Dönüşüm sonrasında ortaya çıkan bazı hatalar

Diğer kullandığınız forum yazılımlarınızı phpBB 3.0.x sürümlerine dönüştürmek için yardıma ihtiyacınız varsa bu forumda paylaşabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı [b:2szxnfek]kesinlikle ilgili forumlara açınız.[/b:2szxnfek] Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. [b:2szxnfek]Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.[/b:2szxnfek]

- [url=http://www.phpbbturkey.com/forums/viewtopic.php?t=690:2szxnfek]Site kurallarımızı[/url:2szxnfek] okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Kapadokyanet
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 10
Kayıt: 29.09.2008, 21:56
Konum: Nevşehir
İletişim:

Dönüşüm sonrasında ortaya çıkan bazı hatalar

Mesaj gönderen Kapadokyanet »

Merhaba;
SMF (1.1.6)'den phpBB3 (phpBB3 Seo Premod 3.0.2) 'e dönüşümde karşılaştığım ilk ve en önemli sorun Türkçe karakter problemiydi. Aslında bu mesajın önceki halinde o konuda yardım istemiştim ama, araştırıp uğraşarak karakter problemini giderdim. Bu sebeple yeniden düzenlediğim bu mesajda dönüşüm sonrasında karşılaştığım (mesaj içeriğindeki resim,video ve eklentiler) bazı hataları çözüm yolları için görüşlerinize ihtiyacım var. İlk sorum eklenen resimlerle ilgili.

1. Dönüşüm sonrasında forum genelinde mesaj içerisine (haricen yada dahilen) eklenen resimleri görüntüleme problemi var. SMF'de de aynen kullanılan img tag'ları eski forumda aşağıdaki örnekte olduğu gibi eklenen he resim için ayrı ayrı ölçeklendiriliyordu.

Kod: Tümünü seç

[img width=750 height=562]http://img134.imageshack.us/img134/6632/aaortahisarua8.jpg[/img]
Mesajlarda ve özellikle resimlerin yoğun olduğu kategorilerde tüm resim eklemeleri bu şekildedir ve dönüşüm sonrası görüntülenememektedir. İşin kötüsü buradaki width/height değerleri her bir resim için farklı farklıdır. Aski halde tek tip olsa, SQL'deki ilgili tablodan gerekli değişikliği hemen yapardım.

Img taglarındaki bu width/height ölçeklerini topluca silme şansım var mı ?
phpBB3'de (yönetim panelinde) bu durumu düzeltebilecek bir ayar var mı ?
Ne önerirsiniz ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
Kapadokyanet
Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlar: 10
Kayıt: 29.09.2008, 21:56
Konum: Nevşehir
İletişim:

Re: Dönüşüm sonrasında ortaya çıkan bazı hatalar

Mesaj gönderen Kapadokyanet »

Yanıt alamasam da ,manuel olarak uğraşmayı göze alarak, tahmin ettiğim gibi değişken ölçeklendirme konusunda yapılacak fazla bir şey yok sanırım. Benzer olarak 2.sorumu sorayım;

Eklentiler konusunda da (resim ise) görüntülenme ya da (dosya ise) indirme problemleri var. Eklenti istatistikleri görünüyor, mesajı yeniden düzenlerken eklenti listesinde de mevcut, buna rağmen görüntülenmiyor, ya da download yapılabilse de dosya içeriği çalışmıyor. Dosya olarak eklentilerim fazla değil, ancak resim olarak eklentilerim epeyce var. Dönüşüm sonrasında manuel olarak mevcut dosyaları manuel olarak dizine (/files) dizinine kopyaladım. Bu problemin varsa çözümü konusunda yine yardımızı bekliyorum.

Saygılar...
Cevapla

“3.0.x Dönüştürücüler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir