phpBB Kurulumu

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
aliosman
Kayıtlı Kullanıcı

Re: phpBB3 Kurulumu

Mesaj gönderen aliosman »

ben phpbb 3.0.3 kurmaya çalışıyorum
unzip yaptığım dosyaların hepsini host a attım
fakat kurulumda veritabanı tablolarını yükleme adımında (gelişmiş ayarlardan sonraki adıma geçemiyorum) hep 403 forbidden hatası alıyorum acil halletmeliyim
ne yapmam lazım
aliosman
Kayıtlı Kullanıcı

ve bu konuda gösterdiğiniz şekilde cmod ayarlarını falan da yaptım
aliosman
Kayıtlı Kullanıcı

ya lütfen acil yardım lazım
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

CHMOD ayalarini yalnis yapmisiniz galiba belki burasi yardimci olur

viewtopic.php?f=58&t=14532
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
ARZUM
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen ARZUM »

Selam...oncelikle anlatim icin tesekkur ederim...Ben ilk defadir kuruyorum forum ve de nasil kuruldugunu bilmiyorum...anlatiminizi okuyorum ama tam anlayamiyorum...
2- Daha sonra zip dosyasının içerisinden çıkan phpBB3 klasörünün altındaki dosyaları hostunuza FTP ile bağlanarak phpBB'yi kuracağınız ilgili yere gönderin.

3- Dosyaların hepsini hostunuza gönderdikten sonra alttaki dizinlerin CHMOD ayarını 777 olarak değiştirin:

cache/
files/
store/
images/avatars/upload/
config.php
bu kismi cozemiyorum...Yardim edermisiniz Rica etsem? :( :( :( :(
aragon_987
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen aragon_987 »

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Ben forum işinde yeniyim. phpBB2 yi vista yüklü bilgisayardan yükledim bir sorun çıkmadı. Ancak phpBB3 ü yüklediğimde açılış ekranı geliyor. Next dediğimde açılan ekranda her gereksinim tamam olmasına rağmen, sürekli "Test Again" uyarısı çıkıyor altta. Diğer aşamaya geçemiyorum. İki gündür belki 20 defa silip tekrar yükledim ama beceremedim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz (Acemiyim ayrıntılı açıklayabilirseniz sevinirim)
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

aragon_987 yazdı:Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Ben forum işinde yeniyim. phpBB2 yi vista yüklü bilgisayardan yükledim bir sorun çıkmadı. Ancak phpBB3 ü yüklediğimde açılış ekranı geliyor. Next dediğimde açılan ekranda her gereksinim tamam olmasına rağmen, sürekli "Test Again" uyarısı çıkıyor altta. Diğer aşamaya geçemiyorum. İki gündür belki 20 defa silip tekrar yükledim ama beceremedim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz (Acemiyim ayrıntılı açıklayabilirseniz sevinirim)

chmod ayarlarini dogru yapmamisnizdir install yerinde en alta kirmizi renkli yazi olur bulundu yazilabilir degil diye öyle birseyse o dosyanin CHMODunu ayarlamalisiniz
akblt.space

aragon_987
Kayıtlı Kullanıcı

EsmerÖzcan yazdı:
aragon_987 yazdı:Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Ben forum işinde yeniyim. phpBB2 yi vista yüklü bilgisayardan yükledim bir sorun çıkmadı. Ancak phpBB3 ü yüklediğimde açılış ekranı geliyor. Next dediğimde açılan ekranda her gereksinim tamam olmasına rağmen, sürekli "Test Again" uyarısı çıkıyor altta. Diğer aşamaya geçemiyorum. İki gündür belki 20 defa silip tekrar yükledim ama beceremedim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz (Acemiyim ayrıntılı açıklayabilirseniz sevinirim)

chmod ayarlarini dogru yapmamisnizdir install yerinde en alta kirmizi renkli yazi olur bulundu yazilabilir degil diye öyle birseyse o dosyanin CHMODunu ayarlamalisiniz
Cevabınız için teşekkürler hocam. Bir deneyeyim bakalım İnşallah becerebilirim.
aragon_987
Kayıtlı Kullanıcı

Hocam dediğiniz gibi bir kırmızı yazı vs. gelmedi ekrana. Ben ekran görüntüsünü yükledim. Eksik olan ne bulamadım...Yardımcı olursanız sevinirim...

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Devamı...

aragon_987
Kayıtlı Kullanıcı

aragon_987 yazdı:Hocam dediğiniz gibi bir kırmızı yazı vs. gelmedi ekrana. Ben ekran görüntüsünü yükledim. Eksik olan ne bulamadım...Yardımcı olursanız sevinirim...

Devamı...

Bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşlar. 3 gündür uğraşıyorum, defalarca yeniden yükledim, chmod ayarlarını yaptım ama bir türlü üstteki ekrandan diğerine geçemedim. Sürekli yeniden test et yazısı çıkıyor. Yanlış olan nedir bu ekranda yardımcı olursanız sevinirim.

Yüklediğim adres bu: http://members.lycos.co.uk/aragon987/ph ... /index.php

Anlayan arkadaşlar bir bakarda yardımcı olabilirse minnettar olurum...
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

sizinki galiba freehost bi ayar kapali sanirim bi hostcunuzla iletisime gecseniz ?
akblt.space

aragon_987
Kayıtlı Kullanıcı

EsmerÖzcan yazdı:sizinki galiba freehost bi ayar kapali sanirim bi hostcunuzla iletisime gecseniz ?
Teşekkürler hocam. Host ücretsiz bir host. Zaten ingilizcem de fazla yok. Biz en iyisi yeni bir ücretsiz host bulup onu deneyelim...
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

aragon_987 yazdı:
EsmerÖzcan yazdı:sizinki galiba freehost bi ayar kapali sanirim bi hostcunuzla iletisime gecseniz ?
Teşekkürler hocam. Host ücretsiz bir host. Zaten ingilizcem de fazla yok. Biz en iyisi yeni bir ücretsiz host bulup onu deneyelim...
google de free webhost yazin bi kac cikar :D
akblt.space

aragon_987
Kayıtlı Kullanıcı

İyi akşamlar arkadaşlar. phpBB3 yüklemeye çalışıyorum ancak 2. aşamada veritabanını adlarının yazıldığı bölümde sürekli hata veriyor. Veri tabanına ulaşılamıyor diyor. Ne yapmam lazım acaba?

İlk olarak phpBB3 ü indirdim ve içindeki dosyayı masaüstüne attım. Oradanda yüklemeyi yaptım. Acaba farklı bir işlme yapmam mı gerekiyor. Cpanele girdim yeni bir veritabanı yarattım oda boş malum. İçine neyi nasıl yükleyeceğimi bilemedim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.Değişik forumları dolaştım ama net bir açıklama yok...localhost yazıyorum onu da kabul etmiyor. cpanelde oluşturduğum veri tabanını yazıyorum onuda kabul etmiyor.phptriad yazılarını okudum onunla ilgili bir şey olabilir mi? Yani arkadaşlar kafam iyice karıştı. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
malt
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen malt »

Hiç veritabanı kullanıcı adı ve şifresinden bahsetmemişsiniz. Veritabanını kurduktan sonra onları da oluşturdunuz mu?
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir