phpbb hakkında sorularım

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
c.alkan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

phpbb hakkında sorularım

Mesaj gönderen c.alkan »

arkadaşlar birkaç sorum olacak.. cevaplarsanız çok sevinirim..

1) forumumun resmini değiştirim.. subsilver2 ile birlikte gelen phpbb logosunu kendi sitemin logosu ile değiştirdim.. ancak phpbb logosunun boyutlarında görünüyor.. kendi logom ise 582px × 113px büyüklüğünde.. bunu nasıl halledebilirim?

2) bunu hallettikten sonra logo mu nasıl ortalayabilirim?

3) çeşitli eklentiler kurmak istiyorum.. bunun için sanırım MODX kurmak gerekiyormuş.. gerekli makaleleri okudum ama hiçbir şey anlamadım ne yazık ki.. basit olarak anlatabilecek birileri var mı?

4) subsilver2 temasında en üst tarafda (logonun bulunduğu bölüm) bilindiği gibi arka fon gri.. ben onu beyaz ile değiştirmek istiyorum nasıl yapabilirim??

5) bunun dışında çeşitli reklam şirketlerinin yayıncısıyım.. forumun başladığı yerin hemen üstüne reklamlarımı koymak istiyorum.. bunu nereden yapabilirim??

sorularım şimdilik bunlar.. cevaplar için şimdiden çok teşekkürler :D
Kullanıcı avatarı
c.alkan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpbb hakkında sorularım

Mesaj gönderen c.alkan »

arkadaşlar kimse bilmiyor mu bunların nasıl yapılacağını??
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mc_kelleci »

bunları çoğu kişi biliyor ve forumda paylaşıldı. biraz arama yaparsan cevaplarına ulaşırsın.
ve sordugun soruların çoğu html bilgisi istiyor. biraz araştırma yapman lazım...
aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar :)
Kullanıcı avatarı
c.alkan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen c.alkan »

mc_kelleci yazdı:bunları çoğu kişi biliyor ve forumda paylaşıldı. biraz arama yaparsan cevaplarına ulaşırsın.
ve sordugun soruların çoğu html bilgisi istiyor. biraz araştırma yapman lazım...
HTML bilgim var..
Kullanıcı avatarı
c.alkan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen c.alkan »

1. ve 5. sorularımı kendim hallettim.. :D

şimdi ise en önemli sorunum 2. ve 4. sorularım.. arkadaşlar lütfen yardımcı olun.. forumda kendi sorularımın çözümü için arama yaptım ama bir bilgiye ulaşamadım..

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.. :)
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

2. ve 4. sorun css bilgisi istiyor. stylesheet.css dosyasını incele ;) insan kendi bulunca ve kendi yapınca daha mutlu oluyor.
Kullanıcı avatarı
c.alkan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen c.alkan »

2. sorumun cevabınıda kendim buldum ve düzelttim..

4. sorunun cevabıyla ilgilenelim birazda :D
Kullanıcı avatarı
c.alkan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen c.alkan »

hocam söylediğin dosyadaki kodda zaten body kısmında background renk kodu #FFFFFF.. yani beyaz olarak görünüyor.. önbeleğide temizleyerek kodu önce #FF0000 (kırmızı) yaptım acaba bir değişiklik olur mu diye, olmadı.. sonra kodu tekrar #FFFFFF yaptım ve tekrar denedim ama hala gri arka tarafı.. acaba diyorum orası gif ya da jpg mi? yani o gri bölüm bir resim dosyası mı??
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

css dosyalarında düzenleme yaptıktan sonra ACP'den stil bileşenlerini yenilemek gerekir.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
c.alkan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen c.alkan »

Dn_35 yazdı:css dosyalarında düzenleme yaptıktan sonra ACP'den stil bileşenlerini yenilemek gerekir.
tamam güzel ama CSS dosyalarına nereden ulaşıcam? sonra CP'den nasıl düzenlemeler yapıcam..

burası paylaşım forumu olmasına rağmen nedense herkesde "böyle olacak", "kurcala yaparsın" havası var..

detaylı anlatımdan neden kaçınıyor herkes???
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Dn_35'in demek istediği sen gerekli düzenlemeyi yaptın fakat bu yaptıgın değişiklikler görükmüyorsa stil dosyalarını yenilemek gerekir diyor. yani yönetim paneline girecen stillere girecen orada şablonlar temalar felan var oralara girip temanı yenileyecen...
En son VSaBaH tarafından 21.09.2008, 00:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: vsabah değil Dn_35 :)
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir