Forumun performansını nasıl arttırabilirim?
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Forumun performansını nasıl arttırabilirim?
Merhaba phpbb3 ailesi,
phpbb3 bir forumumuz var. DB 700 MB'i aştı ve sitede ciddi manada yavaşlık var. Host'da sorun yok. Lakin forumda dolaşırken epey zorluk çekiyoruz. Hele YKP'de oynama yaptığımızda forumda turlamak işkence haline geliyor. Sizlerden forumu hızlandırmak için neler yapabileceğim konusunda bilgi almak istiyorum. Ne gibi önerilerde bulunursunuz?
phpbb3 bir forumumuz var. DB 700 MB'i aştı ve sitede ciddi manada yavaşlık var. Host'da sorun yok. Lakin forumda dolaşırken epey zorluk çekiyoruz. Hele YKP'de oynama yaptığımızda forumda turlamak işkence haline geliyor. Sizlerden forumu hızlandırmak için neler yapabileceğim konusunda bilgi almak istiyorum. Ne gibi önerilerde bulunursunuz?
Re: Forumun performansını nasıl arttırabilirim?
sitenizi kasıcak Reklam Alanları Veya yan taraftaki reklam alanı sitenizi yavaşlatıyor olabilir..
Bu kullanıcı kendi web sitesindeki phpbb ve Türkçe çeviri imzalarını sitemizden destek alırken ekleyip, destek aldıktan sonra kendini çok akıllı sanıp sildiği için uzaklaştılırmıştır ve bundan sonra destek verilmeyecektir (phpBB Türkiye yönetimi)
Merhaba,Titus Pullo yazdı:Merhaba phpbb3 ailesi,

KOLAY GELSİN...
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Aklıma gelen performans düşüklüğüne sebeb olucaklar başında reklamar vardı benimde. Coderımız her sayfaya google reklam sıkıştırdı. forum->topic->post olmak üzere. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin yurt dışı çıkışlarında çalışma vardı ve bir hayli kötüydü. Bizim sitemizin TR Lct. olmasına rağmen ciddi manada yavaşladı hatta bir sayfayı dakikalar sürecek şekilde açmaya başladı. Sizin söylediğiniz ile bu olay benzeşiyor.
Üyelerinize Firefox kullanmalarını da önerebilirsiniz.Titus Pullo yazdı:Aklıma gelen performans düşüklüğüne sebeb olucaklar başında reklamar vardı benimde. Coderımız her sayfaya google reklam sıkıştırdı. forum->topic->post olmak üzere. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin yurt dışı çıkışlarında çalışma vardı ve bir hayli kötüydü. Bizim sitemizin TR Lct. olmasına rağmen ciddi manada yavaşladı hatta bir sayfayı dakikalar sürecek şekilde açmaya başladı. Sizin söylediğiniz ile bu olay benzeşiyor.

Sunucunuzda bi problem yok gibi görünüyor zaten.
yukarıdakilere ek olarak kimler çevrimiçi bölümünü kaldırıp forum hızını test edebilirsin
-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Her biri aydınlatıcı oldu. Son birşey sormak istiyorum. Acaba Arşivleme yapabilirmiyiz? Ayrıca bunun faydası olur mu?
tuzukuru yazdı:yukarıdakilere ek olarak kimler çevrimiçi bölümünü kaldırıp forum hızını test edebilirsin
VSaBaH yazdı:
Üye listeniz biraz kabarık. Her üyenin üzerinin tıklandığı durumunu düşünürsek bu anasayfanızı biraz kabartacak ve sayfanın açılmasını yavaşlatacaktır.
Titus Pullo yazdı:Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Her biri aydınlatıcı oldu. Son birşey sormak istiyorum. Acaba Arşivleme yapabilirmiyiz? Ayrıca bunun faydası olur mu?

KOLAY GELSİN...
- mc_kelleci
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
database büyükülüğünün VSabah'ın dediği gibi hıza çok fazla etkisi yoktur.
bir sayfada gezinirken en çok yavaşlatan o sayfada yüklenen resimler ve çektirilen sql lardır. ne kadar cok sql çektirirsen bir sayfada site o kadar yavaşlar ve ana sayfada ne kadar fazla resim varsa yüklenmeyi bekleyen site o kadar kendinden geçer
bir sayfada gezinirken en çok yavaşlatan o sayfada yüklenen resimler ve çektirilen sql lardır. ne kadar cok sql çektirirsen bir sayfada site o kadar yavaşlar ve ana sayfada ne kadar fazla resim varsa yüklenmeyi bekleyen site o kadar kendinden geçer

aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar 

Titus Pullo ;
Lütfen sitenizdeki phpBB Turkey imzasını tekrar yerleştiriniz. Aksi takdirde phpBB hakkında bu siteden hiç bir destek alamazsınız ve bu durum emeğe yapılan saygısızlığınızı gösterir.
Şuan için destek verilmeyecek site: http://www.extraloob.com
Lütfen bu konu hakkındaki Duyuruyu okuyunuz!
Eğer ki imza olmadığını daha önce farkeyseydim yardım etmezdim... Anlayışla karşılayıp, emeğe saygı göstererek imzamızı yerleştireceğinizi umuyorum...

Eğer ki imza olmadığını daha önce farkeyseydim yardım etmezdim... Anlayışla karşılayıp, emeğe saygı göstererek imzamızı yerleştireceğinizi umuyorum...
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir