Prosilver temasında arka plan resim boyutu ?
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: Prosilver temasında arka plan resim boyutu ?
Bir şeyleri yanlış yapıyorsun, resim konumu olabilir mesela.
-
- Kayıtlı Kullanıcı
noktasına virgülüne aynısı nı yaptım yemedi..
Ben defalarca yapmış olmasam tok olduğunu düşüneceğim.
peki sayfaya resim ekledik o tamam.
şidmdiki sorunum şu sayfayı aşağı doğru kaydırınca resmin sabit kalması için ne yapabilirim?
css örneklerini araştırdım birçok kod denedim ama nedense olmadı.
mesela :
bi de bu şekilde denedim
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
şidmdiki sorunum şu sayfayı aşağı doğru kaydırınca resmin sabit kalması için ne yapabilirim?
css örneklerini araştırdım birçok kod denedim ama nedense olmadı.
mesela :
Kod: Tümünü seç
body {
margin:0;
padding:0px;
height: 100%;
color: #000000;
position:relative; <==== buradaki relativeyi fixed yaptım sayfanın aşağısı çıkmadı
background: url("{T_THEME_PATH}/images/12345.gif") no-repeat center top;
body {
margin:0;
padding:0px;
height: 100%;
color: #000000;
position:relative;
background: url("{T_THEME_PATH}/images/12345.gif") no-repeat center top; <==parantez sonrasına fixed ekledim (diğerlerini kaldırıp) yine site tam açılmadı
position:relative; yi silip background url nin alt satırına
eklemelisin, ayrıca no repat i repat yapmalı eğer arkaplanın döşenmesini istiyorsan center top u da kaldırmalısın.
Yani şöyle olacak:
background-attachment: fixed;
Yani şöyle olacak:
background-image: resim url si repeat;
-
- Kayıtlı Kullanıcı
Evrek4 teşekkürler....
Hakkaını vermek gerek...
Hakkaını vermek gerek...
Bende dediğinizi yaptım ama yarım oldu, arka plan sabit ama arka planın önünde siyah bir alan var onu kapatan foruma bağlı, forumu aşağı yukarı çekince arka planı siyahla kapatıyor, bunu nasıl çözebilirim ?Evrek4 yazdı:position:relative; yi silip background url nin alt satırına
eklemelisin, ayrıca no repat i repat yapmalı eğer arkaplanın döşenmesini istiyorsan center top u da kaldırmalısın.Kod: Tümünü seç
Yani şöyle olacak:
background-image: resim url si repeat; background-attachment: fixed;
www.konsolustalari.com/forum ps3 temasını kullanıyorum.
Resim şu sanırım. Resmi düzenlemen gerek, alttaki siyah kısmı kesebilirsin mesela, o zaman yukarı veya aşağı gidilince değişmez.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir