Out of range value adjusted for column 'log_id' at row 1

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Out of range value adjusted for column 'log_id' at row 1

Mesaj gönderen basoglanh »

Selamlar;
Bugün itibariyle 6-7 k ziyaretçisi olan bir forumumda hata üstüne hata alıyorum. Hatalar mesaj önizlemede, göndermede, değişiklik yapmada, oturum açmada, sayfa geçişlerinde, admin panele girmeye çalıştığımda ve bunun gibi bazı yerlerde ara sırada olsa sıklıkla görülmekte.
Hatalar oluşmadan önce herhangi bir değişiklik yapmadım. Sorun kendiliğinden belirdi. Aşağıda aldığım hata mesajlarını görebilirsiniz. Sorunun kaynağı nedir çözüm yolu için ne yapmam gerekli?
Yardımlarınız için teşekkürler.

Mesajı Düzenleyip Gönder butonuna bastığımda gelen hata;

Kod: Tümünü seç

Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]

Out of range value adjusted for column 'log_id' at row 1 [1264]

SQL

INSERT INTO phpbb_log (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type, forum_id, topic_id) VALUES ('53', '95.14.120.86', 1299941390, 'LOG_POST_EDITED', 'a:2:{i:0;s:66:\"..::Fiyat,Resim,İletişim Bilgisi Eklenmeyen İlanlar SİLİNİR:\";i:1;s:12:\"KaRaCaKMaKLi\";}', 1, 141, 3742)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions.php
LINE: 3047
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1724
CALL: add_log()

FILE: posting.php
LINE: 1053
CALL: submit_post()
Konu taşıma işlemi sırasında oluşan hata mesajı;

Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]

SQL

INSERT INTO phpbb_log (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type, forum_id, topic_id) VALUES ('53', '95.14.120.86', 1299941479, 'LOG_MOVE', 'a:2:{i:0;s:23:\"Geri Dönüşüm Kutusu\";i:1;s:28:\"Güvercin Satmak İsteyenler\";}', 1, 133, 3742)

BACKTRACE

FILE: includes/mcp/mcp_main.php
LINE: 710

FILE: includes/mcp/mcp_main.php
LINE: 98
CALL: mcp_move_topic()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: mcp_main->main()

LINE: 802
CALL: p_master->load_active()

FILE: mcp.php
LINE: 173
CALL: p_master->load(
Yönetim paneline girmeyi başarıyorum bir şekilde ön belleği temizle diyorum gelen yere evet seçeneğine tıklıyorum bir süre sonra ise oluşan hata mesajı;

Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]

SQL

INSERT INTO phpbb_log (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type) VALUES ('53', '95.14.120.86', 1299941638, 'LOG_PURGE_CACHE', '', 0)

BACKTRACE

FILE: includes/acp/acp_main.php
LINE: 351

LINE: 507
CALL: acp_main->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 78
CALL: p_master->load_active()

Daha bunun gibi bir sürü hata oluşuyor.
Sorun hakkında phpbb.com destek almaya çalıştım ama eksik birşeymi yazdım acaba çevirirken dil fazla iyi değil.
Link: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=2123956
Yeni bir güne gülümse !
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Aldığım Hatalar

Mesaj gönderen basoglanh »

Ne yapalım uğraş uğraş kendimize bu tür sorun yaşayanlar aşağıdaki sql'i çalıştırabilirler. Hatanın sebebi aşırı loglardan dolayı tabloların dolmasıymış.

ALTER TABLE `phpbb_log` CHANGE `log_id` `log_id` BIGINT( 12 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT;
Yeni bir güne gülümse !
kerim usta
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Aldığım Hatalar

Mesaj gönderen kerim usta »

Paylaştığın için Teşekkürler.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir