phpBB 3.0.x sürümleri için stil veya temalar hakkındaki sorunlarınızı buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Arkadaslar forum genişliği 1024*768 çözünürlükte tam oturuyor ama daha büyük çözünürlüklerde dar görünüyor. bb2de yapardım ama çok şey değişmiş bb3te. alışamadım henüz.
Yuvarlak köşeli çerçeveye alınmış temaları width 100% yapmak daha doğrusu her ekran çözünürlüğünde aynı orantıda görünmesini sağlamak (fluid) biraz karmaşık işler gerektiriyor.Bir defa yapıldımı sonrası kolay geliyor ama sabit genişlik belirlenmişse BUL- DEĞİŞTİR yöntemi ile yapılamaz.
Grafiklerin CSS'nin ve HTML' nin umumi değişime ihtiyacı var. Yuvarlak köşeli çerçeveler önemli değil diyorsanız o zaman kolay.CSS içinde gördüğünüz tüm width değerlerini yüzdelik olarak beliryip kolayca yapabilirsiniz.Bozulmalar illaki olacaktır bu da header ve footerin tek bir görselle yuvarlama çerçevesinden kaynaklanıyordur. Bunu da göz önüne alıp düzenleme yaparsanız sorun kalmaz