Üye sistemi değişikliği??

phpBB 2.0.x kurulum ve çalıştırılmasında meydana gelen sorun ve problemler için buradan yardım alabilirsiniz.
Kilitli
altmis6
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Üye sistemi değişikliği??

Mesaj gönderen altmis6 »

Forumda mesela şöyle bir şey yapmak istesem nasıl yapılır?:...
Forumun zaten bir üyelik sistemi var.Bu üyelik sistemine TC Kimlik numarası,gerçek,isim soyisim ile girilebilir hale getirmek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?
Kendi düşüncem:
1- index.php nin ismini değiştirerek start-page olayını iptal etmek.
2-yeni bir üyelik formu oluşturmak.phpbb den bağımsız.
3-bu forumda phpbb nin *doldurulması zorunlu alanları kısımlarından birini değiştirerek oraya TC Kimlik no hanesi yapmak.db den değil,sayfadan.
4-sitenin start-page si,bu bizim üyelik formu olacak,doldurulup submit yapıldığı sayfada bir yönlendirme olacak ve bu yönlendirmenin içinde url nin sonunda değişken ve değerler forumun üyeliği işleyen action sayfasına gönderilecek.yani action=get metodu gibi bişey.Böylece forumun üyelik db-tablo yapısında hiçbir değişiklik yapmadan ve siteye direk müdahalesini engelleyerek girmiş oluruz.
5-forumun index.php (start-page) sini değiştirsem bile adres satırından ismini bilenler yine foruma girip okuyabilirler.Bunu engellemek istiyorum.Yani forumdan sadece hedef kitlenin yararlanması istenmektedir.
----phpbb 2.20 son sürüm türkçe kurdum.
----:) Nasıl olacak bu olay bir fikri olan varmı,yada bunun modül olarak hazır halini bilen varmı?
tşk.ler...
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Uzaklaştırıldı
İletişim:

anladım

Mesaj gönderen NEFRİT »

Tamamdır ne istediğini çok iy anladım sen daha fazla ilgi istiyorsun daha fazla bilgi ile kayıt gibisinden şeyler bunun için zor bir mod kurman gerekiyor ismi PCP yani (profil control panel) bunun içnde telefon numarası isim adres vs vs vs pek çok şey var bunu kurduktan sonra mesela telefon yazan kısmı TC KİMLİK NO diye sadece dil dosyasındaki değşikliği yaparsan tam istediğin gib olur bi de seçenekleri bol olduğu içn istediğin gibi sorular hazırlayabilirsin.
Özellerden kullanıcılara reklam yaptığım için sayın yöneticim beni uzaklaştırdı.
ramazanaksoy
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

üye formu

Mesaj gönderen ramazanaksoy »

arkadaşlar üyelik formundaki msn ıcq v.s o kısmı nasıl kaldırabilirim acill..!! tskler simdiden phpbb2.0 kullanıorum
Tşkler
ramazanaksoy
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

NEFRİT KARDEŞ BU MODU BUL BANA GÖZÜNÜ SEVEYİM

nefrit kardeş bu kayıt bölümünde icq msn v.s isteyen bölümü kaldırarak sadece imzası nerden oldugu bide site ismi kalmasını istiyorum bunun modunu bana detaylı anltırsan minnettar kalırım kime yazıyosam cvp alamıyorum ya eyvaLLah simdiden
Tşkler
fikretba
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen fikretba »

eğer hiç bu alanları kullanmak istemiyorsan

basit bir çözüm

Değişecek dosyalar
templates/xxx/profile_view_body.tpl
templates/xxx/profile_add_body.tpl
templates/xxx/admin/user_edit_body.tpl
templates/xxx/viewtopic_body.tpl

Bunların bir yedeğini al.

templates\xxx\admin\user_edit_body.tpl dosyasını aç

Kod: Tümünü seç

<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_ICQ_NUMBER}</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input class="post" type="text" name="icq" size="10" maxlength="15" value="{ICQ}" />
	  </td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_AIM}</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input class="post" type="text" name="aim" size="20" maxlength="255" value="{AIM}" />
	  </td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_MESSENGER}</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input class="post" type="text" name="msn" size="20" maxlength="255" value="{MSN}" />
	  </td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_YAHOO}</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input class="post" type="text" name="yim" size="20" maxlength="255" value="{YIM}" />
	  </td>
	</tr>
bul ve bu ifadeyi sil sonra kaydet ve kapat

templates/xxx/profile_view_body.tpl dosyasını aç

<tr> 
		  <td valign="middle" nowrap="nowrap" align="right"><span class="gen">{L_MESSENGER}:</span></td>
		  <td class="row1" valign="middle"><span class="gen">{MSN}</span></td>
		</tr>
		<tr> 
		  <td valign="middle" nowrap="nowrap" align="right"><span class="gen">{L_YAHOO}:</span></td>
		  <td class="row1" valign="middle"><span class="gen">{YIM_IMG}</span></td>
		</tr>
		<tr> 
		  <td valign="middle" nowrap="nowrap" align="right"><span class="gen">{L_AIM}:</span></td>
		  <td class="row1" valign="middle"><span class="gen">{AIM_IMG}</span></td>
		</tr>
		<tr> 

templates/xxx/profile_add_body.tpl dosyasını aç

<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_ICQ_NUMBER}:</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input type="text" name="icq" class="post" style="width: 100px"  size="10" maxlength="15" value="{ICQ}" />
	  </td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_AIM}:</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input type="text" class="post" style="width: 150px"  name="aim" size="20" maxlength="255" value="{AIM}" />
	  </td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_MESSENGER}:</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input type="text" class="post" style="width: 150px"  name="msn" size="20" maxlength="255" value="{MSN}" />
	  </td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_YAHOO}:</span></td>
	  <td class="row2"> 
		<input type="text" class="post" style="width: 150px"  name="yim" size="20" maxlength="255" value="{YIM}" />
	  </td>
	</tr>

templates/xxx/viewtopic_body.tpl dosyasını aç

{postrow.AIM_IMG} {postrow.YIM_IMG} {postrow.MSN_IMG}
ramazanaksoy
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Üye formu değişikliği

Kardeş gerçekten çok tşk ediyorum yaptım oldu..Kardeş şimdi bu sildiklerim varya mesela o bölüme hani web sitesi nerden v.s yazılıyor oranın en üstüne isim soyisim istesek veritabanınadamı yüklemeler yapmak lazım. Varmı bilgin. Simdiden eyvaLLah kardeşim..
Tşkler
fikretba
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Üye formu değişikliği

Mesaj gönderen fikretba »

ramazanaksoy yazdı:Kardeş gerçekten çok tşk ediyorum yaptım oldu..Kardeş şimdi bu sildiklerim varya mesela o bölüme hani web sitesi nerden v.s yazılıyor oranın en üstüne isim soyisim istesek veritabanınadamı yüklemeler yapmak lazım. Varmı bilgin. Simdiden eyvaLLah kardeşim..

bu alanları ekleyebilirsin ama bunu ekleyince sen bunu mesajlarda avatarın altında görmek isteyeceksin sanırım bunla ilgili bir mod vardı

http://www.phpbbhacks.com/download/2370

bunu bir incele demosuda var
http://unix.educ.cam.ac.uk/tech/realname/pics.html bu da demosu

ama sana tavsiyem şu database'de icq,msn gibi alanlar olacak ve bu alanları boş olarak kayıt edecek bu alanları kullanmıyorsan databaseden sil her kullanıcı için bu alanlar boş kalacak databasede gereksiz şişkinlik yaratacak.

her yaptığın iş için yedek al yedeksiz çalışma

burada kendi yaptığın siteyi tanıtabilirsin
mozk7
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mozk7 »

slm ya ben bu modu çalıştırdım ama bazı sorunlar var sitede online olan üyeleri göstermiyo sadece virgüller gösteriyo :(

sitede online olanlar kısmında üye adı veya gerçek adı gösterip gösterme olayını nasıl ayarlayacam??

yardım lüften yada baska bi mod varmı bulamadım ben???
Kilitli

“2.0.x Destek Forumu” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 1 misafir