yeni kayıt olanların varsayılan grubu
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- delpierro81
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
yeni kayıt olanların varsayılan grubu
siteme yeni kayıt olanlar misafir grubuna aktarılıyor bunu kayıtlı kullanıcı olarak değiştirmek istiyorum nası yapabilirm.
- difficulty
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
Re: yeni kayıt olanların varsayılan grubu
nasıl düzeltebilcegini bilmiyorum ama bende ögrenmek için sana sorayım.
bu anlattıgın benm bildigim kadarıyla normalde olabilcek birşey değil bunun oluşması için bir mod kurmuşmuydun?
auto-groups modu felan?
yada başka bir mod?
bu anlattıgın benm bildigim kadarıyla normalde olabilcek birşey değil bunun oluşması için bir mod kurmuşmuydun?
auto-groups modu felan?
yada başka bir mod?
Yeni kayıt olan üyeleri belirlediğiniz gruba dahil etmek için aşağıdaki değişiklikleri yapmalısınız
Aç:
includes/ucp/ucp_register.php
Bununla degiştir:
Not: X yazan bölüme üyelerin dahil olacağı grupun ID'sini yazınız (grupların ID'lerini phpmyadmin'den phpbb_groups tablosunda bulabilirsiniz)
Aç:
includes/ucp/ucp_register.php
Kod: Tümünü seç
$group_id = $row['group_id'];Â
Kod: Tümünü seç
$group_id = 'X';Â
bu islemde aktif olmayan yani örnek mailine giden aktiflik linkine tiklamayan üyelerde girebiliyormu?
Denedinizmi bunu acaba. Ben daha önce buna benzer bir konu acmistim. pasif olan üyeler hakkinda eger bu islemle onlarda bir gruba geciyorsa iyi demektir. denemyen varsa bilgi verebilirmi?
Denedinizmi bunu acaba. Ben daha önce buna benzer bir konu acmistim. pasif olan üyeler hakkinda eger bu islemle onlarda bir gruba geciyorsa iyi demektir. denemyen varsa bilgi verebilirmi?
Yaklaşık 1 yıldır bu şekilde yeni kayıtlar için kendi oluşturduğum grubu varsayılan olarak atadım. Benim bu değişikliği yapmamın tek nedeni tanışma köşesinde kendini tanıtmayan üyeleretuzukuru yazdı:bu islemde aktif olmayan yani örnek mailine giden aktiflik linkine tiklamayan üyelerde girebiliyormu?
"Sayın {kullanici.USERNAME} Hoşgeldiniz;
Henüz kendinizi tanıtmadığınız için tüm kategorilere ulaşamıyorsunuz. Forumun tüm özelliklerinden yararlanabilmek için kendinizi tanıtmalısınız.
Tanışma köşesine gitmek için tıklayınız...
Konaklı Köyü Tanıtım ve Paylaşım Forumları Yönetimi"
Uyarısını göstermek. Yani <!-- IF S_USER_LOGGED_IN --> dediğimizde uyarıyı tüm kayıtlı kullanıcılar görebiliyor ama fonctions.php'ye gerekli kodları ekleyip <!-- IF S_IN_GROUPE --> dediğimizde tüm kayıtlı kullanıcılar değilde sadece kendi oluşturduğumuz grup görebiliyor
Bu işlemde sisteme yeni kayıt olan herkes bu gruba dahil oluyor. Üyeliğini aktif etmeyen üyeler zaten pasiftir. Aktivasyon maili zorunluluğu varsa normalde olduğu gibi üyenin aktivasyon linkine tıklayarak üyeleğini onaylaması gerekiyor.
- delpierro81
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
ben joomlaya entegre ettim başka mod falan kullanmadım. şimdi dediğinizi yapcam olur inşallah. bşy daha sorucam misafirler grubu siteye kayıtlı olmayan kişiler dimi yani misafirleri değiştirmesemde izinleri kayıtlı kullanıcı izni yapsam olmazmı. ziyaretçilerin iznini misafir grubundan mı yoksa anonymus tan mı ayarlıcaz onu bi çözemedim
--- dediğiniz şekilde yaptım ama olmadı hala misafire kayıt ediyo---
delpierro81 yazdı:ben joomlaya entegre ettim başka mod falan kullanmadım. şimdi dediğinizi yapcam olur inşallah. bşy daha sorucam misafirler grubu siteye kayıtlı olmayan kişiler dimi yani misafirleri değiştirmesemde izinleri kayıtlı kullanıcı izni yapsam olmazmı. ziyaretçilerin iznini misafir grubundan mı yoksa anonymus tan mı ayarlıcaz onu bi çözemedim
ESQARE yazdı:Sitemiz phpBB dışındaki diğer yazılımlarla alakalı destek vermemektedir.
- delpierro81
- Kayıtlı Kullanıcı
- İletişim:
her mesaja aynı cevabımı vercen. ben destek istemedim phpbb den mi kaynaklanıyo diye sordum sorun başka bi yerdeyse ordan hallederim. çok paylaşım seversiniz saolun
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 2 misafir