phpBB Kurulumu

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
bahattintopaloglu
Kayıtlı Kullanıcı

Re: phpBB3 Kurulumu

Mesaj gönderen bahattintopaloglu »

varmı bi problem ?
Levissi
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Levissi »

Kurulum anlatılırken ve yazılırken bir fark dikkatimi çekti. Videolu anlatımda config.php CHMOD ayarı 666 girilirken, yazılı anlatımda 777 denmiş. Acaba hangisi doğru ya da iki ayarda olabilir mi. Olmazsa farkı nedir?
Bende 1 Lira var, sende 1 Lira var.
Ben sana 1 Liramı versem, sen bana 1 Liranı versen,
Sende 1 Lira olur, Bende 1 Lira.

Bende 1 Bilgi Var, sende 1 Bilgi var.
Ben sana 1 Bilgimi versem, sen bana 1 Bilgini versen,
Bende 2 Bilgi olur, Sende 2 Bilgi
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

Levissi yazdı:Kurulum anlatılırken ve yazılırken bir fark dikkatimi çekti. Videolu anlatımda config.php CHMOD ayarı 666 girilirken, yazılı anlatımda 777 denmiş. Acaba hangisi doğru ya da iki ayarda olabilir mi. Olmazsa farkı nedir?
Girdiğiniz veritabanı bilgilerinin config.php dosyasına yazılabilmesi için CHMOD ayarının 777 olması gerekir...

CHMOD 777 yapmak demek dosyaların yazılabilir duruma getirilmesi demektir.
Levissi
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Levissi »

VSaBaH yazdı: Girdiğiniz veritabanı bilgilerinin config.php dosyasına yazılabilmesi için CHMOD ayarının 777 olması gerekir...

CHMOD 777 yapmak demek dosyaların yazılabilir duruma getirilmesi demektir.
Teşekkür ederim.

O zaman videolu anlatıma göre kurulum yapacak arkadaşların bunu dikkate alması gerekiyor. Çünkü videolu anlatımda config.php CHMOD ayarı 666 olarak gösteriliyor. Bunu 666 değil 777 yapmalılar.
Bende 1 Lira var, sende 1 Lira var.
Ben sana 1 Liramı versem, sen bana 1 Liranı versen,
Sende 1 Lira olur, Bende 1 Lira.

Bende 1 Bilgi Var, sende 1 Bilgi var.
Ben sana 1 Bilgimi versem, sen bana 1 Bilgini versen,
Bende 2 Bilgi olur, Sende 2 Bilgi
mscavus
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen mscavus »

3- Dosyaların hepsini hostunuza gönderdikten sonra alttaki dizinlerin CHMOD ayarını 777 olarak değiştirin:

cache/
files/
store/
images/avatars/upload/
config.php

arkadaşlar ben yeniyimde..

ftp me dosyaları atarken 0777 değişiklileri yapıp kayıt ediyorum. ama tekrar dosyaya bakınca kayıt başarısız olduğunu görüyorum .. değişkliği kabul etmiyor yani..

bana acıklayıcı bi cvp verirseniz sevinirim . saygılarımla mustafa cavus
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mc_kelleci »

cute ftp,filezilla gibi ftp programları kullanarak dene...
aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar :)
M65
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen M65 »

Bilgiler için teşekkürler. Aradığım her bilgiyi burda buldum. Ben de forumu kurdum ancak admin görünmüyor. Kontrol panosuna da erişilmiyor. Normal bir forum üyesi konumundayım. Ne yapmam lazım bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Birde chmod ayarları sanırım cPanel x'den oluyor. Dosya Yöneticisini tıklayıp açılan sayfadan yapılabiliyor.
alperen_1991
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen alperen_1991 »

chmod ayarını 777 olarak değiştiremiyorum 500 'SITE CHMOD 777 cache': command not understood diye bir hata kodu çıkıyor. smart ftp de yaptım. sonra flash ftp de denedim ama sonuç değişmedi hata kodu çıkıyor yardımcı olabilirmisiniz??
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Levissi yazdı:Kurulum anlatılırken ve yazılırken bir fark dikkatimi çekti. Videolu anlatımda config.php CHMOD ayarı 666 girilirken, yazılı anlatımda 777 denmiş. Acaba hangisi doğru ya da iki ayarda olabilir mi. Olmazsa farkı nedir?
Arkadaşlar biraz yanlış bilgi vermişler. config.php dosyasının ayarı 666 olmalıdır. 666 demek tüm herkese sadece okuma ve yazma izni vermek demektir. Dosyanın chmod ayarını 777 olarakta yapabilirsiniz fakat daha sonra mutlaka o ayarı değiştirin. O dosyayı 777 chmodunda bırakırsanız dışarıdan bir saldırgan dosyada dilediği gibi oynama izni alır, bu da güvenlik açısından risk olabilir. Bu yüzden 666 yapmanız önerilir.

Fakat 666'da yapsanız 777'de yapsanız kurulumdan sonra o dosyanın chmodunu güvenlik açısından mutlaka 644 olarak değiştirin.

Daha ayrıntılı bilgiye şuradan bakabilirsiniz: http://www.phpbb.com/kb/article/chmod-permissions/
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
kanceza27
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen kanceza27 »

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

install yapınca böle bi hata veriyor
Kullanıcı avatarı
malt
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen malt »

Databasa adı, kullanıcı adı ve şifresini doğru yazdığınızdan emin olun.
kanceza27
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen kanceza27 »

doğru yazdıgıma eminim ama hala aynı hatayı veriyor ben şuan kurmak istediyim forum sitesini ücretsiz bir portala ekledim deneme amaçlı acaba o yüzden böle bi sorun çıkmış olabilirmi?
Kullanıcı avatarı
malt
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen malt »

Eğer gerekli şeyleri doğru yazdığınızdan eminseniz kullandığınız host ile sorun, burdan öyle gözüküyor..
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

yani orada veritabanına ulaşılamıyor diyor, bunun da 2 büyük sebei olabilir
1) bilgiler doğru yazmadığın için veritabanına giriş yapılamıyor
2) hostunla ilgili problem olabilir, o sırada hostunla iletişimi kuramamış olabilir.
vurgac
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen vurgac »

Öncelikle detaylı anlatım için çok teşekkür ederim. Oldukça yardımcı oldu. Deneme amaçlı olarak ücretsiz bir host üzerinde phpBB3'ün türkçe destekli paketini kurdum. Herhangi bir problem yaşamadım. Bir hafta kadar sorunsuz kullandım forumumu. Bugün kendi hostuma kurma aşamasına geçtim. Bütün kurulum aşamalarını herhangi bir problem yaşamadan geçtikten sonra kontrol paneline giriş için son aşamadaki butona tıkladığımda boş bir sayfa ile karşılaştım. phpBB3 klasörünü web alanından sildim ve tekrar kurdum baştan. Yine aynı problemle karşılaştım. .../index.php yolunda da aynı problem ile karşılaşmaktayım. Sorunu aşmak için ne yapmalıyım herhangi bir fikri olan var mı arkadaşlar?
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 5 misafir