Genel Hata!!!!
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Genel Hata!!!!
Sürümümü 3.01 den, 3.04 e yükselttikten sonra 'Yeni Konu' açmaya çalıştığımızda
aşağıdaki uyarı ile karşılaşıyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Field 'topic_last_post_subject' doesn't have a default value [1364]
SQL
INSERT INTO phpbb_topics (topic_poster, topic_time, forum_id, icon_id, topic_approved, topic_title, topic_first_poster_name, topic_first_poster_colour, topic_type, topic_time_limit, topic_attachment) VALUES (2, 1231448801, 4, 0, 1, 'dsn', 'LoNeLy', 'AA0000', 0, 0, 0)
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 158
CALL: dbal->sql_error()
FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1850
CALL: dbal_mysql->sql_query()
FILE: posting.php
LINE: 1003
CALL: submit_post()
Bu satırdaki bahsettiği (VALUES (2, 1231448801, 4, 0, 1, 'dsn', 'LoNeLy', 'AA0000', 0, 0, 0) LoNeLy benim ve
Sitenin yöneticisiyim. Şimdiden Teşekkür ederim.
aşağıdaki uyarı ile karşılaşıyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Field 'topic_last_post_subject' doesn't have a default value [1364]
SQL
INSERT INTO phpbb_topics (topic_poster, topic_time, forum_id, icon_id, topic_approved, topic_title, topic_first_poster_name, topic_first_poster_colour, topic_type, topic_time_limit, topic_attachment) VALUES (2, 1231448801, 4, 0, 1, 'dsn', 'LoNeLy', 'AA0000', 0, 0, 0)
BACKTRACE
LINE: 158
LINE: 1850
LINE: 1003
Bu satırdaki bahsettiği (VALUES (2, 1231448801, 4, 0, 1, 'dsn', 'LoNeLy', 'AA0000', 0, 0, 0) LoNeLy benim ve
Sitenin yöneticisiyim. Şimdiden Teşekkür ederim.
Re: Genel Hata!!!!
merhaba,
bu hata daha çok veritabanı serverinizin güncelleme yapmasından sonra ortaya çıkabilir.
örneğin, MySQL 3.0.x yada 4.0.x den 4.1.x e veya 5.x. e güncellemesi sonucunda veritbananı şemanız eski versiyona göre şekillendiğinden, yeni versiyonda düzgün bir şekilde çalışmayabilmektedir.
eğer forumunuz eski değilse ve çok üye kaybetmeyecekseniz sıfırdan kurulumu öneririm.
bunu yapmak istemiyorsanız,
sitenizin komple bir yedeğini aldıktan sonra ekte verdiğim scripti zipli dosyadan çıkardıktan sonra forum dizinine atın.
sonra adres çubuğuna adresini yazarak çalıştırın. örnek:
http://www.siteadresin.com/forum/mysql_upgrader.php gibi.
bu scrip veritabanınızı analiz edecek ve yapılacak sql sorgularını toplu olarak size verecektir.
bu sorguyu bir kez phpmyadmin veritabanınızdan çalıştırdığınızda forumunuz normale dönecektir..
herşey normale döndüğünde, forum dizininden bu scripti silin.
Kaynak: forums.phpbb-fr.com
bu hata daha çok veritabanı serverinizin güncelleme yapmasından sonra ortaya çıkabilir.
örneğin, MySQL 3.0.x yada 4.0.x den 4.1.x e veya 5.x. e güncellemesi sonucunda veritbananı şemanız eski versiyona göre şekillendiğinden, yeni versiyonda düzgün bir şekilde çalışmayabilmektedir.
eğer forumunuz eski değilse ve çok üye kaybetmeyecekseniz sıfırdan kurulumu öneririm.
bunu yapmak istemiyorsanız,
sitenizin komple bir yedeğini aldıktan sonra ekte verdiğim scripti zipli dosyadan çıkardıktan sonra forum dizinine atın.
sonra adres çubuğuna adresini yazarak çalıştırın. örnek:
http://www.siteadresin.com/forum/mysql_upgrader.php gibi.
bu scrip veritabanınızı analiz edecek ve yapılacak sql sorgularını toplu olarak size verecektir.
bu sorguyu bir kez phpmyadmin veritabanınızdan çalıştırdığınızda forumunuz normale dönecektir..
herşey normale döndüğünde, forum dizininden bu scripti silin.
Kaynak: forums.phpbb-fr.com
- Dosya ekleri
-
- mysql_upgrader_3.0.3.php.zip
- (8.04 KiB) 134 kere indirildi
Teşekkür ederim. Forumum eski ve üye kaybını göze alamayacağım için, Webmasterime
(hostuma) ileticeğim. Kolay gelsin..
(hostuma) ileticeğim. Kolay gelsin..
Scriptte bir arıza var. Verdiği hata :
Veuillez lire les premières lignes de ce script pour comprendre comment l�activer
Veuillez lire les premières lignes de ce script pour comprendre comment l�activer
scriptte bir hata yok..
scripti aktif hale getirmek için ilk satırı okuyun diyor.
orada da,
aktif hale getirmek için ilk satırı silin yada önüne / işareti koyun diyor.
yani script içinden aşağıdaki satırı silebilirsiniz..
die("Veuillez lire les premières lignes de ce script pour comprendre comment l’activer");
scripti aktif hale getirmek için ilk satırı okuyun diyor.
orada da,
aktif hale getirmek için ilk satırı silin yada önüne / işareti koyun diyor.
yani script içinden aşağıdaki satırı silebilirsiniz..
die("Veuillez lire les premières lignes de ce script pour comprendre comment l’activer");
Teşekkür ederim air. Herhangi bir sorunum kalmadı.
Selam arkadaşlar forumunuza yeni katıldım.. bu başlıkta bahsedilen hatadan alıyorum 3 günden beri uğraşıyorum yapamadım.. bilgim biraz zayıf.. yine bu siteden phpbb3 onaylı 24 saatte giriş yapmış kullanıcılar modülünü eklemek isteyince bu sorun oldu..
bu konuda geçenleri yaptım ama sonuç alamadım ne yapmam gerekir.. şimdiden teşekkürler..
bu konuda geçenleri yaptım ama sonuç alamadım ne yapmam gerekir.. şimdiden teşekkürler..
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
son 24 saate cevrimici olanlar modunda sorun yasayanlar icin bir cok cözüm konusu var hatanin adinin yarisini arama kutusuna yazarsan bulacagina eminim veya burda paylasilan mod duyurusundaki basligi dogru okursanda orda cözümü yaziyorbebeto59 yazdı:Selam arkadaşlar forumunuza yeni katıldım.. bu başlıkta bahsedilen hatadan alıyorum 3 günden beri uğraşıyorum yapamadım.. bilgim biraz zayıf.. yine bu siteden phpbb3 onaylı 24 saatte giriş yapmış kullanıcılar modülünü eklemek isteyince bu sorun oldu..
Kod: Tümünü seç
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Field 'post_edit_reason' doesn't have a default value [1364]
SQL
INSERT INTO phpbb_posts (forum_id, poster_id, icon_id, poster_ip, post_time, post_approved, enable_bbcode, enable_smilies, enable_magic_url, enable_sig, post_username, post_subject, post_text, post_checksum, post_attachment, bbcode_bitfield, bbcode_uid, post_postcount, post_edit_locked, topic_id) VALUES (222, 53, 0, '88.235.138.98', 1238963789, 1, 1, 1, 1, 1, '', 'Re: Futbol', 'aaasd', '5fff32083150ffc5632d7d96244ef183', 0, '', '1ksjg1tg', 1, 0, 1197)
BACKTRACE
LINE: 174
LINE: 1871
LINE: 1001
burada başka bir çözüm bulmuşlar sanırım: http://area51.phpbb.com/phpBB/viewtopic ... 71&t=29977
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir