admin access sorunu

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
nostromo77
Kayıtlı Kullanıcı

admin access sorunu

Mesaj gönderen nostromo77 »

Merhaba,

dünden beri admin girişi ile ilgili anlam veremediğim bir sorunum var ve yardım alabilirsem çok mutlu olacağım.

board a admin accountum ile giriş yapıyorum ve en altta görünen yönetim kontrol paneli linkine tıklıyorum. her zaman olduğu gibi sistem bana kendimi yeniden doğrulamam gerektiğine dair ikinci bir login ekranı çıkartıyor ki buraya kadar sorun yok. tekrar şifremi giriyorum ve başarıyla doğrulandınız yönetim kontrol paneline ilerle linki çıkıyor. işte dün akiamdan bu yana yaşadığım sorun burada:

sayfanın redirect etmesini de beklesem, linke de tıklasam yine bana siteyi yönetmek için kendinizi doğrulamalısınız ekranı dönüyor. tekrar tekrar denesem de şu an admin panelime erişemiyorum. durup dururken neden meydana geldiğini anlamadığım bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım. zira board içerisinde mesaj post etmek, moderasyon yapmak ile ilgili sorunum yok ama admin control paneline erişemiyorum.

dikkatimi çeken bir nokta da şu (belki yardımı olur diye yazıyorum) ilk doğrulama ekranında adres bardaki session id ile (http://forum.davulcuyuz.biz/adm/index.php?sid=xxxxxx) şifremi girip gönder butonuna basarak başarı ile doğrulandığımı söyleyen session id farklı hatta yönetim kontrol paneline ilerle linkine tıklarken oluşan session id de farklı. bunların farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum sorunun hatta hosting şirketimle temasa geçip klasör access rightları ile ilgili de soruşturacağım yazamadığından dolayı olabilir gerekli bir klasöre ama önce sizlere sormanın uygun olacağını düşündüm.

forum adresim : http://forum.davulcuyuz.biz

çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Re: admin access sorunu

Mesaj gönderen ESQARE »

Şuradan tüm çerezlerini silip, tarayıcınızı kapatıp tekrar giriş yapmayı dener misiniz? : http://forum.davulcuyuz.biz/ucp.php?mode=delete_cookies

Çerezlerinizle ilgili bir problem olduğunu sanıyorum...
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
nostromo77
Kayıtlı Kullanıcı

malesef onu denemiştim daha önce. işin garip yanı bazen girebiliyorum. çok yeni oldu bu. çerezleri temizlemeyi sizin mesajdan sonra da denedim yine aynı sonuç oldu. sessionid bilgilerinin tutulduğu tabloya repair uygulanması faydalı olur mu acaba? indexlemede problem olabilir diye okumuştum phpbb support forumunda. iki adet yönetici kullanıcı var ikisinde de aynısını yapıyor bu arada.

forumu yönetemez durumdayım şu an. :)

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ESQARE
Web Sitesi Yöneticisi
Web Sitesi Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen ESQARE »

Peki başka bir bilgisayardan denediniz mi? Gene aynı sorun oluşuyor mu?
Resim
phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
nostromo77
Kayıtlı Kullanıcı

evet denedim.
taszarim
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen taszarim »

Aynen bende de oluyor. dünden beri anlam veremediğim sorunla karşı karşıyayım..

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_admin.php on line 2405: array_fill() [function.array-fill]: Number of elements must be positive
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_admin.php on line 2405: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array

böle hatalar veriyor.

http://www.ahmetzeytin.net/distribution ... 6bf82ef639 yönetim paneline girince yukarıda ki hata veriyor ve adres satırı bu şekilde oluyor. sonuna -1 ekleyince admin paneli geliyor.

http://www.ahmetzeytin.net/distribution ... f82ef639-1

tüm modüllere girebiliyorum .. sadece bakım modülüne girersem aynı hata karşıma çıkıyor. bakım modülüne girdikten sonra diğerlerine hiç giremiyorum hata devam ediyoır.

Yönetici izinlerine sahip değilsiniz ve bu yüzden yönetim paneline erişim izniniz yok. arkadşın bahsettiği tüm hataların aynısı bende de oluşuyor. phpbb den kaynaklanan bir sorun mu anlamadım gitti.
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

taszarim yazdı:Aynen bende de oluyor. dünden beri anlam veremediğim sorunla karşı karşıyayım..

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_admin.php on line 2405: array_fill() [function.array-fill]: Number of elements must be positive
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_admin.php on line 2405: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array

böle hatalar veriyor.

http://www.ahmetzeytin.net/distribution ... 6bf82ef639 yönetim paneline girince yukarıda ki hata veriyor ve adres satırı bu şekilde oluyor. sonuna -1 ekleyince admin paneli geliyor.

http://www.ahmetzeytin.net/distribution ... f82ef639-1

tüm modüllere girebiliyorum .. sadece bakım modülüne girersem aynı hata karşıma çıkıyor. bakım modülüne girdikten sonra diğerlerine hiç giremiyorum hata devam ediyoır.

Yönetici izinlerine sahip değilsiniz ve bu yüzden yönetim paneline erişim izniniz yok. arkadşın bahsettiği tüm hataların aynısı bende de oluşuyor. phpbb den kaynaklanan bir sorun mu anlamadım gitti.
functions_admin.php bu dosyanin yedegini alip orjinali ile degistirin hataniz düzelmeli

yönetici izinlerine sahip.... bu sey bende tek mozilla firefox ta oluyor oda cookielerden kaynaklanidigini düsünüyorum baska tarayicilarla bi deneyin bende diger tarayicilarda sorun cikmiyor :S
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
taszarim
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen taszarim »

denedim gene olmadı . farklı tarayıcılarda denedim olmuyor.
air

Mesaj gönderen air »

böle hatalar veriyor.
bu hata phpbb 3.0.3 te tespit edilen bir bug'dan kaynaklanıyor.

çözüm:
aç:
includes/functions_admin.php
bul:

Kod: Tümünü seç

if (substr_count($log[$i]['action'], '%') - sizeof($log_data_ary)) 
bununla değiştir:

if ((substr_count($log[$i]['action'], '%') - sizeof($log_data_ary)) > 0) 
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

bende birsey yazmak istiyorum simdi yeni konu acmak istemedim bisürü kisi buna benzer hatayla karsilasiyor bende dahil hepimiz cookielerden düsünürken cookie ile alakasi olmadigini anladim mesela giris yapiyorsun yine giris yapmani istiyor ykp ye giris yapiyorsun seni atiyor yeniden giris yapmalisin bu bende mozilla ile vardi durmadan hata cikiyordu bende mozilla kullanmamaya karar verdim taki bugüne kadar...

hata daha dogrusu bu sorun YKP > Güvenlik Ayarlarindan kaynaklaniyormus yani bende böyledi...

Güvenlik ayarlarinda

Tarayıcı onayla:
Her oturumdaki güvenliğini artırmak için, tarayıcı onaylamayı açık hale getirir.

X_FORWARDED_FOR sayfa başlığını onayla:
Oturumlar sadece, eğer önceki istek ile aynı X_FORWARDED_FOR sayfa başlığı gönderilirse devam edecektir. Yasaklamalar X_FORWARDED_FOR içindeki IP adreslerine karşı da kontrol edilip yapılacaktır.

DNS Kara Listesine karşı IP kontrolü:
Eğer aktifse, kullanıcıların kayıt ve mesajları sırasında DNSBL servislerini izleyerek buna karşı IP adresi kontrolü yapar: spamcop.net ve www.spamhaus.org. Bu inceleme sunucuların ayarlarına bağlı olarak biraz sürebilir. Eğer yavaşlama görülürse ya da çok fazla yanlış kesin bildiri varsa bu kontrolü kapatmanız önerilir.

Misafir oturumları için bağlayıcı formlar:
Eğer aktifse, oturum-dışı tutulacak misafirlere form işaret gösterecektir. Bu, bazı ISSler için problemlere neden olabilir.

bunlari kesinlikle HAYIR olarak isaretlemenizi tavsiye ediyorum ben sabahtan beri deniyorum birisini actimi kesin sitede birsey kisitlaniyor büyük sorunda siteye düzgün giris yapamiyorum üyeler dahil...

bunlari kapatim simdi allaha sükür sorunsuz giris yapabilyiorum sorunsuz mesaj yazabiliyorum ve herkezede bu ayarlari kontrol etmelerini tavsiye ediyorum ...

ayrica bu ayari

Geçerli MX kaydı için e-posta alan adı kontrolü:
Eğer aktifse, e-posta alan adı sağlayıcısı kayıt ve profil değişikliklerinde geçerli bir MX kaydı için kontrol edilir.
´da kapatmanizi tavsiye ediyorum yani üye olunurken mesela hotmail.de veya hotmail.com adresslerinle üye olunmuyor eger sadece webmasterlerin örnek= admin@teskilatforum.net gibi e-mail adressinle üye olmasini istiyorsaniz acin aksi halde kapatin Üyelerinizden olabilirsiniz :D
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir