Bu sorunu çözebilen yok... mu?

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
yenimakale
Kayıtlı Kullanıcı

Bu sorunu çözebilen yok... mu?

Mesaj gönderen yenimakale »

Phpbb3 forum bölümüne üyelik sorunu. Sorun bu kadar basit ve biz 10 gündür bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bu Phpbb3 forumunu kim yaptı? Kim yaptıysa sorunu da o çözebilir heralde. Bizim denemediğimiz yöntem kalmadı. Olmuyor, olmuyor, olmuyor...

Herkes sunucu kaynaklı olduğunu söylüyordu. Forum bölümünü linuxa aldık çalıştırdık. Sorun çözülmedi ve devam ediyor: forum.yenimakale.com bu linuxta.

.htaccess dosyalarını sildik sorun hala devam ediyor.

Sadece plesk sürümünü değiştirmedik. Çünkü onun değişmesi hostingdeki diğer kullanıcıları etkileyecek.

Hosting firması smf veya mybb forum tavsiye etti. Bunları da ben istemedim. Vbulletin olabilir ama o da 160 dolar, artık Phpbb den ne farkı varsa. Bana göre phpbb daha iyi ve ücretsiz. Bedavadan 160 dolar mı ödeyeyim?

Yok mu arkadaşlar bu sorunu çözebilecek?_ Bu sorun için yardımda bulunabilecek? Ya ben çözerim diyen varsa ve para istiyorsa söylesin ona bile razıyım. Siteye gelenler şikayette bulunmaya başladılar. Prestij olarak site bundan kötü etkileniyor ve ben bu sorunu PHPBB3'te yaşıyorum. Vbulletin'de bir sorun yaşasam bin tane cevap verilir ve bu sorun çözülmeye çalışılırdı. Phpbb neden böyle?

Son kez yardımlarınızı rica ediyorum. Bazı arkadaşlara özel mesaj, bazılarına mail attım. Şuana kadar sorunu çözebilen olmadı. Belki plesk sürümünü değiştirmek işe yarayabilir ancak onu da yapamıyoruz. Bu çözümü bana söyleyen arkadaş eğer okuyorsa bu yazıyı tekrar yardımına ihtiyacımız olduğunu belirteyim.

Bu sorunu çözmek için bir dakika kaybetmek istemiyorum. Sizlerde benimle aynı hassasiyeti gösterirseniz sevinirim.

Site: www.yenimakale.com asp ve win
forum.yenimakale.com php ve linux
yenimakale.com/forum php ve win

Yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
radyobulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Bu sorunu çözebilen yok... mu?

Mesaj gönderen radyobulut »

yenimakale yazdı:Phpbb3 forum bölümüne üyelik sorunu.
sorun tam olarak ne? veya hangi başlıkta sorunu çözmeye çalıştınız?
RastaN
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen RastaN »

radyobulut yazdı:
yenimakale yazdı:Phpbb3 forum bölümüne üyelik sorunu.
sorun tam olarak ne? veya hangi başlıkta sorunu çözmeye çalıştınız?
Ben denedim; kayıt olmaya çalışınca kullanıcı isimlerini kabul etmiyor.

''Girdiğiniz kullanıcı adı izinli değil ya da izin verilmeyen bir kelime içeriyor. Lütfen farklı bir ad seçin''

Konuyu bende tam bilmiyorum ama ''arama indeksinin oluşturulmaması'' ile bir ilgisi olabilir mi?

Eğer forumu taşıdı ve database'i dönüştürdü iseniz arama indeksi dönüştürülemiyor. Ve sizin tarafınızdan yeniden yaratılması gerekiyor. Belki bu bir neden olabilir. Ama tamamen acemi işi bir fikir önerme olarak kabul ediniz. Denemekte fayda var!

Kolay gelsin.
2 mi güzel-3 mü Özel? Anlamadım ben bunu?
Kullanıcı avatarı
yenimakale
Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar sizlere şöyle ayrıntılı bir açıklama yapayım. Öncelikle ilgilendiğin ve cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Keşke herkes sizin kadar duyarlı olabilse.

Öncelikle www.yenimakale.com sitesi asp ile yapılmış bir site. Ben forum bölümüde olmasını istedim ve Phpbb2 forumunu kurduk. Daha sonradan editörlerimizden gelen istek üzerine ya vbulletin'e geçecektik ya da Phpbb3'e. Phpbb2'yi 3'e yükselttik.

Birkaç sunucu değişikliği yapmak zorunda kaldık. Son sunucu değişikliğinde Türkçe karakter sorunu çıktı. Şöyleki "ı" harfi "i" şeklinde göründü. "ş" harfi "?" şeklinde göründü. Sunucudan kaynaklanan bu sorun düzelene kadar ben sürüyle makale ekledim. Bana bir sorun olmayacağını ve hepsinin düzeleceğini söylediler. Ama sorun düzeltildiğinde sadece sunucu değişikliğinden önceki makaleler düzeldi. Sonraki makaleler ise bozuldu. Neyse, onların hepsini elle tek tek düzelttik. İşte tam bu aralarda yaklaşık 12 gün önce foruma üye olma sorunu çıktı. Sorun şuydu: üye olmaya çalıştığınızda "Bad Gateway" hatası veriyordu.

Sunucu sahibi arkadaş sorunu inceledi ve windows ile php uyumsuzluğu olduğunu söyledi. Bizde normalde çalışan bir şeyin bir den sorun vermesine şaşırdık. Neyse, madem sorun linux'a geçme ile hallolacak, o zaman sadece forumu linux'ta çalıştırıp bir deneme yapalım dedim. Sunucu sahibi arkadaş yenimakale.com/forum'u subdomain ile forum.yenimakale.com olarak açtı ve linux'ta çalıştırdı. Sorun değişti ama sonuç değişmedi. Arkadaşın üstte yazdığı gibi üye adı kabul edilmiyor.

Birçok kişiyle iletişime geçtim. Sağolsun birkaç arkadaş cevap verdiler. Bize söylenen 3 yöntem vardı:

* Forum'u linux'ta çalıştırma ki bu işe yaramadı.
* .htecass mıdır nedir o dosyaları silerek deneyin denildi, onları da silerek denedik yine bir sonuç alamadık.
* Denemediğimiz, daha doğrusu deneyemediğimiz tek bir şey kaldı. O da plesk sürümünü 4.4.7 den 4.4.6 ya almak. Bize söylenen 4.4.6 ila 5 arasındaki plesk sürümlerinde bu hatanın olabileceğiydi. Biz geri alamadık çünkü bu geri alma işlemi sunucudaki diğer siteleri de etkileyecek.

Şimdi soruyorum arkadaşlar. YOKMU BU SORUNDAN BİZİ KURTARABİLECEK BİRİ?

İnanın çok mu çok acil bir sorun.
Kullanıcı avatarı
yenimakale
Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar PHPBB3 KULLANMAK İS-Tİ-YO-RUM... ama şu sorunu aşmama yardım edebilecek bir Allah'ın kulu yok öyle mi?
colorcat
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen colorcat »

http://www.phpbb.com/bugs/phpbb3/ticket ... t_id=13511

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 6&t=564935

aynı sorunu yaşamışlar. dikkatlice okursan bir çözüm çıkarabileceğini düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
yenimakale
Kayıtlı Kullanıcı

ARKADAŞLAR BANA MAİL YOLLAYAN 3 ARKADAŞ VARDI, ONLARLA BİRLİKTE BU BAŞLIĞA CEVAP YAZAN ARKADAŞLARA DA TEŞEKKÜR EDERİM.

Hayatımda böyle bir destek forumu görmedim. Beş para etmez bir destek forumu açık söylüyorum. İki hafta 2 tane başlık açtım, yardım edin, bir şey söyleyin dedim cevap vermeye tenezzül bile etmediler. Bütün editörlere özel mesaj gönderdim. Böyle böyle bir sıkıntım var yardımcı olun, iki haftadır bu sorunla uğraşıyoruz, paraysa parasını verelim dedim. Sadece 2 arkadaş geri dönüş yaptı. Onların söylediklerini denedik ancak çözüm olmadı.

Şuan çok çok büyük ihtimalle smf midir nedir öyle bir şeye geçmeyi düşünüyoruz. Ya da hangisinde sorun yaşamıyacaksak öyle bir şeye. Tekrar Phpbb3 kullanmak var aklımda ama buradakilerin hiçbirinden destek bekleyerek girmem bu işe. İnsanı yarı yolda bırakırlar. Kimse de böyle bir destek forumundan destek beklemesin. Kimseye doğru düzgün yardımcı oldukları yok.

Bana yardımcı olmayan arkadaşlar için bir dileğim var. Benim şu sorunum var ya, bu sorunun yarısı kadar bir sorun başlarına gelsin. Benimle benzer şeyleri yaşasınlar ve kendilerine yardım edecek bir Allah'ın kulu çıkmasın. Niye böyle söylüyorum: Ben 3 haftadır kıvranıyorum burda yardım edin yardım edin diye, bir Allah'ın kulu yardımcı olmuyor. Kimse beni suçlu yerine koymasın. Önce herkes kendi davranışlarına baksın, sonra benim davranışlarıma baksın.

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Banlarsanız ya da silerseniz hiç şaşırmam. Eleştiriyi kaldırabilecek yüreğiniz olduğundan şüpheliyim.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

yenimakale yazdı:ARKADAŞLAR BANA MAİL YOLLAYAN 3 ARKADAŞ VARDI, ONLARLA BİRLİKTE BU BAŞLIĞA CEVAP YAZAN ARKADAŞLARA DA TEŞEKKÜR EDERİM.

Hayatımda böyle bir destek forumu görmedim. Beş para etmez bir destek forumu açık söylüyorum. İki hafta 2 tane başlık açtım, yardım edin, bir şey söyleyin dedim cevap vermeye tenezzül bile etmediler. Bütün editörlere özel mesaj gönderdim. Böyle böyle bir sıkıntım var yardımcı olun, iki haftadır bu sorunla uğraşıyoruz, paraysa parasını verelim dedim. Sadece 2 arkadaş geri dönüş yaptı. Onların söylediklerini denedik ancak çözüm olmadı.

Şuan çok çok büyük ihtimalle smf midir nedir öyle bir şeye geçmeyi düşünüyoruz. Ya da hangisinde sorun yaşamıyacaksak öyle bir şeye. Tekrar Phpbb3 kullanmak var aklımda ama buradakilerin hiçbirinden destek bekleyerek girmem bu işe. İnsanı yarı yolda bırakırlar. Kimse de böyle bir destek forumundan destek beklemesin. Kimseye doğru düzgün yardımcı oldukları yok.

Bana yardımcı olmayan arkadaşlar için bir dileğim var. Benim şu sorunum var ya, bu sorunun yarısı kadar bir sorun başlarına gelsin. Benimle benzer şeyleri yaşasınlar ve kendilerine yardım edecek bir Allah'ın kulu çıkmasın. Niye böyle söylüyorum: Ben 3 haftadır kıvranıyorum burda yardım edin yardım edin diye, bir Allah'ın kulu yardımcı olmuyor. Kimse beni suçlu yerine koymasın. Önce herkes kendi davranışlarına baksın, sonra benim davranışlarıma baksın.

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Banlarsanız ya da silerseniz hiç şaşırmam. Eleştiriyi kaldırabilecek yüreğiniz olduğundan şüpheliyim.

Öncelikle düşüncelerinize katılmadığımı üzülerek belirtmek isterim. Burası ücretli bir destek forumu değildir. O yüzden sizin sorunlarınızın kesinlikle çözüme kavuşturulacağı gibi bir durumda söz konusu değildir. Biz elimizden geleni yapmaya çalışırız tabiki ama sorununuzu belli sebeplerden dolayı çözememişsek de bu bizi suçlu duruma düşürmez ve de sizi haklı çıkarmaz. Biz burada ne maaş alıyoruz ne de çıkar sağlıyoruz biz burada sadece karşılıksız yardım etmeye çalışıyoruz.

Sonuçta diğer kullanıcılar bu sistemi sorunsuz kullanıyorlarsa ve sorunlarını çözüme kavuşturabiliyorlarsa, demek ki sizde veya sunucunuzda bir problem var demektir...

Bir tırnak işaretinin yanlış koyulması durumunda bile forumun görüntülenemeyeceği durumunu gözönüne alırsanız, her sorunun çözülmesinin kolay olmayacağının da farkına varırsınız... Üstelik tüm yetkiler elde olmadıkça bazı sorunun çözülmeside hiç de kolay değil.

:idea: Özel mesajlarla ve mail yoluyla destek isterseniz çoğu arkadaşımızın Forum Kuralları gereği yardım etmek istememesi gayet normal. Zaten bende bu sitede açtığınız başlıktan haberdar olmasam yardım edemezdim size...

Ben phpBBTurkey.com'da sorunuzu yazdığınızı ancak sunucudan kaynaklandığından dolayı cevap alamadığınızı bildiğim için MSN'de size yardım etmeye çalıştım. Yani sorun phpBB ile alakalı değildi ve çözümü burada bulamayacağınızı düşündüğüm için yardım ettim ve tarafınızdan şuan sunucuda bu konuda çalışma yapıldığı ve olumsuz sonuç alınması durumunda tarafıma dönüleceği konusunda bir cevap aldım. Yani MSN'de olmasam bile mail yoluyla ulaşabileceğinizi söylemiştim ve kısa bir süreliğine tatilde olduğum içinde burada açtığınız başlığı da göremedim. Ama ilgilenememişsem bu benim suçum değil sizin suçunuzdur. Eğer ki mail alabilseydim bi şekilde elimden geleni yapmaya çalışacaktım.

Ama bu sözleri duyduktan sonra artık şahsım olarak yardım etmeye yanaşacağımı hiç sanmıyorum. Bu kırıcı sözler karşısında bu sitedeki diğer arkadaşlarımdan da destek beklememeniz gerektiğini üzülerek hatırlatırım.

Sorununuzun çözümü varsa da artık yapabileceğim birşey yok sizin için... (Kendim için konuşuyorum)

Görüşleriniz sadece sizi bağlar, phpBBTurkey.com'un ne derece kaliteli bir destek sitesi olduğunu ve sorunları çözmeden ne derece başarılı olduğunu herkes biliyor zaten...

Tarafınızdan kaynaklanan ve elimizdeki imkanlarla çözüm bulamayacağımız sorunlar yüzünden bizi kötülemeye çalışmanız çok üzücü bir durum...

Konunun uzamasının her iki taraf içinde yararlı olmayacağını düşünerek konuyu kitliyorum...

KONU KİLİTLİ
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

BU KADAR NANKÖRLÜK OLMAZ, PES!

yenimakale, size özel olarak kurallarımız gereği yapmayacağımıza rağmen hoşgörüde bulunup e-mail yoluyla yardım ettik! Sizin verdiğiniz karşılığa bak. Şimdi biz bu özel olarak ettiğimiz yardımamı yanalım yoksa sizin yaptığınız bu küstahlık ve nankörlüğe mi? Sunucunuzda sorun var, isterseniz 50 çeşit php destekli forum kurun gene o sunucunuzdaki problemler sizi bulacak. Sunucunuzla ve hostinginizle alakalı problemlere de biz destek vermek zorunda değiliz (-ki bunun için bile iyi niyetimizi kullanıp yardım etmeye çalıştık). Burası phpBB destek sitesi. Burada suçu phpBB'ye ve bize atamazsınız gidin hosting firmanıza atın. Görünen o ki beş para etmeyecek olan da sizmişsiniz, burası değil. Bundan sonra bir daha karşılaşacağınız hiç bir soruna ve probleme tarafımızdan yardım verilmeyecektir. Size hayatınızda başarılar dilerim (tabi bu akılla başarıyı yakalarsanız).
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir