Yeni Sayfa Oluşturma

phpBB 3.0.x sürümleri için yapılmasını istediğiniz veya arayıpta bulamadığınız MODları buraya yazabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Lanethh
Kayıtlı Kullanıcı

Yeni Sayfa Oluşturma

Mesaj gönderen Lanethh »

Selamlar yeni sayfa oluşturmak için bir mod varmıydı? Benim düzenleyebilceğim sayfa kontrollerini hakim olabilceğim veya öyle bir mod yoksa da ben yeni sayfa oluşturmak istesem nasıl yaparım.Dreamweaver ile çalışıyorum.Yapamadığım şey gerekli dosyaları inculude yapamıyorum yani sayfaya hangi dosyaları çağırcam temanın gelmesi için ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.
MaTh1ens
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Yeni Sayfa Oluşturma

Mesaj gönderen MaTh1ens »

Bunun için phpbb bloglarında tanımlanmış bir modifikasyon mevcut fakat kodlar phpbb3 ün çıkış zamanında kaldığı için hata veriyor.Bu yüzden ben sana en kolay yöntemi söyleyeyim.
forum ana dizininde bulunan faq.php dosyasını al ve aç.
bul:

Kod: Tümünü seç

page_header($l_title);
değiştir

page_header('Sayfa Başlığı');
bul:

$template->set_filenames(array(
	'body' => 'faq_body.html')
);
değiştir:

$template->set_filenames(array(
	'body' => 'benim_sayfam.html')
);
daha sonra bu dosyanın adını ne istiyorsan oyle yap.Örneğin hakkimizda.php gibi...

daha sonra yeni bir html şablonu oluştur adını benim_sayfam.html yap ve içeriğine alttakini ekle.

<!-- INCLUDE overall_header.html -->

<h2>Benim Sayfa Başlığım</h2>

<div class="panel">
   <div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>

<div class="content">
      <p>
         Sayfa İçeriğim

Maddelerim:
         <ul>
            <li>Madde 1</li>
            <li>Madde 2</li>
            <li>Madde 3</li>
         </ul>
      </p>
   </div>

<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>

<!-- INCLUDE jumpbox.html -->
bunuda style/prosilver/template içine at.

işlem bukadar.subsilver tabanlı bir tema kullanıyorsan benim_sayfam.html dosyasındaki katmanları kendine göre düzenlersin.
Lanethh
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Lanethh »

Çok teşşekürler oldu ama benim en büyük sorunlarımdan bir tanesi de Türkçe Karakter Sorunu hep ���� böyle sorun alıyorum bunun da kurtuluş yolu varmı?
MaTh1ens
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

peki nerede alıyorsun bu türkçe karakter hatasını?Başlıkta mı yoksa html dosyasına içerik eklediğinde mi?
Lanethh
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Lanethh »

Sanırsam template'den alıyorum mesela sizin verdiğiniz "benimsayfam.html" Benim Sayfamın Başlığı diye başlık atmışsınız ben onu html'ye döktüğümde o yazı "Benim Sayfa Ba�l���m" Buna döndü
MaTh1ens
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

utf-8 olarak kaydetmediğin için olabilirmi acaba? yeni metin belgesi oluşturup farklı kaydet deyip encoding kısmını ANSI yerine UTF-8 seçmelisin.Yine olmazsa internetten notepad++ ı indir düzenlemeni onda yap.Onda da olmazsa dreamweaver da kodları yapıştır.Ön izleme moduna geçip türkçe karakter yazan yerleri tekrar yaz.Kod sayfasına kod şeklinde o harfler işlenir.
Lanethh
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Lanethh »

Tamamdır galiba oldu :) çok teşekkürler.
MaTh1ens
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

rica ederim :)
Kilitli

“3.0.x MOD İstekleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir