[MOD] [3.0.5] Ultimate SEO URL V0.6.0 ve Türkçe düzenlemeler
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
[MOD] [3.0.5] Ultimate SEO URL V0.6.0 ve Türkçe düzenlemeler
MOD adı: Ultimate SEO URL
Yapımcı: phpbb-SEO
MOD açıklaması: Forum url adreslerini arama motorlarıyla uyumlu ve anlamlı hale getirir.
MOD sürümü: 0.6.0
Uyumlu olduğu phpBB sürümü: 3.0.5
Demo: http://demo.phpbb-seo.net/
Download: http://downloads.phpbb-seo.com/phpbb-se ... rl-38.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Türkçe karakter düzenlemesi:
Düzenlenen dosya UTF-8 bom'suz (without bom) kaydedilmelidir. Bknz: Notepad++
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yapımcı: phpbb-SEO
MOD açıklaması: Forum url adreslerini arama motorlarıyla uyumlu ve anlamlı hale getirir.
MOD sürümü: 0.6.0
Uyumlu olduğu phpBB sürümü: 3.0.5
Demo: http://demo.phpbb-seo.net/
Download: http://downloads.phpbb-seo.com/phpbb-se ... rl-38.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Türkçe karakter düzenlemesi:
Düzenlenen dosya UTF-8 bom'suz (without bom) kaydedilmelidir. Bknz: Notepad++
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Dosya ekleri
-
- Ultimate_SEO_URL_V0.6.0_Türkçe_Düzenleme.zip
- Ultimate_SEO_URL_V0.6.0_Türkçe_Düzenleme
- (3.96 KiB) 655 kere indirildi
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: [MOD] [3.0.5] Ultimate SEO URL V0.6.0 ve Türkçe düzenlemeler
güzel olmus yalniz urlerdeki karakterlerin hepsini düzenlememisin
burda tek 3 tr karakteri var
burda nerdeyse hepsi aklimda olani düzenlemistim ultimate seo yeni ciktiginda üst kodu altakki ile degistirirseniz ozaman ç gibi karakterlerde c olur yoksa bosluk kalir 
bide konu türkce ceviriye acilsaydi daha uygun olurdu gibime geliyor =)
burda tek 3 tr karakteri var
Kod: Tümünü seç
'Ğ' => 'g', // Ğ
'ğ' => 'g', // ğ
'İ' => 'i', // İ
'ı' => 'i', // ı
'Ş' => 's', // Ş
'ş' => 's', // ş

'Ä' => 'A', 'ä' => 'a',
'Ö' => 'O', 'ö' => 'o',
'Ü' => 'U', 'ü' => 'u',
'Ş' => 'S', 'ş' => 's',
'Ç' => 'C', 'ç' => 'c',
'Ğ' => 'G', 'ğ' => 'g',
'I' => 'I', 'ı' => 'i',
-
- Kayıtlı Kullanıcı
EsmerÖzcan
dışındaki türkçe karakterler zaten düzenleme olmadan seoya uygun olarak doğru şekilde çıkar.
Onun için türkçe karakterleri eklemeye gerek yoktur.
Ayrıca türkçe karakter değildir ve büyük harflerinde küçüğe dönüştürülmesi gerekir.
Konu mod tanıtımı. Burdan bakıp modu kurduğunuzda türkçe düzenleme yapmadan pek bir işe yaramayabilir. Bu yüzden türkçeleştirilmesiyle beraber böyle açıldı. Yöneticiler gerek görürse daha iyi bi şekilde değiştirebilir.
Ş ş İ ı Ğ ğ
Onun için
Ç ç Ö ö Ü ü
Ayrıca
I
Konu mod tanıtımı. Burdan bakıp modu kurduğunuzda türkçe düzenleme yapmadan pek bir işe yaramayabilir. Bu yüzden türkçeleştirilmesiyle beraber böyle açıldı. Yöneticiler gerek görürse daha iyi bi şekilde değiştirebilir.
bu ne işe yarıyor? ve oradad düzenlenmiş dosya demişsin direk atsak olur mu bir şey düzenlenecek mi yani?
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Adres satırında türkçe karakterlerin seoya uygun çıkmasına yarar. Kendine göre düzenlemek istemiyorsan düzenlenmiş dosyayı direk atıp kullanabilirsin.
ufff modun kurulumu 30 dk :! abicim su ise bir kolaylik getirseler hic fena olmayacak
hi degilse seo beraberinde gelsin 

phpBB_SEO_Ultimate_SEO_URLV0-6-0\
contrib\phpBB_3.0.5_modified_files\ klasöründekileri ftpden atıp kurabilirsiniz..Forumu yeni kurmuşsanız eğer uygulayabilirsiniz.Forum kurulup kategorileriniz,konularınız açılmışsa dosyaları düzenlemekten başka bir çözüm bulunmuyor.Ayrıca _Dream_Man_ düzenlemiş olduğun bu yama için teşekkür ederim.Ellerine sağlık
contrib\phpBB_3.0.5_modified_files\ klasöründekileri ftpden atıp kurabilirsiniz..Forumu yeni kurmuşsanız eğer uygulayabilirsiniz.Forum kurulup kategorileriniz,konularınız açılmışsa dosyaları düzenlemekten başka bir çözüm bulunmuyor.Ayrıca _Dream_Man_ düzenlemiş olduğun bu yama için teşekkür ederim.Ellerine sağlık

- ancient ruler
- Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım kurulumu advanced olan ve 30 dakika süren gördüğüm tek mod budur, cesaret edebileceğimi sanmıyorum ama gerçekten yararlı bir şey.
- ancient ruler
- Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar uğraşmaya karar verdim ve ftpye atmadan hepsini yedekleyip düenledim, ama küçük bir problemim var o da şu...
Şöyle bir şey diyor, ama benim forum.fn.jsmde bunun yerine şu var :
Onun yerine bunu editlesem bir şey değişirmi? ve neden aynısı yok ?
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
styles/prosilver/template/forum_fn.js
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
function jumpto()
{
var page = prompt(jump_page, on_page);
if (page !== null && !isNaN(page) && page == Math.floor(page) && page > 0)
{
if (base_url.indexOf('?') == -1)
{
document.location.href = base_url + '?start=' + ((page - 1) * per_page);
}
else
{
document.location.href = base_url.replace(/&/g, '&') + '&start=' + ((page - 1) * per_page);
}
}
}
function jumpto()
{
var page = prompt(jump_page, on_page);
if (page !== null && !isNaN(page) && page > 0)
{
document.location.href = base_url.replace(/&/g, '&') + '&start=' + ((page - 1) * per_page);
}
}
- ancient ruler
- Kayıtlı Kullanıcı
Hadi arkadaşlar, yardım yokmu 

- ancient ruler
- Kayıtlı Kullanıcı
Sistemimde de problem yok bu arada, 3.0.5 kullanıyorum...
- Özcan Akbulut
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
flood ypamaya gerek yok temanina dini yazman yeterlidi...
}
bu kod eksik yoksa kodlar ayni dedigin yeri degistir ve dene...
}
bu kod eksik yoksa kodlar ayni dedigin yeri degistir ve dene...
- ancient ruler
- Kayıtlı Kullanıcı
Tamam 3.0.5 temalarına update etmemiştim hallettim, şimdi modülü kurmayı başardım, ingilizce oldu ama problem o değil
Activate Url Rewriting 'e evet deyince, bi foruma girmeye çalıştığımda
The resource requested could not be found on this server! gibi bir şey diyor...

Activate Url Rewriting 'e evet deyince, bi foruma girmeye çalıştığımda
The resource requested could not be found on this server! gibi bir şey diyor...
- ancient ruler
- Kayıtlı Kullanıcı
Tamam mixed mode yapmak gerekiyormuş, hallettim ve bütün editlemeleri bitirdim, teşekkürler 

- ancient ruler
- Kayıtlı Kullanıcı
Kurdum her şeyi tamam yaptım, kategorileri ve forumları url olarak düzgün gösteriyor, ama başlıkların ismini "baslik.html" gibisinden gösteriyor, başlık isimlerini göstermiyor...
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir