kurulum hatası

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

kurulum hatası

Mesaj gönderen kecags »

Arkadaşlar ben mynet ten aldıgım hostta forum kurmak istiyorum yalnız ne yaptıysam şu hatayı verdi

Database settings bölümünde :

Could not connect to the database, see error message below.
Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)

Mynet panelimden veri tabanına giriş yapabiliyorum (biraz acemiyim yardımcı olurmusunuz )
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: kurulum hatası (yardım)

Mesaj gönderen VSaBaH »

kecags yazdı:Arkadaşlar ben mynet ten aldıgım hostta forum kurmak istiyorum yalnız ne yaptıysam şu hatayı verdi

Database settings bölümünde :

Could not connect to the database, see error message below.
Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)

Mynet panelimden veri tabanına giriş yapabiliyorum (biraz acemiyim yardımcı olurmusunuz )
Merhaba,

Kurulum aşamasında veritabanı bilgilerini yanlış giriyorsunuz muhtemelen...

:arrow: Kurulum makalesinde ayarların nasıl olacağı yazıyor...
viewtopic.php?f=20&t=2951
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kecags »

okudum orayı ama verdiğim bilgiler doğru kabul etmiyor
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kecags »

Şuralara ne yazılacak ya kafayı yedirtti bana aklıma gelen herşeyi denedim ama olmuyor
Dosya ekleri
adsız.JPG
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

kecags yazdı:Şuralara ne yazılacak ya kafayı yedirtti bana aklıma gelen herşeyi denedim ama olmuyor
9- Start Install butonuna tıkladıktan sonra Database Configuration sayfası açılacaktır.Bu sayfada veritabanı ayarlarınızı şu şekilde yapacaksınız:

Database type: (Buradan veritabanı tipinizi seçin.)
Database server hostname or DSN: (Bu kısıma veritabanı adresinizi yazın.Eğer veritabanınız başka bir makinede değilse bu kısıma localhost yazmanız yeterli olacaktır.Not: Sadece ODBC yüklemelerinde Data Source Name adı yazılmalıdır.)
Database server port: (Sadece veritabanı portunuz farklıysa buraya yazın.Eğer farklı değilse bu kısmı boş bırakın.Genelde bu bölüm boş bırakılır.)
Database name: (Veritabanı adını yazın)
Database username: (Veritabanı kullanıcı adını yazın)
Database password: (Veritabanı şifrenizi yazın)
Prefix for tables in database: (Bu kısımda phpbb tablolarının veritabanında kayıt edileceği önadlarının ne olacağı belirlenir.Eğer farklı bir önad kullanmak istiyorsanız burayı değiştirin. Ör: phpbb3_ Eğer önadları değiştirmek istemiyorsanız aynen bırakın.)

Bu ayarlarıda yaptıktan sonra Proceed to Next Step butonuna tıklayın.
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: kurulum hatası

Mesaj gönderen kecags »

Ya 2 gündür uğraşıyorum ne yazdıysam olmadı aşağı yukarı konuyala ilgili çoğu yazıyı okudum ama çözemiyorum niye sorun var

tekrar belirteyim mynetten hostum var oraya atıyorum
işte bu mynet veritabanım

myneti de aradım hala cevap yok ya olmayacagını bılsem bırakacağım uğraşmayı ama işte ben yanlış yapıyorumdur hissi uğraştırıp duruyor

Ek olarak resimde de görülüyor benim veritabanı ismim fransizdilicom (noktaolmadan) mu? ve veritabanında başka işlem yapacakmıyım ?
Dosya ekleri
adsız.JPG
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

kecags yazdı:Ya 2 gündür uğraşıyorum ne yazdıysam olmadı aşağı yukarı konuyala ilgili çoğu yazıyı okudum ama çözemiyorum niye sorun var

tekrar belirteyim mynetten hostum var oraya atıyorum
işte bu mynet veritabanım

myneti de aradım hala cevap yok ya olmayacagını bılsem bırakacağım uğraşmayı ama işte ben yanlış yapıyorumdur hissi uğraştırıp duruyor

Ek olarak resimde de görülüyor benim veritabanı ismim fransizdilicom (noktaolmadan) mu? ve veritabanında başka işlem yapacakmıyım ?
Evet arkadaşım sizin veritabanınızın adı: fransizdilicom şeklinde...

Birde veritabanı kullanıcısı açmanız gerekir. Daha sonra bu kullanıcıya veritabanına ait tüm izinleri vermelisiniz. Sonrada bu kullanıcı adını ve bu kullanıcı için belirldiğiniz şifreyi o bölüme yazmalısınız...

Sanırım kullanıcı oluşturma veya izinler verme konusunda bi probleminiz var.
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kecags »

Peki nasıl yapacağım bunu myneti araya araya bıktım nerdendi bulaştıysam yardımcı olabilirmisin
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

kecags yazdı:Peki nasıl yapacağım bunu myneti araya araya bıktım nerdendi bulaştıysam yardımcı olabilirmisin
mynet paneli hakkında bilgim yok ama veritabanı oluşturduğunuz yerde veritabanı kullanıcı ile ilgili bir bölüm olması gerekir...

Bulamazsanız panelde veritabanı oluşturma yaptığınız yerin ekran görüntüsünü çekerseniz yardımcı olmaya çalışırız...
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kecags »

Eğer dediğin fransizdilicom dan başka bir veritabanı oluşturma ise öyle bi seçenek yok sadece üzerinde tablo falan oluşturulabilir Ya da ben öyle anladım yukardaki resimden sonra böyle bir sayfa açılıyor
Dosya ekleri
tablo.JPG
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

kecags yazdı:Eğer dediğin fransizdilicom dan başka bir veritabanı oluşturma ise öyle bi seçenek yok sadece üzerinde tablo falan oluşturulabilir Ya da ben öyle anladım yukardaki resimden sonra böyle bir sayfa açılıyor
Arkadaşım bu panel değil ki... Mutlaka veritabanı işlemlerinin yapıldığı bir panel vardır... İnceleyip gerekirse ekran görüntüsü koyar mısınız?

phpMyadmin'de aramayınız dediğimi ana panelde aramalısınız...
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kecags »

Valla başka yer yok panelimde olanalr bunlar : mysql e tıklayınca önceki resimler çıkıyor işte başkada bir seçenek yok
Dosya ekleri
adsız.JPG
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

kecags yazdı:Valla başka yer yok panelimde olanalr bunlar : mysql e tıklayınca önceki resimler çıkıyor işte başkada bir seçenek yok
Arkadaşım fransizdilicom olarak veritabanı oluşturduğunuz ekranı gösterir misiniz?

Yani ben istediğim ekran görüntüsünü göremedim henüz... fransizdilicom oluştururken nasıl oluşturmuştunuz.

O adımın ekran görüntüsü lütfen...
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kecags »

Onu ben oluşturmadım panele ilk girdiğimde vardı zaten kusura bakma senide yordum ama çözemeyeceğiz herhalde yarın son kez arayacağım olmazsa iptal ederim aboneliğimi başka yere geçerim
Son bir şey daha sorayım şimdi mynetteki alanım 20 mb forum için yeterli olurmu şimdilik fazla trafiğim olmayacak en fazla 500- 1000 üye özel bi forum olacak yani
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

kecags yazdı:Onu ben oluşturmadım panele ilk girdiğimde vardı zaten kusura bakma senide yordum ama çözemeyeceğiz herhalde yarın son kez arayacağım olmazsa iptal ederim aboneliğimi başka yere geçerim
Son bir şey daha sorayım şimdi mynetteki alanım 20 mb forum için yeterli olurmu şimdilik fazla trafiğim olmayacak en fazla 500- 1000 üye özel bi forum olacak yani
Onu siz oluşturmadıysanız oluşturanla irtibata geçerek bu durumu öğrenebilirsiniz... Aslına bakılırsa bu durum hakkında bilgilendirilmeniz gerekir. Size herhangi bir bilgi maili gönderilmişse incelemenizi öneririm.

Şöyle izah edeyim. Sadece phpBB3 paketinin sunucuda kaplayacağı yer 8-9 MB'dır. Avatarların yüklenmesi, veritabanının gelişmesi ve sizin yükleyeceğiniz ekstra resim dosyaları kalan 11 MB'ı rahatlıkla dolduracaktır. Doldurmasa bile kısa bir süre sonra kota sorunu yaşarsınız.

Eğer ki paketiniz Standart paketse ve böyle özellikteki bir pakete 69,00 YTL Yıl + KDV ücret ödemişseniz size kötü bir haberim var... Maalesef yanlış bir seçim yapmışsınız.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir