haliyle açmak istiyor musunuz?
Aynı problemi olmasada benzerini yaşayanlardanım. Geçiş sonrası bazı kullanıcıların şifrelerinin kabul olmadığı hatasını aldım, bu konuda bende muzdaribim. Şöyle bir sorgu varmı bilmiyorum fakat olursa iş görecektir tüm üyelerin şifrelerini tekrar update gibi birşey.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 2 misafir