Spam gelmesini engelleyemiyorum!!
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Spam gelmesini engelleyemiyorum!!
Arkadaşlar biliyorum yanlış anlaşılmalar mevcut link paylaşımı yapmak gibi emin olun öyle bir niyetim yok. Dünkü mesajım silinmiş arkdaşın birinin yaptığı yorum yüzünden.
Spambot önlemleri açık,üyelik aktivasyon gerektiriyor,kişi ya mesaj gödenrmeden üye oluyor,ya da aşağıdaki gibi adı üye listesinde yok mesaj geliyor. Bunu nasıl durdurabilirim. Sorunu çözemediğim için buraya bakın diye gönderiyorum. Ne yapabilirim
"Trying to sell my concert tickets online and scalping laws? "
"gönderen crempoche » Sal Şub 08, 2011 4:02 am "
Crempoche son üye olarak gözükmüyor.
Bunu nasıl engelleyebilirim
http://digitalwebtr.xtreemhost.com/viewforum.php?f=44
Spambot önlemleri açık,üyelik aktivasyon gerektiriyor,kişi ya mesaj gödenrmeden üye oluyor,ya da aşağıdaki gibi adı üye listesinde yok mesaj geliyor. Bunu nasıl durdurabilirim. Sorunu çözemediğim için buraya bakın diye gönderiyorum. Ne yapabilirim
"Trying to sell my concert tickets online and scalping laws? "
"gönderen crempoche » Sal Şub 08, 2011 4:02 am "
Crempoche son üye olarak gözükmüyor.
Bunu nasıl engelleyebilirim
http://digitalwebtr.xtreemhost.com/viewforum.php?f=44
Re: Spam gelmesini engelleyemiyorum!!
Daha önce de aynı sorun ile ilgili yazmıştım galiba, misafir izinlerini kontrol etmen gerek. üye olmadan mesaj yazmayı kapatmalısın. Grup forum izinlerinden yapacaksın bu işlemi.
Görsel doğrulama türünü S&C olarak değiştirip sözel soru eklersen botlar bunu aşamaz. Ayrıca üstte de belirttiğim gibi misafirlerin başlık açma izinleri var, onu kapatman gerek. Sitene misafir olarak girip başlık açmayı dene göreceksin.
Görsel doğrulama türünü S&C olarak değiştirip sözel soru eklersen botlar bunu aşamaz. Ayrıca üstte de belirttiğim gibi misafirlerin başlık açma izinleri var, onu kapatman gerek. Sitene misafir olarak girip başlık açmayı dene göreceksin.
Teşekkür ederim tüm misafir izinlerinin mesaj yazma ile ilgili kısımlarına "Asla" olarak işeretleyip tüm forumlara kopyaladım. Recaptcha modülü genelde övülüyor. En güvenlisi soru mudur. Soru ile birlikte capatcha modülü kullanabilir miyiz? Ayrıca "hayır" ile "Asla" seçeneği arasında ne fark vardır.
kısaca bilgilendirseniz sevinirim..
kısaca bilgilendirseniz sevinirim..
En son ulasoc tarafından 08.02.2011, 17:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Asla seçeneği daha önceden farklı yerlerde belirtilmiş izinlerin yerine geçer. Şöyle ki; eğer daha önce izinlerden "evet" seçeneği seçilmişse "asla" seçeneğini seçtiğiniz takdirde diğer izinlerde ki "evet" seçeneği gözardı edilir.

phpBB Eklenti Kurulumu | Kurallar | phpBB3 İzinleri | Otel Rehberi
Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
reCaptcha bir kaç hafta önce spam botları engelliyordu, son bir kaç haftadır bunu yapamamaya başladı. Son zamanlarda spam botlar reCaptcha'yı da aşmayı başarıyorlar. Bundan dolayı sorusu veya cevabı sözel olan bir soru eklemek gerekiyor. 5-1 gibi soruları da aşıyorlar çünkü. Soruyu "beş eksi bir" şeklinde sorunca aşamıyorlar. Neticede biri sadece Türkçe diğeri tüm dillerde yapılabilecek bir işlem.
Ben durumu tahmin edip Türkiye nin başkenti neresidir gibi bir soru sordum. Umarım olur.
Bende de 2 haftadır rastgele reklam botları üye olmaya başladılar. Günde 1-2 taneye çıktı son zamanlarda ama daha mesaj atamıyorlar. Sanırım yeni bir güvenlik güncellemesi yaklaşıyor.. Recatcpa yı da Özel Profil Alanı nı da geçmeye başladılar.. Önce ---- yi geçemiyorlardı baya akıllanmışlar galiba
((
--------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------Mesaj No : 260

--------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------Mesaj No : 260
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.
Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Adem matematiksel işlemleri yapabiliyor botlar, bunun için sözel soru sorman gerek. Mesela "Türkiye'nin Başkenti Neresidir?" gibi bir soruyu aşamıyor botlar.
- ZeNaNLi
- Eklenti Özelleştirme Ekibi Üyesi
- İletişim:
Cevabında Türkçe karakter içeren harfler kullanılması ayrıca çok daha etkili bir yöntemdir.

Kurallarımız gereği lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, cevap vermiyoruz.
evet görsel doğrulamaları recaptcha dahil aşabiliyorlar ben soru ekledim şu an ne gelen var ne giden. Forum misafir izinlerinde üye olmadan giriş mesaj gibi öğelerde kesinlikle kapalı olması gerekir
- Darth Vader
- Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar,
Peki, kayıt ekranında sözel soruyu nasıl yazacağım? Yeni nereden soru ekleniyor?
Peki, kayıt ekranında sözel soruyu nasıl yazacağım? Yeni nereden soru ekleniyor?
Önce Özel Profil Alanı Oluşturma yı yapmayı dene; gerçi bu aralar onu da geçmeyi başardılar. Geçen hafta benim de sorunlarım artınca bir daha araştırdığımda bu CAPTCHA yı 2 senedir atlamış olduğumu acı bir şekilde farkettim. Renksiz basitçe geçilmiş olduğu için farketmemişim. En sonunda Anti Bot Question başlığında Evrek4 ün kısa bir mesajında hatamı farkettim ve hemen uygulamak uygulayarak sorunumu çözdüm. Özel profil Alanı Oluşturmayı bildiğini düşünerek CAPTCHA yı anlatayım..
YKP>> GENEL >> CAPTCHA Modül Ayarları'nı tıkla oradan açılır menü den S&C CAPTCHA yı seç açılır menünün altındaki AYARLA ya tıkla açılan menü de SORULAR var EKLE de ve sorularını ekle. Bu aralar en iyi çözüm bu..
Not Özel Profil Alanı Oluşturma diye aratınca biri açıklama biri de soru olmak üzere 2 ayrı başlık var belki adminler birleştirebilir aynı isim ama yazılış farklarından dolayı bizim için gerekli olan açıklama sayfasını bulması zor oluyor..
1 : Açıklama Başlığı : Akansu'nun Özel Profil Alanı Oluşturmak isimli açıklama başlığı
2 : Soru Başlığı : o.f.t nin Özel profil alanı oluşturma isimli soru başlığı..
Edit : Eksik Linkler Tamamlandı
--------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------Mesaj No : 274
YKP>> GENEL >> CAPTCHA Modül Ayarları'nı tıkla oradan açılır menü den S&C CAPTCHA yı seç açılır menünün altındaki AYARLA ya tıkla açılan menü de SORULAR var EKLE de ve sorularını ekle. Bu aralar en iyi çözüm bu..
Not Özel Profil Alanı Oluşturma diye aratınca biri açıklama biri de soru olmak üzere 2 ayrı başlık var belki adminler birleştirebilir aynı isim ama yazılış farklarından dolayı bizim için gerekli olan açıklama sayfasını bulması zor oluyor..
1 : Açıklama Başlığı : Akansu'nun Özel Profil Alanı Oluşturmak isimli açıklama başlığı
2 : Soru Başlığı : o.f.t nin Özel profil alanı oluşturma isimli soru başlığı..
Edit : Eksik Linkler Tamamlandı
--------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------Mesaj No : 274
En son Ademx33 tarafından 22.03.2011, 20:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.
- Darth Vader
- Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar,
Ya ben genelde öyle bir seçenek bulamadım. reCAPTCHA'ya üye olmadığımdan olabilir mi? Bu arada arkadaşlar hazır var olan GD resimlerine ne diyorsunuz. Bana olnlar karışık geliyor. yani botlar karıştırabilir gibi geliyor ama. Sizin de görüşünüzü almak isterim.
Ya ben genelde öyle bir seçenek bulamadım. reCAPTCHA'ya üye olmadığımdan olabilir mi? Bu arada arkadaşlar hazır var olan GD resimlerine ne diyorsunuz. Bana olnlar karışık geliyor. yani botlar karıştırabilir gibi geliyor ama. Sizin de görüşünüzü almak isterim.
Yönetim paneli >MESAJ PANOSU KONFIGÜRASYONU>spambot önlemleri>Kurulan eklentiler> S&C > Seç ve altında çıkan ayarla butonuna bas, gerekli tanımlamaları yapıp kaydet.
Denedim ve bunu da aştıklarını gördümEvrek4 yazdı:Adem matematiksel işlemleri yapabiliyor botlar, bunun için sözel soru sorman gerek. Mesela "Türkiye'nin Başkenti Neresidir?" gibi bir soruyu aşamıyor botlar.

Soru: Bilmece bildirmece, el üstünde kaydırmaca ?
Cevap: Sabun
Soru: Sıra sıra odalar, birbirini kovalar.
Cevap: tren
..gibi.
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.
phpBB3 Temaları | SufiForum
phpBB3 Temaları | SufiForum
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 1 misafir