phpBB2 Plus Kurulumu
phpBB2 Plus Kurulumu
1- İlk önce http://www.phpbb2.de/dload.php?action=d ... ile_id=809 adresinden phpBB Plus 1.53 (Son sürüm) dosyalarını bilgisayarımıza yüklüyoruz.
2- Daha sonra phpbb2_plus_153 paketini zipten açıyoruz. Açılan klasörün içerisindeki phpBB2 yazan klasördeki tüm dosyaları FTP den bağlanıp ana dizine gönderiyoruz ve ana dizindeki config.php dosyasının CHMOD ayarını 666 yapıyoruz.
3- Şimdi ise http://www.phpbb2.de/dload.php?action=d ... ile_id=820 adresinden phpBB2 Plus 1.53 için olan Türkçe dil paketini yüklüyoruz.Bu paketin içerisindeki açıklamaları okuyup FTP'den ilgili kısımlara Türkçe dil dosyalarını ve resimlerini gönderiyoruz.
4- Şimdi tarayıcımızın adres satırına http://www.siteadresiniz.com/phpBB2/install/install.php yazıyoruz.Gerekli bilgileri girip phpBB2 Plus'ın kurulumuna başlıyoruz ve kurulumun bitmesi için sabırla sayfadaki yazıların tamamlanmasını bekliyoruz. (bazen bu işlem uzun sürebilir)
Not: Eğer dosyalar phpBB2 dizini içerisinde değilde başka bir dizinde ise /phpBB2/ yazan yolu ona göre değiştiriyoruz.
5- Kurulum tamamlandıktan sonra install/ klasörünü siliyoruz veya adını değiştiriyoruz.
6- Şimdi ise bazı dosyalarımızın CHMOD ayarlarını yapıyoruz:
CHMOD 777 olarak ayarlanacak dosyalar
/album_mod/upload
/album_mod/upload/cache
/cache
/files
/files/thumbs
/images/avatars
/pafiledb/cache
/pafiledb/cache/templates
/pafiledb/images/screenshots
/pafiledb/uploads
CHMOD 666 olarak ayarlanacak dosyalar
/includes/def_icons.php
/includes/def_themes.php
/includes/def_tree.php
/includes/def_words.php
/ctracker/logs/counter.txt
/ctracker/logs/logfile_flood.txt
/ctracker/logs/logfile_proxy.txt
/ctracker/logs/logfile_worms.txt
7- Kurulum böylece tamamlandı.Forumunuzu kullanabilirsiniz.
Makale Yazarı: ESQARE (Başka sitelerde link ve kaynak göstermeden emeğe saygı açısından yayınlamak yasaktır.)
2- Daha sonra phpbb2_plus_153 paketini zipten açıyoruz. Açılan klasörün içerisindeki phpBB2 yazan klasördeki tüm dosyaları FTP den bağlanıp ana dizine gönderiyoruz ve ana dizindeki config.php dosyasının CHMOD ayarını 666 yapıyoruz.
3- Şimdi ise http://www.phpbb2.de/dload.php?action=d ... ile_id=820 adresinden phpBB2 Plus 1.53 için olan Türkçe dil paketini yüklüyoruz.Bu paketin içerisindeki açıklamaları okuyup FTP'den ilgili kısımlara Türkçe dil dosyalarını ve resimlerini gönderiyoruz.
4- Şimdi tarayıcımızın adres satırına http://www.siteadresiniz.com/phpBB2/install/install.php yazıyoruz.Gerekli bilgileri girip phpBB2 Plus'ın kurulumuna başlıyoruz ve kurulumun bitmesi için sabırla sayfadaki yazıların tamamlanmasını bekliyoruz. (bazen bu işlem uzun sürebilir)
Not: Eğer dosyalar phpBB2 dizini içerisinde değilde başka bir dizinde ise /phpBB2/ yazan yolu ona göre değiştiriyoruz.
5- Kurulum tamamlandıktan sonra install/ klasörünü siliyoruz veya adını değiştiriyoruz.
6- Şimdi ise bazı dosyalarımızın CHMOD ayarlarını yapıyoruz:
CHMOD 777 olarak ayarlanacak dosyalar
/album_mod/upload
/album_mod/upload/cache
/cache
/files
/files/thumbs
/images/avatars
/pafiledb/cache
/pafiledb/cache/templates
/pafiledb/images/screenshots
/pafiledb/uploads
CHMOD 666 olarak ayarlanacak dosyalar
/includes/def_icons.php
/includes/def_themes.php
/includes/def_tree.php
/includes/def_words.php
/ctracker/logs/counter.txt
/ctracker/logs/logfile_flood.txt
/ctracker/logs/logfile_proxy.txt
/ctracker/logs/logfile_worms.txt
7- Kurulum böylece tamamlandı.Forumunuzu kullanabilirsiniz.
Makale Yazarı: ESQARE (Başka sitelerde link ve kaynak göstermeden emeğe saygı açısından yayınlamak yasaktır.)

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
5. maddede kurulum tamamlanıyor zaten, install klasörünün de o maddede silindiğini yazmıştım.En son chmod ayarlarını yapacaksınız.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
Local Hostta Kurulum ?
Local Hostta Kurulum yapılabilirmi ? PHPTriad ve MSQ ile yani ?
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
phpbb2 pLus
peki birşey sorucaqım bu plus ın özelliği ne???Diğer phpbb den farkı ne?
Ozaman anlatırmısın normal phpBB gibi kurmaya çalıştım olmadı localhost kullancağım içinNEFRİT yazdı:Evet yapılabilirBaRCeLoNa yazdı:Peki benim soruma cevap ? ?
. bu kısmı nasıl yapıoruz localde anlatırsanız sevinirim beyler ...phpBB2 yazan klasördeki tüm dosyaları FTP den bağlanıp ana dizine gönderiyoruz ve ana dizindeki config.php dosyasının CHMOD ayarını 666 yapıyoruz
evet windosws kullanıorum ama phpTriad ve MySQL de Localhost oluşturarak yapmayı denedim olmadı ??? Anlatımı Gerekiyor bana yukardaki anlatım Localhost için değil
ve Ayrıca Local Hostta Kurduğumda
Fatal error: Call to undefined function: glob() in c:\apache\htdocs\phpbb22\includes\sessions.php on line 31
böle bi yazı çıkıo beyaz sayfa üzerine
ve Ayrıca Local Hostta Kurduğumda
Fatal error: Call to undefined function: glob() in c:\apache\htdocs\phpbb22\includes\sessions.php on line 31
böle bi yazı çıkıo beyaz sayfa üzerine
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir