Forumların iç içe girmesi?
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Forumların iç içe girmesi?
Arkadaşlar sitemdeki forumların yerlerini değiştirirken forumlar birbirlerinin içine girdi ve bozukluklar oldu. Silip tekrar koydum fakat yine aynı sorunla karşılaştım. bunun sebebini bulamadım. phpbb 3.0.3 kullanıyorum. bu database ten kaynaklanan bir olay mı? yoksa phpbb yle ilgili mi bir sorun? Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Re: Forumların iç içe girmesi?
resim koyabilirmisiniz acaba?
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
forumları yönet bölümünden film kategorisine giriyorum. sonra yerli diziler e bastığım zaman böyle iç içeymiş gibi gösteriyor. Normalde burası
Pano Anasayfası -> Film -> Yerli Diziler
olması lazım.Düzeltmek için Yerli Diziler forumunu silip tekrar oluşturdum fakat yine aynı sorunla karşı karşıya kaldım. Nasıl düzeltebilirim acaba?
forumları yönet bölümünden film kategorisine giriyorum. sonra yerli diziler e bastığım zaman böyle iç içeymiş gibi gösteriyor. Normalde burası
Pano Anasayfası -> Film -> Yerli Diziler
olması lazım.Düzeltmek için Yerli Diziler forumunu silip tekrar oluşturdum fakat yine aynı sorunla karşı karşıya kaldım. Nasıl düzeltebilirim acaba?
Merhaba,
Hangi işlem sonrası bu durum gerçekleşti? Aktif forumlarda mı gözleniyor bu sorun yoksa yeni bir forum açarken mi yaşıyorsunuz?
Hangi işlem sonrası bu durum gerçekleşti? Aktif forumlarda mı gözleniyor bu sorun yoksa yeni bir forum açarken mi yaşıyorsunuz?
Sitem normal bir şekilde çalışıyordu. Herhangi bir mod falan kurmadım. Forumları aşağı yukarı taşırken birbirlerinin içine girdiler. Silip tekrar koyuyorum fakat böyle iç içeymiş gibi gösteriyor yönetim panelinde. Normal görünümde sorun yok. Fakat ileride problem olabilir diye düşünüyorum.
Sadece tek bir alt forumda mı var o sorun?Dreamz yazdı:Sitem normal bir şekilde çalışıyordu. Herhangi bir mod falan kurmadım. Forumları aşağı yukarı taşırken birbirlerinin içine girdiler. Silip tekrar koyuyorum fakat böyle iç içeymiş gibi gösteriyor yönetim panelinde. Normal görünümde sorun yok. Fakat ileride problem olabilir diye düşünüyorum.
3-4 tanesinde vardı. Diğerleri düzeldi. Sadece bu bölüm kaldı.
http://www.ktuk.net/phpBB3/viewtopic.ph ... =hierarchy
Sorunumu çözdüm.Bu sorunu yaşabilecek arkadaşlar için bende anlatıyım tekrardan. Çünkü linkte ingilizce açıklama var.
Herhangi bir dosya oluşturup ismine fix.php yazın.Sonra içine aşağıdaki kodları yazın ve kaydedin.
Sonra bu dosyayı roota atın(config.php dosyasının yanına yani) ve tarayıcınızla "http://www.siteadi.com/fix.php" yi açın. Biraz bekledikten sonra "Done" yazısı geliyor ve sorun düzeliyor.
Sorunumu çözdüm.Bu sorunu yaşabilecek arkadaşlar için bende anlatıyım tekrardan. Çünkü linkte ingilizce açıklama var.
Herhangi bir dosya oluşturup ismine fix.php yazın.Sonra içine aşağıdaki kodları yazın ve kaydedin.
Kod: Tümünü seç
<?php
/**
*
* @package phpBB3
* @version $Id: index.php,v 1.176 2007/10/05 14:30:06 acydburn Exp $
* @copyright (c) 2005 phpBB Group
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
*
*/
/**
*/
/**
* @ignore
*/
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
include($phpbb_root_path . 'includes/functions_admin.' . $phpEx);
// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup('viewforum');
recalc_btree('forum_id' , FORUMS_TABLE);
echo "Done";
function recalc_btree($sql_id, $sql_table, $module_class = '')
{
global $db;
if (!$sql_id || !$sql_table)
{
return;
}
$sql_where = ($module_class) ? " WHERE module_class = '" . $db->sql_escape($module_class) . "'" : '';
// Reset to minimum possible left and right id
$sql = "SELECT MIN(left_id) as min_left_id, MIN(right_id) as min_right_id
FROM $sql_table
$sql_where";
$result = $db->sql_query($sql);
$row = $db->sql_fetchrow($result);
$db->sql_freeresult($result);
$substract = (int) (min($row['min_left_id'], $row['min_right_id']) - 1);
if ($substract > 0)
{
$sql = "UPDATE $sql_table
SET left_id = left_id - $substract, right_id = right_id - $substract
$sql_where";
$db->sql_query($sql);
}
$sql = "SELECT $sql_id, parent_id, left_id, right_id
FROM $sql_table
$sql_where
ORDER BY left_id ASC, parent_id ASC, $sql_id ASC";
$f_result = $db->sql_query($sql);
while ($item_data = $db->sql_fetchrow($f_result))
{
if ($item_data['parent_id'])
{
$sql = "SELECT left_id, right_id
FROM $sql_table
$sql_where " . (($sql_where) ? 'AND' : 'WHERE') . "
$sql_id = {$item_data['parent_id']}";
if (!$row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$sql = "UPDATE $sql_table SET parent_id = 0 WHERE $sql_id = " . $item_data[$sql_id];
$db->sql_query($sql);
continue;
}
SET left_id = left_id + 2, right_id = right_id + 2
left_id > {$row['right_id']}";
$db->sql_query($sql);
SET right_id = right_id + 2
{$row['left_id']} BETWEEN left_id AND right_id";
$db->sql_query($sql);
$item_data['left_id'] = $row['right_id'];
$item_data['right_id'] = $row['right_id'] + 1;
}
else
{
$sql = "SELECT MAX(right_id) AS right_id
FROM $sql_table
$sql_where";
$row = $db->sql_fetchrow($result);
$item_data['left_id'] = $row['right_id'] + 1;
$item_data['right_id'] = $row['right_id'] + 2;
}
SET left_id = {$item_data['left_id']}, right_id = {$item_data['right_id']}
WHERE $sql_id = " . $item_data[$sql_id];
$db->sql_query($sql);
}
$db->sql_freeresult($f_result);
}
?>
Sorunun çözümünü açıkladığınız için teşekkürler.
Ben de ilk kez karşılaştım bu sorunla ve öğrenmiş oldum.
Ben de ilk kez karşılaştım bu sorunla ve öğrenmiş oldum.

-
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Bu sabah başıma geldi. İyiki bu soruna bir çözüm bulmuş ve buraya yazmışsınız, teşekkürler.
Başına gelenler için bişeyler daha ekliyim. fix.php 'yi çalıştırdıktan sonra bazı mesaj sayıları "0" gözüküyordu. ACP'den bu yanlış olanları tek tek senkronize ettim, düzeldi.
Başına gelenler için bişeyler daha ekliyim. fix.php 'yi çalıştırdıktan sonra bazı mesaj sayıları "0" gözüküyordu. ACP'den bu yanlış olanları tek tek senkronize ettim, düzeldi.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir