phpbb3 tema değiştirmek

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Re: phpbb3 tema değiştirmek

Mesaj gönderen bilge »

Evrek 4 kardeşim,öncelikle cevaplandırdığın için çok teşekkür ederim.
Aynı hesap derken?Hoca, sitede admin adında.Ben başka bir niki(rumuz) da admin görevindeyim.Farklı hesap sanırım.Hoca öğreneyim diye sorularımın bazılarını yapmıyor buraya yönlendiriyor.Burayı 2 aydır okuyorum.
Terimlerden de anlamıyorum.Ben ftp ye birşeylerin atıldığını burayı okuya okuya anladım ama ftp yi kullanmayı da bilmiyorum.Şifresi filan var.Yetkilerim,ben hocayı uyardım admin olarak şu bu yapamıyorum diye.O benim düzenle, sil ,taşı ..gibi görevleri yükledi.Bu durumda kastettiğiniz yetkilerim var denir mi?Yönetim panelim elimde.Deneme yanılmalarla birçok yerini öğrendim.Kategori açma-forum oluşturmalar..
Bir arkadaş panelimi gördü bunun stilleri yok dedi.O olmadan tema yükleyemezsin dedi.Hocaya esikliği sordum sizde onun bilgisi var.Şifresini girin dedi.Neresi olduğunu söyledi ama o kadar şifre var ki..
Dediğiniz gibi sorularıma cevap bazı yerlerde buldum ama teknik bulduğum ifadelerden dolayı yapamıyorum.
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Anlaşıldı :)
Büyük ihtimalle senin hesabının stil değiştirme izni yok, o nedenle de panelde stil değiştirme sekmesini göremiyorsun. Ftp ye filezilla ile tema veya dosya yükleyebilirsin.

Eğer sitenin sahibi sen isen ve hoca diye bahsettiğin şahıs ortağın veya emanetçi ise seni kurucu yapsın, tam yetkili olursun o zaman her türlü değişikliği yapabilirsin.
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

Bir sürü gayretle sonunda stiller yazan yönetim sayfasına ulaştım.
Ama o ne?Kuru kuru bir yer.Stiller bölümü.
ftpden yükleme yapmam lazım,anladım.ftp yi nasıl kullanırım videolarına baktım ama anlamadım tabi.(zaten ne zamandır araştırıyorum..)
ranklar için de ftp lazım,tema renklerini değiştirsem desem..
Ne yapardınız bunlar için?Ama lütfen teknik terimler mümkün olduğunca olmasın..
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Üstte linkini verdiğim program veya benzeri bir program kullanman şart, ftpye dosya yüklemek için program gerekir.
Google'da filezilla kullanımı diye aratabilirsin. Stiller sayfasında kodlar düzenlenebilir ancak.
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

Evrek4 kardeşim,evet site sahibiyim.Hocanın stilli sayfasına da artık sahibim.
Dediğin flezilla yüklendi.Kullanımını öğreneceğim dediğin gibi.Gene takılırsam
temalar konusunda sorarım.Temaların renklerini değiştirme de gene program yüklemeyle mi oluyor?
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Temaların renklerini değiştirmek için css yani kod bilmek lazım, tema değiştirir gibi değiştirilmiyor.
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

Evrek4 kardeşim,aslında ben temayı değiştirmeyi eski sitem olan bedava forumdan kurduğumuz kediliev.yetkinforum.com da bir mesaj panosu var.Çok harika birşey bana göre..Orada en son olarak bir "aA"
VAR.üSTÜNE BASINCA PEMBE OLUR.İşte o pembeyken ,diyelim bir yazı kopya edeceksiniz.Yazının içinde de resimler var.Kopyalamak için yukarıdan aşağı maviliyorsunuz ve bu mesaj sayfasına yapıştırıyorsunuz.
O resimlerle beraber,renkliyse renkleriyle beraber,nasıl diyeyim:üstüne gelince mavi olan cümleler vardır.link veya benzeri türleri.Üstüne basınca içinden ayrıcaa pencere açılır hani .İşte onları dahi o işlek halleriyle mesaj sayfasına alır.Ekstra img ile,url ile filan uğraşmazsınız.Orada faydalı bilgiler bölümünde kedi sesleri var.Onları mesela bu phpbb3 ile son yaptığımız kediliev.com a alamıyoruz.
O öyle bir imkan ki..Ben o mesaj panosuna yine sahip olmak için temayı değiştirmek istiyordum.
O çok zamanda tasarruf sağlarken bunun mesa panosuna kopyala yapıştırda çok zaman yitiriyorum.Renk için ayrı,resim için ayrı url iin ayrı..

Tema değişmeden o mesaj panosuna sahip olunabilir mi?
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

Bir de rank yerleştiremiyorum.Burada her yeri araştırdım ama nasıl yapılır tam bulamadım.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

bilge yazdı:Bir de rank yerleştiremiyorum.Burada her yeri araştırdım ama nasıl yapılır tam bulamadım.
Merhaba,

"Rank yerleştiremiyorum" derken? Sorunu açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

Hani rütbeler vardır ya.Rütbelerin resimleri..Onların sitemde çıkması için ne yapabilirim?
Yönetim panelini didik didik ettim.Seviye resmi ile alakalı olabilir gibi geldi ama orası --------
şeklinde.

Buralarda aradım ama ..[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Misal olarak bunu koyuyorum.Yoksa hareketli minik kedi resmi tercih ederdim.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
veya
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
gibi..

**Misafirlerin ip adresini nasıl görüyorsunuz?
satcell
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen satcell »

ftp den images\ranks içerisine resimleri yolla sonra acp den kullanıcılar ve gruplar yazan yeri tıkla rütbeleri yöneti tıkla oradan seç istediğin gibi ayarla
*kimler çevrim içinden
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

ip adresi için teşekkür ederim.ONU ÇOK ŞÜKÜR ÖĞRENDİM.Yurtdışından çok bakıyorlar.

Rank konusuna gelince;cidden çok acemiyim.Bir hoca tuttuk ama öğreneyim diye tutturduğundan ...

Şimdi flezilla dendi yükledik.ftp dendi,bir siteden adım adım sitemi kaydettim.
Buraya kadar tamam.

"ftp den images\ranks içerisine resimleri yolla "
o flezillayı açıp içinde images/ranks mı arayacağım?Göremedim de...
Bayağı başlangıçtayım anlayacağınız.. :roll:
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

bilge yazdı: "ftp den images\ranks içerisine resimleri yolla "
o flezillayı açıp içinde images/ranks mı arayacağım?Göremedim de...
Bayağı başlangıçtayım anlayacağınız.. :roll:
Filezilla'dan sitenize giriş yapabiliyorsanız images/ranks klasörünü arayacaksınız evet... Daha sonra rütbe resim dosyalarınızı o klasör içine yükleyeceksiniz.

Filezilla ve FTP kullanımı hakkında bu makaleyi okuyabilirsiniz;
http://www.tekplatform.com/program-kull ... zilla.html
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

Maalesef dosya bulunamadı diyor.
Sizinkiler hazır mıydı?Yani bunların dosyaları yüklü müydü?
Siz kendiniz mi yoksa bu dosyaları yüklüyorsunuz?

Verdiğiniz link çok açıklayıcıydı teşekkür ederim.Orada public_html dosyasından bahsedilmiş.
Benimkinde o dosya yok.Onu da mı bir yerlerden bulup indirmeliyim?
bilge
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bilge »

Birde bizim avatarlarda sorun çıkıyor.Bazıları eşşek kadar kocaman oluyor, cep telefonundan çektiğimiz resimlerden koyalım dedik mi onları veya başka boyuttaki bazı resimler avatar da çıkmıyor.
Buralarda standart ebatlar okumuştum o ebatla değiştirdim.Gene de yüklenmek istenen her avatar çıkmıyor.Ayrıca herkesin başka büyüklükte olmasını da svmiyorum.Herkesin avatarı aynı büyüklükte gözüksün isterim.Ebatlar 99999 20 20 150 150..
Hem hangi resimi istersek koyabilelim hem de hepsi bir boy avatar gözüksün ,başka sitelerde böyle,yapabilir miyiz?
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ve 2 misafir