[MOD] [3.0.x] Anti-Bot Sorusu / Anti-Bot Question v1.2.0

phpBB 3.0.x MOD Veritabanımızda yayınlanan ve tarafınızca eklenen tüm yeni phpBB 3.0.x sürümleri için MODların duyuruları buradan yapılmaktadır. phpBB 3.0.x MODları hakkında ihtiyacınız olan desteği lütfen 3.0.x MOD Destek forumuna başlık açarak sorunuz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kullanıcı avatarı
kecags
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: [MOD] [3.0.x] Anti-Bot Sorusu / Anti-Bot Question v1.2.0

Mesaj gönderen kecags »

Evrek4 yazdı:Son sürümde var tabiiki, onu deneyebilirsin.
Yine aynı menüden yapacaksın.

Benim panelde yok CAPTCHA modül ekte bakabilirsiniz! Farklı bir yolu yok mu bu botları engellemenin?
Var olan Görsel kayıtlar çok basit aşağıdaki linkteki gibi olursa belki çözülür diye düşünüyorum ama işte onuda
yapamıyorum.

viewtopic.php?f=20&t=17235
Dosya ekleri
adsız.JPG
kerem11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: [MOD] [3.0.4] Anti-Bot Sorusu / Anti-Bot Question v1.2.0

Mesaj gönderen kerem11 »

akansu yazdı:Sağol Volkan ama aslında bu iş için MOD yazmaya gerek yoktu.

Yönetim Panelinden Özel Profil Alanı oluşturarak aynı işlemi yapabiliyoruz. Yani phpbb3'de varsayılan olarak bu özellik mevcut. Bazı kullanıcılar Özel profil yaratmakta zorlabilir ancak birkaç deneme yapılırsa hemen kavranılır.Olmadı resimli anlatım hazırlarız.

Birkaç sitede uyguladım kesinlikle işe yarıyor.Başka bir Anti-Bot MOD olayına gerek kalmıyor.
Resimli anlatım verebilir misiniz? Yapmaya çalıştım ama beceremedim. Yani özel profil alanı oluşturmaya çalıştım. Bir şeyler de yaptım. Ama üye olunurken herhangi bir soru sorulamıyor. Yani üye olduktan sonra düzenleniyor. Phpbb3.0.5 kullanıyorum. Mesela örnek olarak Ege bölgesinin en büyük şehri sorusuna izmir cevabı verilebilecek şekilde veya buna benzer bir şekilde resimli bir uygulama anlatabilir misiniz. Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
kerem11
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen kerem11 »

Makalenizi forumda aradım buldum ve uyguladım. Ama şöyle bir durum söz konusu. Tuttuğunuz takım denildiğinde böyle bir soru sorulduğunda 4-5 seçenekten birini seçip foruma kolayıkla spambotların üye olması mümkün. Fakat seçenek yerine boş bir kutucuğa bu takımlardan birisini klavye ile yazarak üye olma durumu olsa spambotlar için bunu aşmak pek mümkün olmayacaktır.

Mesela Türkiye'nin üç büyük şehrinden birisini yazın şeklinde bir soru olsa cevaplar İstanbul, Ankara, İzmir olacaktır. İşte bu cevaplar klavye ile bir kutucuğa yazılarak üye olunsa spambotlar için iyi bir önlem alınmış olur. Herhangi bir mod kurmadan bunu yapmanın imkanı var mı? Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Evrek4
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen Evrek4 »

Kerem11: Kayıtta doğrulama türünü soru-cevap doğrulama olarak seçip böyle bir soru ekleyebilirsin. Üstte yazdığın gibi şu an için spam botlar için en iyi önlem bu gibi görünüyor.

Matematiksel işlemlerin sorularının yazı ile sorup cevaplarının yazı ve rakamla eklendiği sorular da ekleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Ademx33
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Ademx33 »

Evrek4 yazdı:Hayır, yönetim paneli >CAPTCHA modül ayarları>Yüklenen CAPTCHA eklentileri> S&C CAPTCHA> Seç ve altında çıkan ayarla butonuna bas, gerekli tanımlamaları yapıp kaydet.
Geçen hafta spambotlar Özel Profil Alanlarını geçip beni iyice bunalttıklarında buraya rastgelince CATCHPA nın bu bölümünü kaçırttığımı 2 yıl sonra anca farkedebildim malesef :(( 1 sene de Anti Bot Question sayesinde kurtarırız artık..

--------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------Mesaj No : 270
Forever PhpBB3 - Http://www.PhpBBTurkey.Com sayesinde kendi phpbb3 sitemi kurabildim.

Sağ üst köşede ARAMA bölümü var aklınıza takılan her türlü sorununuzu oraya yazarsanız uğraşmak zorunda kalmazsınız...
nobfb
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen nobfb »

üstad ben bunu indirdim. zip. içinden çıkardığım dosyaları nereye atıcam. :roll: botlar deli etti hergün reklam yapıyorlar sitemde...
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen pikachu »

mod kurulum makalesini oku, yada YKPden üyelik için bot engelleme ayarları var, ordan ayar çek.
Kilitli

“3.0.x MOD Duyuruları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir