Merhaba,
phpbb 2 son surumden phpbb3 rc4 e geçiş yaptım herşey sorunsuz bir şekilde yeni sürüme aktarıldı. Yalnız çok ilginç bir sorunum var. Yeni bir kullanıcı kayıt olma linkine tıkladıktan sonra sözleşmeyi okudum kabul ediyorum butonuna bastıktan sonra serverda mysql bütün CPU ve RAM i kullanmaya başlıyor ve server belli bir süre sonra yanıt vermez hale geliyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? bir yerde kod hatasimi var yoksa benim server ayarlarımda mı bir sorun var ?
tesekkurler
Veritabanı sunucusu: MySQL(i) 5.0.18
Site sürümü: 3.0.RC4
PHP Version 5.1.2
mysql directive leri asagidaki gibi;
mysqli.default_host no value no value
mysqli.default_port 3306 3306
mysqli.default_pw no value no value
mysqli.default_socket no value no value
mysqli.default_user no value no value
mysqli.max_links Unlimited Unlimited
mysqli.reconnect Off Off
yeni kullanıcı kayıt işleminde sorun (mysql&ram kullanımı)
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Re: yeni kullanıcı kayıt işleminde sorun (mysql&ram kullanımı)
Sanırım sorunu tespit ettim,
Eger kullanıcılar için görsel doğrulamayı acarsam.
Kayıtlar için görsel doğrulamayı aç: açık
Misafir mesajları için görsel doğrulamayı aç: açık
GD CAPTCHA: hayır
GD CAPTCHA ön plan paraziti:evet
GD CAPTCHA arka plan x-ekseni paraziti: 0
GD CAPTCHA arka plan y-ekseni paraziti: 0
seklinde ayarlarsam asagidaki gibi hata verip cpu ve ram a yüklenmiyor.
Genel Hata
SQL ERROR [ mysqli ]
Got a packet bigger than 'max_allowed_packet' bytes [1153]
not: görsel doğrulamayı kapatırsam uyelikte bir sorunla karşılaşmadım. görsel doğrulama ayarları sayfasında görsel kodların görüntülenmesi gayet normal görünüyor. Bu da sanırım GD library desteğinde sorun olmadığını gösteriyor.
Eger kullanıcılar için görsel doğrulamayı acarsam.
Kayıtlar için görsel doğrulamayı aç: açık
Misafir mesajları için görsel doğrulamayı aç: açık
GD CAPTCHA: hayır
GD CAPTCHA ön plan paraziti:evet
GD CAPTCHA arka plan x-ekseni paraziti: 0
GD CAPTCHA arka plan y-ekseni paraziti: 0
seklinde ayarlarsam asagidaki gibi hata verip cpu ve ram a yüklenmiyor.
Genel Hata
SQL ERROR [ mysqli ]
Got a packet bigger than 'max_allowed_packet' bytes [1153]
not: görsel doğrulamayı kapatırsam uyelikte bir sorunla karşılaşmadım. görsel doğrulama ayarları sayfasında görsel kodların görüntülenmesi gayet normal görünüyor. Bu da sanırım GD library desteğinde sorun olmadığını gösteriyor.
Re: yeni kullanıcı kayıt işleminde sorun (mysql&ram kullanımı)
server için kullandığın makinanın özellikleri yetmiyor olabilir, görsel doğrulama dediğin kadar yüklenmez.
ekstra debug'u açarak o an sisteme nelerin yüklendiğini tesbit edebilirsin.
ekstra debug'u açarak o an sisteme nelerin yüklendiğini tesbit edebilirsin.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir