phpBB3 Seo Kurulum Resimli Türkçe Anlatım

phpBB 3.0.x sürümleri için MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
RipLoad
Kayıtlı Kullanıcı

Re: phpBB3 Seo Kurulum Resimli Türkçe Anlatım

Mesaj gönderen RipLoad »

forum siteme seoyu kurduğum halde linkler değişmedi
seo versiyon v0.6.4

sitemin linkleri:
Seolu link: http://www.oyunzevki.tk/lk-forumunuz-f2.html
Forumda Görünen Link: http://www.oyunzevki.tk/viewforum.php?f=2
Forum Anasayfası: http://www.oyunzevki.tk
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Ripload yönetim panelinden seo eklentisini aktifleştirip ayarlarını yapmalı ve .htaccess i yenilemelisin.
MrAslan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen MrAslan »

"evrek4" dediğim gibi bir yardımda bulunabilirmisin bana ?
RipLoad
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen RipLoad »

Evrek4 yazdı:Ripload yönetim panelinden seo eklentisini aktifleştirip ayarlarını yapmalı ve .htaccess i yenilemelisin.
aynen dediğin gibi yaptım ama genede olmadı
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

MrAslan: eklentiler bul, değiştir, bul ardına veya önüne ekle mantığı ile kurulur.
Mesela Open: common.php ve ardından da find komutu ve bir kod verilmiş. common.php dosyasında o kodu bulmalısın ondan sonra add after diyor, add after de belirtilen kodu daha önceden bulduğun kodun sonuna ekleyeceksin.

Biraz karışık gelebilir ama alışınca çok kolay olduğunu göreceksin. Eğer forumunda hiç eklenti yok ise seo eklentisinin klasöründe contrib/phpBB_3.0.x_modified_files klasörünü direkt ftp ye at ve kurulumu gerçekleştir, kod değişikliği yapman gerekmez bunu yaparsan.

----------
Ripload hostun windows mu?
MrAslan
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen MrAslan »

Evrek4 yazdı:MrAslan: eklentiler bul, değiştir, bul ardına veya önüne ekle mantığı ile kurulur.
Mesela Open: common.php ve ardından da find komutu ve bir kod verilmiş. common.php dosyasında o kodu bulmalısın ondan sonra add after diyor, add after de belirtilen kodu daha önceden bulduğun kodun sonuna ekleyeceksin.

Biraz karışık gelebilir ama alışınca çok kolay olduğunu göreceksin. Eğer forumunda hiç eklenti yok ise seo eklentisinin klasöründe contrib/phpBB_3.0.x_modified_files klasörünü direkt ftp ye at ve kurulumu gerçekleştir, kod değişikliği yapman gerekmez bunu yaparsan.

----------
Ripload hostun windows mu?
Evrek4 hocam eywallah yardımların için , hocam şöyle söyleyim hiç eklenti falan kurulu değil (kurmayıda bilmiom açıkçası) ,, zaten 2 katagori 10 forumdan oluşuyor benim ana siteye ek yaptım , şu işi yaptıktan sonra bişi yapmıcam tema bile neyse o kalıcak, ama şu adres olayını yapabilrsem güzel olucak .. Hocam şimdi bişiler yaptım ama olmadı .. Yaptıklarımı anlatayım yardımcı olabilirsende Allah razı olsun olamasanda :)

1-) Seo modu indirdim

2-) 2. ) Seo Modunu masaüstüne indirdikten sonra rar´dan çıkartın. (çıkarttım)

3. ) Rar´dan çıkartıktan sonra resimde görüldüğü gibi dosyalar olur.(evet)

4. ) root klasörü içindekinleri phpBB sitenizin kurulu olduğu dizine atmalısınız (FTP).

(Attım)

5. ) install.xml açın ve normal MOD kurar gibi değişiklikleri yapın. (YAPMADIM)

6. ) 4. ve 5. adımı yaptıktan sonra sıra "install´a" geliyor, tarayıcınızın url kısmına http://www.siteadi.com/phpbb_seo/phpbb_seo_install.php yazın. (YAZDIM)

Örnek:

6.a. )

Kırmızı işaretlediğim yerlere tıklayarak diğer adıma geciniz. (GEÇTİM)

6.b. )

Login to ACP´ye tıklayarak kurulumu tamamlayınız (TAMAMLADIM)

7. ) Kurulumu tamamladıktan sonra, Yönetim Kontrol Panelinizin üst sekmelerinde PHPBB SEO diye bir yer çıktı buraya tıklayın. (TIKLADIM)

7.a. )

Sol tarafta "phpBB SEO Class settings" var, burdan ayarlarınızı yapmanız gerekiyor (her sitenin farklı ayarları olabilir, herkesin ayarı herkezde çalışmaz onun için lütfen ayar sormayın kendiniz deneyerek size uygun olan ayarları kullanın). (NE DEMEK İSTEDİĞİNİZİ BİLMEDİĞİMDEN ANLAYAMADIM. CHACE KLASÖRÜNÜN İZNİNİ 777 YAPTIM YEŞİL OLDU SADECE) BAŞKA BİRŞEYİ ELLEMEDİM)

7.b. )

Ayarlarınızı yaptıktan sonra sıra .htaccess kısmına geliyor...

Sol tarafta .htaccess bölümüne girin ve "Show" yerine tıklayın karşınıza kodlar çıkar "Select All"´a tıklayarak tüm kodları kopyalayın ve "Save the .htaccess´i" evet işaretleyerek Gönder´e tıklayın daha sonra kopyaladığınız kodlari FTP´deki .htaccess ile tümünü değiştirin. (BUNUDA YAPTIM)

8. )

Herşeyi yaptiktan sonra sira çalişip çalişmadigini kontrol etmeye geliyor, bunu cok basit bir şekilde anlayabiliriz, sitenizden bir konuya girin ve url kismina dikkat edin. (SİTEMDEKİ TEK KONU OLAN KENDİNİZİ TANITINA GİRDİM DEĞİŞEN BİŞEY OLAMMIŞ URL DE)

8.a )

Çalışıyor! (İNŞALLAH ÇALIŞACAK BENİMKİDE :) )

8.b ) (ÇALIŞMIYOR :( )
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

MRaslan şu linkteki dosyayı indir, rardan çıkar ve root klasörünün içindekileri ftpye yükle. Bunu yaparsan 5. adımı yapmana gerek kalmaz.
Sonr ön belleği temizle ve yönetim panelinden ayarları yap, sonra .htaccess kısmından belirtildiği gibi .htaccess içeriğini kopyala ve sitenin .htaccess dosyasının içine yapıştır.
RipLoad
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen RipLoad »

yok hayı sunucu linux
AngelFRANTIX
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen AngelFRANTIX »

Phpbb SEO Sorunu

Sitemde SEO uygulaması kullanıyorum indexlemede falan hiçbir sorun yok. Tek sıkıntım eski konularda urllerin forum/topic1472.html şeklinde çıkıyor olması ve sayfayı açtığımda SEO eklentisi normale dönüyor. Yeni açılan konularda bu hata yok.

Tıklarken
http://windows7seven.org/forum/topic1470.html böyle giriyor
URL yenileniyor ve Böyle oluyor--->
http://windows7seven.org/forum/entomolo ... t1470.html

Bu sorunu sanıl düzeltirim?
FrmZeytinDali
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen FrmZeytinDali »

yaptım ancak aşyadakı kısma evet dedimde sayfa göruntulenemiyor

phpBB SEO Class settings > Activate URL rewriting:
Once you will have set up the below options, and generated your personalized .htaccess, you can activate URL rewriting and check if your rewritten URLs do work properly. If you get 404 errors, it’s most likely an .htaccess issue, try some of the .htaccess tool option to generate a new one. {BUNU EVT YAPTIMDA SAYFALAR GÖRUNMUYO}
Kullanıcı avatarı
kuyumcu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kuyumcu »

Arkadaşlar ben sorunsuz kurdum , seo gayet iyi çalışıyor fakat posting.php ile biten sayfalar beyaz çıkıyor ne yapmalıyım?
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

kuyumcu yazdı:Arkadaşlar ben sorunsuz kurdum , seo gayet iyi çalışıyor fakat posting.php ile biten sayfalar beyaz çıkıyor ne yapmalıyım?
posting.php'de büyük ihtimal hata yaptiniz tekrar gözden gecirin.
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
Kullanıcı avatarı
kuyumcu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kuyumcu »

EsmerÖzcan yazdı:
kuyumcu yazdı:Arkadaşlar ben sorunsuz kurdum , seo gayet iyi çalışıyor fakat posting.php ile biten sayfalar beyaz çıkıyor ne yapmalıyım?
posting.php'de büyük ihtimal hata yaptiniz tekrar gözden gecirin.
posting.php'yi yeniden yaptım düzeldi , sağol. Bir iki sorum daha olacak şimdi url'deki türkçe karakterleri
Forum URL Management ten elle tektek forumları düzeltmek yerine htaccess gibi veya başka türlü bir sefer düzelteceğimiz yöntem var mı? birde Extended config bölümündekiler nasıl olmalı?
Kullanıcı avatarı
kuyumcu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kuyumcu »

Bu konuda oldum. Seo dan sonra bu düzenleme gerekiyor türkçe karakterler için.

viewtopic.php?f=35&t=15625
Kullanıcı avatarı
kuyumcu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kuyumcu »

Arkadaşlar seo'yu kurdukta bu seo'ya en uygun sitemap hangisini önerirsiniz, farkeder mi herhangi birisini kursam?
Kilitli

“3.0.x MOD Destek” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 2 misafir