Forum İzinlerindeki Botlar
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Forum İzinlerindeki Botlar
Merhaba,
Forumlarım için botları seçmedim çünkü ne işe yaradıklarını bilmiyorum.
Yalnızca, yöneticiler, kayıtlı üyeler ve misafirleri seçtim. Sitem yeni olduğu için global moderatörleri de seçmedim. Ve aynen şu izinleri verdim;
Yöneticiler = Tam izin
Misafirler = Sadece okuma
Kayıtlı üyeler = standart erişim + anketler
Size doğru bir atama mı bunlar?
Botlar hakkında bilgi verir misiniz? Ne işe yararlar, botlara da izin vereyim mi, izin vereceksem hangi atamayı yapayım?
Baylaşmak güzeldir, ben de sizlerin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
Teşekkürler sizlere..
Forumlarım için botları seçmedim çünkü ne işe yaradıklarını bilmiyorum.
Yalnızca, yöneticiler, kayıtlı üyeler ve misafirleri seçtim. Sitem yeni olduğu için global moderatörleri de seçmedim. Ve aynen şu izinleri verdim;
Yöneticiler = Tam izin
Misafirler = Sadece okuma
Kayıtlı üyeler = standart erişim + anketler
Size doğru bir atama mı bunlar?
Botlar hakkında bilgi verir misiniz? Ne işe yararlar, botlara da izin vereyim mi, izin vereceksem hangi atamayı yapayım?
Baylaşmak güzeldir, ben de sizlerin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
Teşekkürler sizlere..
- difficulty
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: Forum İzinlerindeki Botlar
Yanlış bilgilendime yapmışım yazımı düzenliyorum....
En son difficulty tarafından 07.05.2009, 19:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ben izinliler listesine botları eklemedim, eklemem mi gerekiyor?
Botları eklememin yararı veya zararı var mı?
Botlar hakkındaki tavsiyeleriniz nelerdir?
Botları eklememin yararı veya zararı var mı?
Botlar hakkındaki tavsiyeleriniz nelerdir?
- difficulty
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
En son difficulty tarafından 07.05.2009, 19:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Forum izinleri var ya,
Kullanıcılar Gruplar
Kullanıcılar ekle Gruplar ekle
Yukarıkida kısım,
İşte, "Gruplar ekle" kısmından izinlileri "Gruplar"a atıp seçiyoruz ya, ben "Gruplar"a yalnızca yöneticiler, misafirler ve kayıtlı kullanıcılar'ı ekledim. Yani "botlar"a izin vermedim.
Kullanıcılar Gruplar
Kullanıcılar ekle Gruplar ekle
Yukarıkida kısım,
İşte, "Gruplar ekle" kısmından izinlileri "Gruplar"a atıp seçiyoruz ya, ben "Gruplar"a yalnızca yöneticiler, misafirler ve kayıtlı kullanıcılar'ı ekledim. Yani "botlar"a izin vermedim.
ben botlara bot izni verdim sonuçta bot izni yazıo bence sayfadaki bilgileri googleye girio sen bi araştır istersen
- difficulty
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:

Şimdi ne yapmam gerek peki?
difficulty yazdı:mhun sen kullanıcılara izinleri yokta eklemiş değilsin sen onlara yeni izinler vermişsin yani izinlerinin sınıfını değiştirmişsin
forum ilk kuruldugunda kullanıcıların standart kullanıcı izinleri vardır
tek eksikleri anket acamıyolardı sen standart ve anket izinlerini vererek izin sınıfını değiştirmişsin
ve bazı üyelerede yönetici yaparak yönetici izinleri vermişsin
yani standart kullanıcı izinlerine sahip olan kullanıcılara yönetici izinleri vermişsin
botlara ve botların izin sınıfına dokunma onların izni yok sanıyosun zaten var
botların standart izinleri olması gerektigi gibi phpBB3 3.0.4 tarafından ayarlanmış
ayarları bozmanı tavsiye etmem daha iyi bilen çıkıp bişi söleyene kadar bişi yapma
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Uzun zaman oldu ki bekliyorum. Bi cevap veren olsa..
Lütfen..
Lütfen..
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
resimde sag tarafta global moderatör ve botlar var onlarin ikisinide izin ekle ye tiklayarak ekle ve izinleri ayarla.
1- Şuanda global moderatörler olmadığı için onları değil de botları, gruplara ekle yapıp var olan izinlerini kullanayım değil mi?
2- Botları, gruplara eklesem ne olur, eklemesem ne olur?
Faydası ve zararları nelerdir?
2- Botları, gruplara eklesem ne olur, eklemesem ne olur?
Faydası ve zararları nelerdir?
- difficulty
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
En son difficulty tarafından 07.05.2009, 19:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
difficulty yazdı:sonunda benm bile kafam karıştı
Esmer Özcan forum tabanlı izinler sorun yaratmıyo mu her forum için ayrı ayrı izin demek anlamına geliyo bu :S

Ben dünden beri o resimdekileri uyguluyorum ve bir sorun çıkmıyor.
Ne enteresan durumlar!

@mhun botlar sitenin içeriğini indexlemen için iyi şehlerdir yalnızforumun da özel bölümler varsa yani dünyayla o bilgleri paylaşmak istemezsen sadece senin ve ekibinin yada bazı kullanıclarının o içeriğini görmek istemezsen izinler bölümünden botların izinlerinden girişi engellersin ama yok benim sitemde hersey dünyaya açık yani herhangi bi içeriğin google gibi arama motorlarında cıkmasını istiyorsan botlara bot izni ver ki eğer herhangi bi değşiklik yapmadıysan hiç dokumana gerek yok zaten ayarlı kuruluyor.botlar sayfaları indexler ve arama motorlarında senin sitenin bulunmasını sağlarlar.siten yeni anladığım kadarıyla.şu aralar herkandi bi sonuc bulamıyabilirsin bu çok doğal.ama 1 aya kalmaz çok güzel değerler yakalarsın ki özellikle sitende özgün içerik varsa yani öyle heryerde bulunmayan içeriğe sahipsen çok hızlı bi şekilde arama sopnuclarında ilk sıralara cıkarsın.sen de yenisin webmaster işlerinde anladığım kadarıyla başarılar dilerim öncelikle ama çok fazla takma kafana hersey olur gider biz ilk başladığımızda hiç bişey bilmiyoduk öğrenirsin zamanla bi çok seyi kendi haline burak başlarda...su akar yolunu bulur misali...sen siteni güncel tuttuğun zaman arama motorlarında çok ii değğerlere sahip olursun...
site:siteninadı.com şeklinde google da aratırma yaparak sitende hangi içerikler indexlenmiş öğrenebilir sonucları değerlendirebilrsin...kolay gelsin.başarılar...
site:siteninadı.com şeklinde google da aratırma yaparak sitende hangi içerikler indexlenmiş öğrenebilir sonucları değerlendirebilrsin...kolay gelsin.başarılar...
**Websitemi yazamıyorum çünkü yetişkin içerik! yöneticiler bu şekilde olmasını istiyooree,haberiniz olsun istiyoree**Destek veremeyiz demeyin sonra:)
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir