Kayıt sırasında gerekli alan
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
Kayıt sırasında gerekli alan
Özel profil alanı girmek istemiyorum. Ben kayıt esnasında "websiteniz" denilen yeri "blogunuz" olarak değiştirip, kayıt olunurken de "gerekli alan" olarak doldurulması mecbur alan yapmak istiyorum. Bunu hangi dosyalardaki değişikliklerle yapabilirim acaba? 

blogcu
Re: Kayıt sırasında gerekli alan
YKP->Kullanıcılar ve gruplar->özel profil alanı->yeni alan oluştur'dan
görünür seçenekten gerekli alanı işaretlediğinde olmuyor mu?
görünür seçenekten gerekli alanı işaretlediğinde olmuyor mu?

I LoVe phpBBTurKeY..!
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
Hayır dediğim gibi ben özel profil alanı oluşturmak istemiyorum. Var olan girişte sorulan "websiteniz"i gerekli alan yapmak ve adını "blogunuz" olarak değiştirmek istiyorum
blogcu
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
web sitenin ismini blogunuz yapmak istiyorsaniz FTP ye baglanin /root/language/tr/common.php dosyasini acin ve WEBSITE diye aratin sonra tüm web site yazan yerleri düzenleyin
böyle olmasi gerekiyor gerekli alan yapmak icinde daha bulamadim ama biraz dosyalara bakiyorum 

Özel profil alanı istememe nedeniniz nedir?blogcu forum yazdı:Hayır dediğim gibi ben özel profil alanı oluşturmak istemiyorum. Var olan girişte sorulan "websiteniz"i gerekli alan yapmak ve adını "blogunuz" olarak değiştirmek istiyorum
phpbb 3.0.x sürümlerinde websitesi adını dil dosyasında dil dosyasında blogunuz yaparsın.
Aç
language/tr/common.php
Bul
Kod: Tümünü seç
'WEBSITE' => 'Web sitesi',
'WEBSITE' => 'Blog sitesi',

includes/ucp/ucp_profile.php'de de web site var orayıda değiştir istersen

I LoVe phpBBTurKeY..!
Önce kendin incele yazdığın dosyayı, göreceksin yazdığın php dosyası, dil dosyası değil.C@N yazdı:includes/ucp/ucp_profile.php'de de web site var orayıda değiştir istersen
dil dosyasıyla gerekliliğin ne alakası var acaba??

I LoVe phpBBTurKeY..!
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
peki bunu kayıt sırasında da gösterilsin istiyorum. bakıyorum ama bulamadım nerdeyse o kayıt sırasında doldurulan alanların olduğu dosyayı
blogcu
includes/ucp/ucp_register.php'ye eklesen olabilir mi 
çünkü kayıt ol diyince o sayfaya yönlendiriyor

çünkü kayıt ol diyince o sayfaya yönlendiriyor

I LoVe phpBBTurKeY..!
Kayıt sırasında göstermek için bir eklenti gerekli, öyle bir eklenti yok henüz.blogcu forum yazdı:peki bunu kayıt sırasında da gösterilsin istiyorum. bakıyorum ama bulamadım nerdeyse o kayıt sırasında doldurulan alanların olduğu dosyayı
İstersen bu bilgiyi özel profil bilgisi olarak alırsın, standart web sitesi yazısını da tema dosyalarından kaldırırsın.
prosilver için kullanıcı kontrol panelinden web sitesi girişini kaldıralım, zaten bilgi girilmeyince profilde ve viewtopicde görünmez web site alanı, ama giriş yapanlar varsa, onları yönetim panelinden özel profildeki alana taşırsın.
Aç
styles/prosilver/template/ucp_profile_profile_info.html
Bul ve Sil
<dl>
<dt><label for="website">{L_WEBSITE}:</label></dt>
<dd><input type="text" name="website" id="website" maxlength="255" value="{WEBSITE}" class="inputbox" /></dd>
</dl>
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
hayır anlatamıyorum galıba. durun resımle acıklayayım (eger eklentıyla yapılıyorsa eyvallah kalsın oyle napalım):
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
blogcu
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p7286585 adresindek düzenlemeleri denersen, istediğin şekilde çalışır.blogcu forum yazdı:hayır anlatamıyorum galıba. durun resımle acıklayayım (eger eklentıyla yapılıyorsa eyvallah kalsın oyle napalım)
- blogcu forum
- Kayıtlı Kullanıcı
evet oraları buldum ama oraya websıtesını nasıl eklıcem yanı kodları ne onu bılmıyorumbplr yazdı:http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p7286585 adresindek düzenlemeleri denersen, istediğin şekilde çalışır.blogcu forum yazdı:hayır anlatamıyorum galıba. durun resımle acıklayayım (eger eklentıyla yapılıyorsa eyvallah kalsın oyle napalım)

blogcu
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p7286585
adresindeki değerleri location => website , user_from => user_website olarak değiştirdim. Tekrar bir denersin.
adresindeki değerleri location => website , user_from => user_website olarak değiştirdim. Tekrar bir denersin.
DavidIQ yazdı:You'll need to make code changes.
in includes/ucp/ucp_register.php
Find:Add after:Kod: Tümünü seç
'tz' => request_var('tz', (float) $timezone),
Find:Kod: Tümünü seç
'website' => utf8_normalize_nfc(request_var('website', '', true)),
Add after:Kod: Tümünü seç
'lang' => array('match', false, '#^[a-z_\-]{2,}$#i'),
'website' => array('string', false, 2, 255),
'user_inactive_time' => $user_inactive_time,
'user_website' => $data['website'],
'EMAIL_CONFIRM' => $data['email_confirm'],
Then in includes/functions_user.phpKod: Tümünü seç
'WEBSITE' => $data['website'],
'user_type' => $user_row['user_type'],
And FINALLY in styles/prosilver/template/ucp_register.htmlKod: Tümünü seç
'user_website' => (isset($user_row['user_website'])) ? $user_row['user_website'] : '',
<dl> <dt><label for="tz">{L_TIMEZONE}:</label></dt> <dd><select name="tz" id="tz" class="autowidth">{S_TZ_OPTIONS}</select></dd> </dl>
<dl> <dt><label for="tz">{L_WEBSITE}:</label></dt> <dd><input type="text" name="website" id="website" maxlength="255" value="{website}" class="inputbox autowidth" /></dd> </dl>
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 1 misafir