DB ye manuel bulk user ekleme;

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
borahan
Kayıtlı Kullanıcı

DB ye manuel bulk user ekleme;

Mesaj gönderen borahan »

merhaba;

free bir alanda forum açılmış ve bu alandaki forumun db sinte erişim verilmediğinden buradaki userları xls ile yeni phpbb3 umun db sıne atmak ıstıyorum. Konuyla ilgili birkaç sorum olacak;

eski forumdan sadece elime geçen, username, create date, mesaj sayısı, email ve last visit bakıldığında temel bilgiler var.

yenı forumun phpbb_user tablosuna bunları ımport etmek ıcın xls de ılgılı kolonları yarattım ve eldekı bılgılerı yerlerstırdım.

1. user_regdate kolonunu yenı forumda "1270484781" tarıh ile set edilmiş ama elimdeki tarih bilgileri "01 07 2009" şeklinde convert etmem gerkir mi? ki convert formatı ne olacak bulamadım. yoksa dırekt atarsam sorun ysar mıyım?

2. eldeki bilgiler dışında (default pass atadım hash li) boş kalan yerleri db ye atsam sorun cıkar mı?

3. yenı kayıt olan kullanıcının msj larının dırekt forumda gozukmesı ıcın ayarı nereden yapabılırım su anda admıne onaya dusuyor.
borahan
Kayıtlı Kullanıcı

Re: DB ye manuel bulk user ekleme;

Mesaj gönderen borahan »

çok mu zor sordum...
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

user_regdate değerini convert etmen gerekir, ama ne şekilde yapılmış, mantığı ne bilmiyorum.
Boş kalan yerlerden kastın ne? Bir kullanıcı ile ilgili bir bilgiyi eksik girersen o bilgi phpBB de çıkmaz, sorun çıkaracağını sanmıyorum kullanıcı fonksiyonları ile ilgili temel bir bilgi değilse.
Yeni kayıt olan kullanıcıların mesajlarının görünmesi için kullanıcı kayıt ayarları kısmında yeni kullanıcı ileti limitini 0 olarak girmelisin.
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

borahan yazdı: 1. user_regdate kolonunu yenı forumda "1270484781" tarıh ile set edilmiş ama elimdeki tarih bilgileri "01 07 2009" şeklinde convert etmem gerkir mi? ki convert formatı ne olacak bulamadım. yoksa dırekt atarsam sorun ysar mıyım?
Hayır
O işlem için http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=1494875 adresindeki Import Users aracını kullanabilirsin.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir