Forumu sola yaslamak

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
EndLeSs35
Kayıtlı Kullanıcı

Forumu sola yaslamak

Mesaj gönderen EndLeSs35 »

Arkadaşlar merhaba.
Türkiye çapında 2 tane büyük sitem vardı.Ama kullandığım vbulletinin lisansı yüzünden ikisinide kapatmak zorunda kaldım.Şimdi phpbb kullanmaya başladım.
Phpbb nin vbulletinden hiç bi farkı yok bence.Son zamanlarda baya geliştirildi phpbb.Şu 3.0.3 versiyonu gayet güzel.Türkiyenin %80 i vbulletin kullanıyor ama inanınki phpbb ücretsiz olması nedeni ile ilerki zamanlarda vb yi solluyacak .O zamanda benim gibi vbulletinden phpbb ye dönen insanlara biz yardım edicez.
Şu an onu phpbb 3.0.1 kullanıyorum.Ama ana temalar haricinde bi tema su an yüklü forumumda.Sizden bir şey rica edicem.
Forumumu sola yaslamak istiyorum.Sağ tarafa reklamları koyucam.
Kendi başıma ilgili olabilecek çoğu yeri düzenledim hem php hemde html kodlarıyla ama bi türlü sola yaslanmadı.Hep içerik büyüdü.Diyelim ki index.html yi düzenliyosununz yada index_body yi html veya php kodları ile sola yaslamayı giriyorum.Ancak forumun içeriği tamami ile büyüyor.Background kayboluyor vs gibi ilginç şeyler oluyor ama bi türlü sola yaslanmıyor forum.
css dosyasından da düzenledim başıma aynı şey geldi.
Önbellek temizleme vs gibi gerekli şeyleri de yapıyorum .
Sizden ricam şu ;
phpbb forumun anasayfasını sola nasıl yaslarım ?
Hangi kodlarla yaslarım vs bir bilgisi olan varmı ?
EndLeSs35
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Forumu sola yaslamak

Mesaj gönderen EndLeSs35 »

Arkadaşlar sonunda buldum ve sizinle paylaşmak istedim.
Temanızın theme klasöründe bir css dosyası var.Ve bu dosyanın içinde forum anasayfasının bilgileri bulunuyor.Bu dosya içinde

.wrap {
width: 97%;
margin: 0 auto;
min-width: 850px;
margin-top: 5px;
}

Diye bir kod var.
width : Forumun boyutu demek yani bu %100 olursa İnternet explorerinizin tamamını kaplayan bi forum olarak görünüyor.Bunu istediğiniz değere göre ayarlayabilirsiniz.Sola yaslamak için %80 yapabilirsiniz.
margin : 0 olan yeri hiç ellemeyiniz.
Auto kısmını ise forumu sola yaslamak istiyorsanız left , sağa yaslamak istiyorsanız right komutları ile değiştirniz.
Sağlıklı bir sola yaslama için
Kodlar bence şöyle olmalı :

.wrap {
width: 80%;
margin: 0 left;
}
MiqcroXce
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen MiqcroXce »

aradım aradım bır turlu boel bır kod bulamadım :S
anakin
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen anakin »

MiqcroXce yazdı:aradım aradım bır turlu boel bır kod bulamadım :S

common.css dosyasında var. ben yaptım şimdi . super oldu. ama nerdeyse tüm auto ları , left yapmak lazım . bi tane değil auto yani 1 den fazla yerde var .

mimari.org/forum ... bakın . oldu buda örneği.
broken_34
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen broken_34 »

EndLeSs35 yazdı: Phpbb nin vbulletinden hiç bi farkı yok bence.
Phpbb dışında hiçbir foruma tek nokta yazmadım. vbulletin forumlar bana çocukların

sulu boya resim çalışmalarını andırıyor.

Devasa boyuttaki imza (yazı yada resim) lar kullanıyorlar.

Eğer site birde reklam almışsa bu sefer yazmış olduğun bir satır yorumu görüntülemeye

kalkıştığınızda mercek gerekiyor nerdeyse..

Bu yüzden Phpbb yi tek geçerim.

Kolaylıklar...
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

Aslında ben kafamda şu benzetmeyi yapıyorum

Vbulletin --> Windows

phpBB --> Linux

----
Bir iki misal

Vbulletinde tıpkı Windows'ta olduğu gibi program yüklemeleri(MODLAR) otomatik, phpBB'de ise Linux benzeri kendiniz işlemler yapmalısınız.

Vbulletin Windows gibi forum kullanıldıkça ,zamanla ağırlaşıyor, hantallaşıyor.
phpBB ise Linux gibi kullanıldıkça açılıyor, hızlanıyor =)

----

SMF ise bence tamamen kaldırılmalı, literatürden silinmeli.Çorbayı kürekle içiren bir sistem.Bir tane bile hızlı çalışan SMF forum görmedim.

margin : 0 olan yeri hiç ellemeyiniz.
Auto kısmını ise forumu sola yaslamak istiyorsanız left , sağa yaslamak istiyorsanız right komutları ile değiştirniz.
Sağlıklı bir sola yaslama için
Kodlar bence şöyle olmalı :

.wrap {
width: 80%;
margin: 0 left;
}
Bu hatalı olmuş.. margin: 0 left; diye bir komut olmaz.

Yani şu olmaz:
forumu sola yaslamak istiyorsanız left , sağa yaslamak istiyorsanız right komutları ile değiştirniz.
Sizde olmasının tek sebebi auto komutlarını kaldırmanız."left" olayının bir etkisi yok orada. Dolayısı ile width(genişlik) değeri belirtilmiş bir etikete margin:auto; değerini verirseniz sayfayı ortalar, margin:0; verirseniz sola yaslar.[kim yaslar? tarayıcı yaslar =) ]

Sağa yaslamak içinde sayfanın içeriğine göre karmaşık kodlar kullanmak gerekebilir.
Ama tek değişken olduğunu varsayarsak float:right; değerini eklemek işimizi genelde görür.
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.

phpBB3 Temaları | SufiForum
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 4 misafir