phpbb plus'ın forumu
phpbb plus'ın forumu
ben phpbb plus'ın sadece forumunu kurmak istiyorum yani portalı olmasın istiyorum ve forum tam sayfa olsun istiyorum ayrıca
türkiyeforumda üyelerin altında birtane Puan: ve Level: olmak üzere yazılar ve altta bir tane gösterge var bu nasıl yapılıyor bir mos mu modasa adı nedir???
türkiyeforumda üyelerin altında birtane Puan: ve Level: olmak üzere yazılar ve altta bir tane gösterge var bu nasıl yapılıyor bir mos mu modasa adı nedir???
portal.php dosyası ile templates/fisubsilver/portal_body.tpl dosyasını silerek portalı kaldırabilirsiniz.Ayrıca templates/fisubsilver/overall_header.tpl dosyasından ana sayfaya verilen linkleri silmeniz gerek.{U_HOME} ve {L_HOME} kodlarını bulup, {U_INDEX} ve {L_INDEX} olarak değiştirin.
Puan mod için: http://phpbb2.de/dload.php?action=file&file_id=51
Level mod için: http://phpbb2.de/dload.php?action=file&file_id=134
Puan mod için: http://phpbb2.de/dload.php?action=file&file_id=51
Level mod için: http://phpbb2.de/dload.php?action=file&file_id=134
SMF hakkında yardım edemeyeceğim üzgünüm.İkinci sorunuza gelecek olursak kendiniz mod ekleyerek phpbbplus gibi bir şey yapabilirsiniz.Zaten phpbbplus, default phpbb'ye mod eklenerek yapılmıştır.zoom yazdı:benim forumum phpbb değilki SMF yani Simplemachines forum bunun için db'i phpbb plus'a çeviren bir program olmalı
birde bir sorum daha olacak normal phpbb forumu phpbbplus'ın forumu gibi nasıl yapaprız bu mümkün mü?
forumu tam sayfa yapamadım ben turkiyeforum'unki gibi istiyorum normalde sağ tarafta olan doğum günü,Kimler Çevrimiçi gibisinden blokların olmamasını istiyorum ve alt kısmındada turkiyeforumdaki gibi istatistik ve doğum günlerinin olmasını istiyorum ama yapamadım
acaba bir sakıncası yoksa turkiyeforumun index_body.tpl dosyasını verebilir misiniz yada düzenlenmiş kodu yollar mısınız
acaba bir sakıncası yoksa turkiyeforumun index_body.tpl dosyasını verebilir misiniz yada düzenlenmiş kodu yollar mısınız

Turkiyeforum.com phpBB plus değildir.Kendi modifiyemizdir. index_body.tpl dosyası işinize yaramaz.Bir çok kod plusta hatalı çalışır.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
yani phpbb plus ta phpbb nin üzerine modlar eklenmiş hali mi??
eğer öyle ise bana hangi phpbb versiyonunu kurupta üzerine mod yüklememi önerirsiniz?
ayrıca bir sorum daha var phpbb plusa indirdiğim modlarda mesela bi satırı arattırıyo arıyorum ama öyle bir satır çıkmıyo yani yok öyle bir satır hiç bir yerde bu niye oluyor ??
bide phpbb ye modu otomatik yükleyebiliyor muyuz yoksa illa ellemi uygulamak gerek ??
eğer öyle ise bana hangi phpbb versiyonunu kurupta üzerine mod yüklememi önerirsiniz?
ayrıca bir sorum daha var phpbb plusa indirdiğim modlarda mesela bi satırı arattırıyo arıyorum ama öyle bir satır çıkmıyo yani yok öyle bir satır hiç bir yerde bu niye oluyor ??
bide phpbb ye modu otomatik yükleyebiliyor muyuz yoksa illa ellemi uygulamak gerek ??
phpBB plus normal phpBB dosyalarına bir çok MOD eklenerek meydana gelmiş halidir.Plusa yüklenen MOD ların hepsi zaten piyasada mevcuttur.Ben phpBB plus'ı kolaya kaçmak diye nitelendiriyorum.
Normal phpBB son sürüm dosyalarını kurup istediğiniz MOD ları yüklersiniz.phpBB'ye otomatik mod yüklemek için easyMOD diye bir MOD var onu kullanabilirsiniz.Download linkini daha önce forumda vermiştimi arama yapın.
Normal phpBB son sürüm dosyalarını kurup istediğiniz MOD ları yüklersiniz.phpBB'ye otomatik mod yüklemek için easyMOD diye bir MOD var onu kullanabilirsiniz.Download linkini daha önce forumda vermiştimi arama yapın.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
PLUS
Kesinlikle PLUS uun forumunu tam ekran yapabilmeniz için
index_body.tpl
index_body_plus.tpl
index_box.tpl
Dosyaları üzerinde oynamanız gerekecektir. Ancak en büyük değişiklikler index_body.tpl dosyasında gerçekleşecektir. PORTAL.PHP ve PORTAL_BODY.TPL dosyalarını sildikten sonra ayrıca LOGİN.PHP nin içerisine giriş yapmanız ve içinde portal yazan kodları index ile değiştirmeniz gerekecektir yani
ORJİNAL KOD ;
if( $row['user_level'] != ADMIN && $board_config['board_disable'] )
{
redirect(append_sid("portal.$phpEx", true));
}
DEĞİŞMİŞ HALİ ;
{
redirect(append_sid("index.$phpEx", true));
}
Bakın LOGİN.PHP de buna benzer 3-5 yerde kod değştiriliyor. Buradaki amacımız şudur. Login.php dosyası sizi siteye giriş yaptığınızda direk olarak sitenin portal kısmına yönlendirir yani PORTAL.PHP ye giriş yaparsınız şayet portla .php yi siler ve loginde değişiklik yapmaz iseniz login olunca sayfa bulunamıyor çıkacaktır
.
Öte yandan piyasada bazı PHPBB - SMF dönüştürücüler mevcuttur. Ancak PHPBB PLUS için bir SMF dönüştürücüsü bulmanız zordur. Ya PLUS u kurduğunuzda herşeye sıfırdan başlayacaksınız yada yeni versiyon PHPBB 2.0.19 bir forum alıp içerisine extra özellikleri siz ekleyeceksiniz. Ama bunun için en azından az bir HTML bilgisi gerekebilir tabii bazı özelliklerin 1 -2 saat sürdüğünüzüde unutmayınız.
Ayrıca forumunuza ne kadar çok özellik eklerseniz kodları o kadar karışık olacak ve 5- 10 özellik ekledikten sonra artık özelliklerde yani MOD ların kurulumlarında yapılan tarifler ŞURAYI BUL dediği zaman artık siz o kodu bulamayacaksınız. Çünki önceden kurduğunuz özelikler kodları değiştirmiş olacak.
Eğer PLUS u çok beğendiyseniz ondan dahada gelişmişi olan PLUS XL vardır. Ama asla aklınızdan çıkartmayın bir foruma ne kadar özellik eklerseniz yani ne kadar PHP dosyalarındaki kodları çohaltarak şişirirseniz forumunuz ne kadar çok DATE BASE ye ulaşarak veri alırsa o kadar yavaş bir foruma sahip olacaktır. PLUS XL çok fazla özelliği vardır ama bir o kadarda yavaştır hatta PLUS tan bile yavaş bir sistem haline gelmiştir.
UNUTMAYIN HERŞEYİN BİR BEDELİ VARDIR.
index_body.tpl
index_body_plus.tpl
index_box.tpl
Dosyaları üzerinde oynamanız gerekecektir. Ancak en büyük değişiklikler index_body.tpl dosyasında gerçekleşecektir. PORTAL.PHP ve PORTAL_BODY.TPL dosyalarını sildikten sonra ayrıca LOGİN.PHP nin içerisine giriş yapmanız ve içinde portal yazan kodları index ile değiştirmeniz gerekecektir yani
ORJİNAL KOD ;
{
redirect(append_sid("portal.$phpEx", true));
}
DEĞİŞMİŞ HALİ ;
{
redirect(append_sid("index.$phpEx", true));
}
Bakın LOGİN.PHP de buna benzer 3-5 yerde kod değştiriliyor. Buradaki amacımız şudur. Login.php dosyası sizi siteye giriş yaptığınızda direk olarak sitenin portal kısmına yönlendirir yani PORTAL.PHP ye giriş yaparsınız şayet portla .php yi siler ve loginde değişiklik yapmaz iseniz login olunca sayfa bulunamıyor çıkacaktır

Öte yandan piyasada bazı PHPBB - SMF dönüştürücüler mevcuttur. Ancak PHPBB PLUS için bir SMF dönüştürücüsü bulmanız zordur. Ya PLUS u kurduğunuzda herşeye sıfırdan başlayacaksınız yada yeni versiyon PHPBB 2.0.19 bir forum alıp içerisine extra özellikleri siz ekleyeceksiniz. Ama bunun için en azından az bir HTML bilgisi gerekebilir tabii bazı özelliklerin 1 -2 saat sürdüğünüzüde unutmayınız.
Ayrıca forumunuza ne kadar çok özellik eklerseniz kodları o kadar karışık olacak ve 5- 10 özellik ekledikten sonra artık özelliklerde yani MOD ların kurulumlarında yapılan tarifler ŞURAYI BUL dediği zaman artık siz o kodu bulamayacaksınız. Çünki önceden kurduğunuz özelikler kodları değiştirmiş olacak.
Eğer PLUS u çok beğendiyseniz ondan dahada gelişmişi olan PLUS XL vardır. Ama asla aklınızdan çıkartmayın bir foruma ne kadar özellik eklerseniz yani ne kadar PHP dosyalarındaki kodları çohaltarak şişirirseniz forumunuz ne kadar çok DATE BASE ye ulaşarak veri alırsa o kadar yavaş bir foruma sahip olacaktır. PLUS XL çok fazla özelliği vardır ama bir o kadarda yavaştır hatta PLUS tan bile yavaş bir sistem haline gelmiştir.
UNUTMAYIN HERŞEYİN BİR BEDELİ VARDIR.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir