kategori-açıklama

phpBB 3.0.x çalıştırılması ve kurulumu ile ilgili yardımı buradan alabilirsiniz. Lütfen MODlar ile ilgili sorunlarınızı buraya yazmayın.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
pikachu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

kategori-açıklama

Mesaj gönderen pikachu »

yeni bir kategori açtığımızda açıklama die bir yerr var normal forum açıklması gibi ama oraya açıklama girdiğimizde o sadece kontrol panelindeki listede görünüyor forum kısmında görünmüyor yani bi işlevi yok gibi bu bilinçli yapılmış bir şeymi yoksa bir hatamı, yani kategori açıklaması ne işe yarıyor
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: kategori-açıklama

Mesaj gönderen basoglanh »

Bu açıklamanın ne olduğunu bende bilmiyorum ama aramalarda etkisinin olabileceğini düşünüyorum.
Yeni bir güne gülümse !
FaMeRa
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen FaMeRa »

İSTE ÇÖZÜM ARKADAŞIM DİKKATLE OKU !

bende ilkin yapamamıştım ama sert bir cafe le çözülemeyecek sorun yoktur

aslında çok basit.

ilk önce kategori oluşturmanız lazım, bunu yapmak için yeni forum ekle yazan yere kategori ismini yazıp "yeni forum ekle" butonunu tıklıyoruz.
Forum tipi: ni kategori olarak seçiyoruz ve İzinleri şuradan kopyala: seçeneğinden, zaten hazırda bulunan kategoriden izinleri oluşturacağımız kategoriye kopyalıyoruz. bunu yapmazsanız görünmez.

Kategoriyi oluşturduk fakat görünmüyor, çünkü forumunu oluşturmadık...
aynı işlemi tekrar yapıyoruz: forum ismini girip yeni forum ekle seçeneğine basıp, forum tipini bu sefer forum olarak seçili bırakıyoruz. Üst forum: dan hangi kategori altında görünmesini istiyorsak onu seçiyoruz veya ilk önce oluşturduğun kategoriyi tıklayarak yeni forum oekle diyebilirsin aynı şey. bu yöntem ile forumu istediğin bir kategoriyede taşıyabilirsin.
oluşturduğumuz forum için gerekli açıklamaları girip "İzinleri şuradan kopyala:" seçeneğininden izinleri kopyaladıktan sonra forumumuz oluşturulmuş oluyor.

----

forumu sorunsuz şekilde kurdun yönetim paneline girdin, kendi forumunu oluşturacaksın baktın orda My first Category yazıyor, editlemek varken silip yenisini yapmak istedin ... (ne alakaysa) işte kabus dolu dakikalar o an başladı demektir.. denemediğin kategori ve forum kombinasyonu kalmadığında, saçını başını yolmadan önce kendine bir kahve yaptın ve aslında My first Categoryi silerken izinleride sildiğini anladın..

yukardaki gibi kategori ve forumu oluşturduktan sonra önce kategoriyi düzenle butonunun tıklayarak hiç bir işlem yapmadan gönder i tıklayın.

sayfası geldiğinde "izinleri ayarlayabilirsiniz."
sekmesini tıklayın, (kategori ve forumun oluşturduktan hemen sonrada yapabilirsiniz)
sağ altta
Grupları ekle ekle yazan yerde görünen :

Yönetici
Bot
Genel yetkili
Misafir
Kayıtlı kullanıcı

seçeneklerinin hepsini işaretleyin ve altındaki
izinleri ekle
bottonunu tıklayın.
açılan sayfada grublara vermek istediğiniz izin seçeneklerini seçin.

Yönetici= Tam erişim
Bot= Sadece okuma erişimi
Genel yetkili= Yetkili onaylı
Misafir= Sadece okuma erişimi
Kayıtlı kullanıcılar= Standart erişim veya Standart erişim + anketler

seçip tüm izinleri uygula butonuna basın, isterseniz
Gelişmiz izinler
seçeneğinden daha detaylı izin ayarlaması yapabilirsiniz.
izin ayarlarımızıda tamamladık artık ana sayfamıza geliyoruz , kategori ve forumumuzun orda olduğunu görüyoruz..

http://www.phpturkiye.net sitesinden webportalim adlı kullanıcıya aittir yazı.
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mc_kelleci »

pikachu arkadaşımız kategori açtım gözükmüyor demiyorki .kategori açıklamaları var onlara birşeyler yazsakda forum anasayfasında gözükmüyor ne için yapmışlar bunu diye soruyor...
aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar :)
ita96
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ita96 »

Belki de aslında çıkıor ama aşağıda olduğu için görünmüyor. Bu bir hata olabilir. :idea:
FaMeRa
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen FaMeRa »

Bunu yazdım anlamadınız mı? özetlim

Forumunuzu oluşturdunuz ama forum gözükmüyor...çünkü izinler verilmemiş...
Yönetim paneline girin üstte forumlar var girin yandan forum izinlerine girin...
sonra...
Forumlarınız gözükecektir tüm forumları seç diye seçenek seçiyorsunuz sonra alttan göndere tıklayın...
sonra...
Yönetici Tam erişim
Bot Sadece okuma erişimi
Genel yetkili
Misafir
Kayıtlı kullanıcılar
var onların hepsini işaretleyin ve izinlere ekle diyin.... sonra oluşturduğunuz forumlar gözükecektir....
onlardan hepsine teker teker aşağıdakilerinin yapmanız önerilir.

Yönetici= Tam erişim
basoglanh
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen basoglanh »

arkadaşım sen halen daha anlamadın galiba. Yanlış anlama arkadaşımız nasıl forum açarız nasıl kategori açarız nasıl izin veririz nasıl alt forum açarız diye birşey sormamış. Kategori açarken normalde forum açıklaması yazılan yerler varya işte kategori açarkende açıklama yazılabildiğini söylüyor. ama diyorki forum açıklamasını yazdığımız zaman forumda gözüküyor fakay kategori açıklamasını yazdığımız zaman forumda değil sadece panelde gözüküyor diyor.
Yeni bir güne gülümse !
ita96
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen ita96 »

Famera konuyu takip et ve ben denedim ama sadece panlelde görünüyor sadece belki forum açılırken o bölüm kullanılıyor kategoride kapatılamıyor diye bulunuyor olabilir.

Not : Phpbb 3'ün tanıtımı yapılırken her zaman "iyi ve gelişmiş bir izin sistemi var ve her konu için ayarlanılabiliyor ama istenirse ayarlanan bir forumdan kopyalanabiliyor" deniliyor.
Ayrıca ilk forumda izinleri buradan kopyalayabilirsiniz de deniyor. :)
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

Sanırım şöyle birşeyden bahsediyoruz :

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

styles/subsilver2/template/forumlist_body.html

Bul

Kod: Tümünü seç

<!-- BEGIN forumrow -->
	<!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
		<tr>
			<td class="cat" colspan="2"><h4>{forumrow.FORUM_NAME}</h4>  </td>
Satır İçinde Bul:

<td class="cat" colspan="3"><h4>{forumrow.FORUM_NAME}</h4>
Sonrasına Ekle :

<p class="forumdesc">{forumrow.FORUM_DESC}</p>

Son Hali Aşağıdaki gibi olmalı:

<!-- BEGIN forumrow -->
	<!-- IF forumrow.S_IS_CAT -->
		<tr>
			<td class="cat" colspan="2"><h4><a href="{forumrow.U_VIEWFORUM}">{forumrow.FORUM_NAME}</a></h4><p class="forumdesc">{forumrow.FORUM_DESC}</p></td>
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.

phpBB3 Temaları | SufiForum
akrostis
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen akrostis »

Çok işime yardı arkdaşım cevabın. Çok saol.
FaMeRa yazdı:İSTE ÇÖZÜM ARKADAŞIM DİKKATLE OKU !

bende ilkin yapamamıştım ama sert bir cafe le çözülemeyecek sorun yoktur

aslında çok basit.

ilk önce kategori oluşturmanız lazım, bunu yapmak için yeni forum ekle yazan yere kategori ismini yazıp "yeni forum ekle" butonunu tıklıyoruz.
Forum tipi: ni kategori olarak seçiyoruz ve İzinleri şuradan kopyala: seçeneğinden, zaten hazırda bulunan kategoriden izinleri oluşturacağımız kategoriye kopyalıyoruz. bunu yapmazsanız görünmez.

Kategoriyi oluşturduk fakat görünmüyor, çünkü forumunu oluşturmadık...
aynı işlemi tekrar yapıyoruz: forum ismini girip yeni forum ekle seçeneğine basıp, forum tipini bu sefer forum olarak seçili bırakıyoruz. Üst forum: dan hangi kategori altında görünmesini istiyorsak onu seçiyoruz veya ilk önce oluşturduğun kategoriyi tıklayarak yeni forum oekle diyebilirsin aynı şey. bu yöntem ile forumu istediğin bir kategoriyede taşıyabilirsin.
oluşturduğumuz forum için gerekli açıklamaları girip "İzinleri şuradan kopyala:" seçeneğininden izinleri kopyaladıktan sonra forumumuz oluşturulmuş oluyor.

----

forumu sorunsuz şekilde kurdun yönetim paneline girdin, kendi forumunu oluşturacaksın baktın orda My first Category yazıyor, editlemek varken silip yenisini yapmak istedin ... (ne alakaysa) işte kabus dolu dakikalar o an başladı demektir.. denemediğin kategori ve forum kombinasyonu kalmadığında, saçını başını yolmadan önce kendine bir kahve yaptın ve aslında My first Categoryi silerken izinleride sildiğini anladın..

yukardaki gibi kategori ve forumu oluşturduktan sonra önce kategoriyi düzenle butonunun tıklayarak hiç bir işlem yapmadan gönder i tıklayın.

sayfası geldiğinde "izinleri ayarlayabilirsiniz."
sekmesini tıklayın, (kategori ve forumun oluşturduktan hemen sonrada yapabilirsiniz)
sağ altta
Grupları ekle ekle yazan yerde görünen :

Yönetici
Bot
Genel yetkili
Misafir
Kayıtlı kullanıcı

seçeneklerinin hepsini işaretleyin ve altındaki
izinleri ekle
bottonunu tıklayın.
açılan sayfada grublara vermek istediğiniz izin seçeneklerini seçin.

Yönetici= Tam erişim

seçip tüm izinleri uygula butonuna basın, isterseniz
Gelişmiz izinler
seçeneğinden daha detaylı izin ayarlaması yapabilirsiniz.
izin ayarlarımızıda tamamladık artık ana sayfamıza geliyoruz , kategori ve forumumuzun orda olduğunu görüyoruz..

http://www.phpturkiye.net sitesinden webportalim adlı kullanıcıya aittir yazı.
Kilitli

“3.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 4 misafir