Forum izinleri kopyalayamıyorum, pasif gözüküyor

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

Forum izinleri kopyalayamıyorum, pasif gözüküyor

Mesaj gönderen cool_recep »

Merhaba,

geçtiğimiz günlerde forumu ilk kurduğumuzda default kategori ve forumu sildiğimiz için yeni foruma izinleri kopyalayamadım. Bu yüzden forumu bir kez daha kurduk, bu defa Türkçe desteğini de ekledik.

Fakat yeni açtığım konuya ya da kategoriye varolan forum ya da kategorinin izinleri kopyalayamıyorum.

Resimde de görüldüğü üzere hepsi pasif gözüküyor, seçilemiyor:

http://img21.imageshack.us/img21/4662/adszhzb.png

Basit ve belkide binlerce cevaplanmış bir soru ise şimdiden özür dilerim ama bir forum için insanı neden izin manyağı yaparlar anlam veremedim...

Ayrıca bir oluşturduğum kategorinin altına da forum açamıyorum. Katageoriye giriyorum, yeni forum oluştur diyorum, forum tipini forum seçiyorum fakat yine kategori pasif gözüküyor seçemiyorum.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Forum izinleri kopyalayamıyorum, pasif gözüküyor

Mesaj gönderen Ademx33 »

Arkadaşım o senin resmini koyduğun izinler başkadır. Onlar o sayfa üzerinde görme ve değiştirme izinleriyle alakalı. Seninde söylemiş olduğun gibi binlerce kez cevabı verilmiş bir soru bu. Aynı yollardan ilk başlayan herkes geçiyor. YÖNETİCİ KONTROL PANELİ ne gir FORUMLAR dan YENİ FORUM EKLEME yi seç çıkan yerde zaten FORUM>>KAYNAK YOK şeklinde çıkacak. Resmi olsa gösterirdim ama malesef şimdi resmim yok. orada sayfanın ortasında [İzinleri şuradan kopyala:] diyen bir yer var oranın önündeki yerde İZİNLERİ KOPYALAMA yazıyor. İşte senin izin yerin orası. Oraya senin otomatik gelen First Forum u seç tamam de kaydet ve çık.. o zaman yeni forum sayfa açıp mesaj yazabilirsin. Bu konudaki sıkıntıların için YENİ KATEGORİ AÇMA diye aratırsan daha çok kaynak bilgi veya resim bulabilirsin. İşte bununla ilgili en son sorulan bir sayfada verdiğim cevap. Oradan başlayabilirsin.
Buraya Tıkla
Buraya Tıkla
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

Cevabın için teşekkürler.

Verdiğin linklere baktım. Sorunumla uzaktan yakından alakası yok.

İşte ben ne forum ne de kategori oluştururken o ilk forumdan izinleri kopyalayamıyorum. Pasif gözüküyor.

Bu bölümden bahsediyorsun, buyur o bölümde de pasif:

http://img824.imageshack.us/img824/5016/adszgsy.png
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Evet haklısın bu farklı bir sorunmuş. Ben forumuna geçici olarak üye oldum. Nasıl olsa yeni bir forum olduğu için çekinmene gerek olmayacağını düşünerek soruyorum bana kurucu yetkisi verebilirmisin bir bakmak istiyorum bende.
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

Kontrol et hocam.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Ancak bugün online olabildim Şimdi baktım biraz tam senin dediğin gibi Forum İzinlerini Kopyala ve diğer bir çok yerde gerçekten de o Test Forumu gözükmüyor.. . Eski databaselerimden birini bulsaydım yapardım onu kolayca ama yinede biraz bakacam bi..

Edit localde denerken Türkçe karakter sorunundan dolayı kendiminki de bozuldu.

Ama yinede en iyisi yeniden kurmak :((
En son Ademx33 tarafından 21.08.2010, 07:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

Bu izinler o kadar zor mu yani? 3. kez kuracağız forumu artık...
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Biraz yaptım Deneme diye açtığımın alt forumları açılabilir oldu ama yetersiz asıl orjinal Test Forumun hala sönük duruyor..
Yani en iyisi sıfırdan kurmak. Sonra bir yedek alırsın her zaman 20 saniyede geri yükleyebilirsin ondan sonra.

Edit senin içi localde kurduğum boş bir Databese koydum onu FTP programın ile STORE içine at ve geri yükleme yap. Böylece boş temiz yazmaya hazır bir forumun olacak..
Dosya ekleri
backup_1282425562_2959e94293ea0f52.sql.gz
(38.12 KiB) 140 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Sanırım oldu tüm izinler düzgün gözüküyor. Yarın online olunca bakabilirsin. Artık daha önce kurmanı söylediğim database ' e gerek yok gibi görünüyor. Ben bunun da bir yedeğini alıyorum. Arık ister bunu ister diğerini kurarsın kendin ona karar verebilirsin.. Hayırlı sahurlar hayırlı Ramazanlar....

Edit : Mesaj Numaramı yazmayı unutmuşum..
----Msj No : 162-----
En son Ademx33 tarafından 29.08.2010, 03:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

Dostum tam bakamadım ama olmuş gibi gözüküyor eline sağlık ;) Şimdiden çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Rica ederim. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize..

Edit : Mesaj Numaramı yazmayı unutmuşum..
----Msj No : 163-----
En son Ademx33 tarafından 29.08.2010, 03:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

Ok pardon.
cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

Dostum şimdi de başka bir sorum var: Founder olmama karşın neden lanet olası konuları silemiyorum bu nasıl bir izin saçmalığıdır be kardeşim? Forumun neresine girsem bir izin seçeneği çıkıyor. Böyle karmaşık, böyle saçma sapan bir sistem daha görmedim ben. Yok forum yöneticisi yok global yönetici, yok admin...Ulan founder'ım faounder! neden hala konuyu silemiyorum! Adamlar 3. sürüme gelmiş hala izinler çorba. Açık kaynak komünitesi her zaman kendini yüceltmeyi ve kapalı kaynağa b*k atmayı iyi bilir ama iş kullanım kolaylığına geldi mi kapalının yanından bile geçemez...

Lanet olsun yaaa..Biri açıklasın şunu lütfen...

(İzn rehberini okudum ama orada hangi izizinle ne yapıacağı yazıyor zinler nasıl verilecek yazmıyor).
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Sorunun hala devam ediyor mu bilemiyorum ama daha önce de söylediğim gibi panik yapma. Ayrıca sitende Recep i bilemiyorum ama founder olan baritonun yapamayacağı hiç bir eylem olmaması lazım. Sen biraz daha kategorilerini metinlerini hazırla kaynaklarını çoğalt. Ben sitemi kurarken kendime has kategori oluşturup paylaşıma hazırlamak için 2-3 ay uğraşmıştım hergün başka bişey deniyordum, tabii LOCAL de, İnternete daha sonra yüklemiştim.. Konulara kategorilere iyice hakim olduktan sonra sıfırdan bir daha kurarsın tüm konuları oraya taşırsın olur biter. Bu arada o izinlerle falan hiç uğraşma, PhpBB3 zaten her türlü izinleri hazır olarak gelir. Founder olan kullanıcını çok kullanma. Normal bir kullanıcı aç onu kullan. Ha aynı anda 2 sinide kullanmak istersen atıyorum mozilla da founder i chrome da da normal kullanıcını açarsın özel bişey lazım olduğunda founder a geçersin. Ayrıca hep yedekli çalış. Hem sitende dursun hemde bilgisayarına Yedeklerim diye bir yere indir. Siteyi falan silersen yanlışlıkla elinde yedeğin olursa kaybın çok olmaz.. Neyse daha fazla başınızı ağrıtmayayım size kolay gelsin..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mesaj No : 168

cool_recep
Kayıtlı Kullanıcı

İzn konusu halloldu sayende çok teşekkürler ama ben Recep Baltaş hesabıma forumda admin yetkileri vermek istiyorum. mesajları düzenleyip silebilmek gibi.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 2 misafir