phpbb portal

phpBB 3.0.x sürümleri için MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
yonetici
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

phpbb portal

Mesaj gönderen yonetici »

Sorum galiba biraz kapsamlı olacak! Siteyi şimdilik localhostta kurup, konuları oluşturup kısacası düzeni oturtup sonra hosta göndermeyi planlıyorum.
1-) bu dediğim oalbilir mi?
ilk olarak siteyi açtığımda mesela "www.site.com" diye adres çubuğuna yazdığımda yani anasayfaya girdiğim forum anasayfası açılıyor. Ben ilk sayfada portal ın açılmasını istiyorum.
2-) nasıl olacak?
Portal da iken giriş yaptığımda forum dönünce otomatik olarak çıkış yapmış oluyorum.
3-) bu nasıl olacak??

hepinize şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
GoLYaD
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpbb portal

Mesaj gönderen GoLYaD »

1) bildiğim kadarıyla bu olmuyor. Sitenin işlemesi için gerçek hosta atıp kurulum yapman gerekiyor.
2)Forumu kurduktan sonra. Portalı kurarsın ana sayfaya girdiğinde direk portal açılır zaten.
3)Portaldan giriş yaptığında foruma dönünce çıkış yapmış olmazsın çünkü portal kurulduktan sonra forumla senkronize hareket eder bir bütündür. Belki portalına görede değişiyo olabilir. En azından bende öle bi sorun yok :)

Benim bildiğim bunlar dostum. eğer yanıldığım bir yer varsa öğrendiğinde düzeltirsen sevinirim.Bende öğrenmiş olurum. Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
ogzblgnr
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ogzblgnr »

yoo.
localhostta her şeyi ayarlayıp sonra gerçek hosta aktarabilirsin.
önce ftp ile dosyaları gönder, sonra phpmyadmin'den veritabanını yükle. sonra CPanel'den (ya da hangi host kontrol panelini kullanıyosan) phpBB'nin veritabanına girebilmesi için bir database kullanıcısı oluştur.
ve gerekirse bir-iki config.php değişikliği.

phpBB.com Knowledge Base'de bununla ilgili bir makale gibi bişey var:
Knowledge Base - Moving Your phpBB3 Forum To A New Host Using phpMyAdmin.

http://www.site.com'da portal (veya başka bi site) çıkması için:
ana dizindeki .htaccess dosyasını aç;
en üste

Kod: Tümünü seç

DirectoryIndex [ÇIKMASINI İSTEDİĞİN SAYFANIN URL'si]
ekle.
artık phpBB ile ilgilenmediğim için bu forumda aktif değilim.
Kullanıcı avatarı
GoLYaD
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen GoLYaD »

EyvAllah bunu öğrendiğim iyi oldu saolasın :)
yonetici
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

çok sağol kardeş ama o dediğin şeyi yaptığım halde hala aynı. anasayfam forum. acaba bu localhost tan dolayı bir şey mi oluyor. yaptığım şey bu yani doğru:

Kod: Tümünü seç

DirectoryIndex portal.php
yonetici
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

konu aşağılara gerilemiş güncelleyeyim dedim. yardım eden yok mu? anasayfa da bir türlü portal açılmıyor.
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

rewrite modülü kapalıysa localhost'ta .htaccess ile yönlendirme yapamazsın.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
yonetici
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

biraz bilgi verir misin? yani nasıl yapabilirim?
Kilitli

“3.0.x MOD Destek” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir