phpBB Kurulumu

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
VeLiDeSiDeRo
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: phpBB3 Kurulumu

Mesaj gönderen VeLiDeSiDeRo »

Hiç anlamazken buradaki anlatimla forumu kurdum.
Paylaşım için tesekkur. ;)
Fazlada şey yapmamak lazım...
alieser
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen alieser »

Arkadaşlar ben dosyaları upload etmek yani göndermek istiyorum ama bu FTP programını nerden bulucam?
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

alieser yazdı:Arkadaşlar ben dosyaları upload etmek yani göndermek istiyorum ama bu FTP programını nerden bulucam?
tahminimce freeforum kullaniyorsun

viewtopic.php?f=20&t=16568&p=88273#p88273

bu hazir forum ftpye felan gerek yok ama eger host aldiysan veya freehosta kurcaksan FileZillayi öneririm basit kullanim ve ücretsiz kendim kullaniyorum

http://www.filezilla.de/

smart ftpde var ama hic kullanmadim http://www.smartftp.com/

google ftp programi yazsan birsürü sonuc cikar..
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
Abdulber
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Abdulber »

herkezın bı sorunu var bende surada sorun yasıyorum

http://ftp.abdulberr.ab.funpic.de/install/index.php

dedıgımde funbic ın reklam sayfaları acılıyor onume ftp adresıme dosyaları dırek attım phpBB3 klasorunun ıcınde deıller ıcerısınden kopyalayıp dırek adresımın ıcerısıne attım ama http satırında ınstal yapıcam yapamıyorum reklam sayfaları acılıyor onume funbic ın yardımcı olurmusunuz lutfen
Dosya ekleri
buraya
buraya
tn_adsız.gif (9.05 KiB) 3899 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

Abdulber yazdı:herkezın bı sorunu var bende surada sorun yasıyorum

http://ftp.abdulberr.ab.funpic.de/install/index.php

dedıgımde funbic ın reklam sayfaları acılıyor onume ftp adresıme dosyaları dırek attım phpBB3 klasorunun ıcınde deıller ıcerısınden kopyalayıp dırek adresımın ıcerısıne attım ama http satırında ınstal yapıcam yapamıyorum reklam sayfaları acılıyor onume funbic ın yardımcı olurmusunuz lutfen
Açılan sayfadaki şu uyarı dikkatinizi çekti mi bilmiyorum...

Diese Seite ist leider nicht verfügbar. ( = Bu sayfa ne yazık ki mevcut değildir.)

Dosyaları doğru attığınıza emin olun lütfen.
Kullanıcı avatarı
difficulty
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen difficulty »

Kurulum resimlerinden bazıları haşat olmuş yenilenmeli
Kullanıcı avatarı
chingachgook
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen chingachgook »

Normal kurulum için resimleri yenileyebilirmisiniz?Zira süreleri dolmuş.
Her türlü program,istek-sorun hattı bu sitede,
http://www.forumincisi.com
Kullanıcı avatarı
yoda
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen yoda »

Selamlar.

Hosting firması bana 3.0.4 tr kurulumunu arayüzünde temin ediyordu.
Lakin ben 3.0.5 versiyonunu kendim ftp klasörüne atarak kurma eylemine giriştim.

Sorun şurada, seboisttayfa.com/forum/install adresine girerek kuruluma geçtiğimde,
test sayfasına kadar geliyorum.

Gerekenler kısmında;

Dosyalar ve Klasörler

Gerekli - phpBB'nin düzgün bir şekilde işlemesi için bazı dosya ve klasörlere yazılabilmesi veya erişilebilmesi gerekmektedir. Eğer "Bulunamadı" ifadesini görüyorsanız konu ile ilgili dosya veya klasörü oluşturmanız gerekmektedir. Eğer "Yazılabilir değil" ifadesini görüyorsanız dosya veya klasördeki izinleri değiştirip yazılması için phpBB'ye izin vermeniz gerekmektedir.

cache/:
Bulundu, Yazılabilir değil

files/:

store/:

Uyarılarını alıyorum. Filezilla ile dizin izinlerini değiştirmek istediğimde "unknown command" diyerek kabul etmiyor. Türk aklı manuel takılalım diyor, bilgisayarımda klasörleri salt okunur olmaktan çıkarıp yazılıp okunabilir hale getireyim diyorum, lakin baltazar bendeniz bunu bir türlü beceremiyor.
Salt okunur işaretini kaldırıp uygula dediğimde bir sorun yok, yalnız yeniden özellikler dediğimde salt okunur seçeneği işaretli olarak beni seyrediyor ya, orada bitiyorum ben.

Herhangi bir fikri olan var mı? Neden bu zırt bırt böyle oluyor, veya o izinleri nasıl değiştirebilirim.

Bu arada Vista HB kullanıyorum.

Kullanıcı avatarı
Kartal23
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Kartal23 »

CHMOD ayarlarını yapmanı istiyor. forumda aratırsan chmod ayarlarını nasıl yapacağını öğrenebilirsin...
http://www.boraboy.net

Türkçe' ye Sahip Çık;
Yok Olmasına İzin Verme.
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

cache, files, store un chmodlarini 777 yap ozaman sorun kalkar..
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
savas410
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen savas410 »

Merhabalar benim sorunum su herşeyi uyguladım ama asağıdaki gibi sorun cıktı yardım edebilir misiniz lütfen

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
wedroys
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen wedroys »

merhaba arkdaslar ben phpbb3u kurmaya calıstıgımda arkdaslar hazrlamıs oldugu resmli anlatımlarla yaptım hersey normal kurluma gectim fakat son asamaya gelince tebrkler yazısı gelmesi gerekrken su hata ile karsılasıyorum

Not Acceptable

An appropriate representation of the requested resource /phpBB3/install/index.php could not be found on this server.

bu hatanın sebebi nedir yardımcı olurmusunuz 2 gundr kafayı yemek uzereyim
kerem11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kerem11 »

Cupra'nın hazırlamış olduğu videoda config.php dosyasının chmod ayarını 666 yapmamız gerekiyor demiş Normal forumdaki anlatımda ise diğer klasörlerle beraber 777 denmiş bu farkın nedeni nedir. Hangisini yapmamız doğru olur?
Kullanıcı avatarı
Kartal23
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Kartal23 »

config.php dosyasını ilk etapta 777 yapıp yazılabilir duruma getircez. kurulum bittikten sonra ise 666 yapıcaz. okunacak fakat yazılamayacak... config.php dosyanızda veritabanı ismi kullanıcı adı va şifre var. bu nedenle 666 yapmanızda fayda var. diğer dosyaları eğer 777 yapmassanız kuruluma geçmez. eğer 777 yapıp kurduktan sonra bu ayarları değiştirirseniz bu sefer forumu kullanırken hata mesajı alacaksınız. hatta Yönetim panelinde kırmızı olarak size uyarı vericektir.
http://www.boraboy.net

Türkçe' ye Sahip Çık;
Yok Olmasına İzin Verme.
kerem11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kerem11 »

Kartal23 yazdı:config.php dosyasını ilk etapta 777 yapıp yazılabilir duruma getircez. kurulum bittikten sonra ise 666 yapıcaz. okunacak fakat yazılamayacak... config.php dosyanızda veritabanı ismi kullanıcı adı va şifre var. bu nedenle 666 yapmanızda fayda var. diğer dosyaları eğer 777 yapmassanız kuruluma geçmez. eğer 777 yapıp kurduktan sonra bu ayarları değiştirirseniz bu sefer forumu kullanırken hata mesajı alacaksınız. hatta Yönetim panelinde kırmızı olarak size uyarı vericektir.
Teşekkürler arkadaşım. Bu ayrıntıyı da sayende öğrenmiş oldum. Bu işlerde acemiyim de bazen böyle basit şeyleri de sormak zorunda kalabiliyorum. :wink:
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir