Ne kadar güvenli ?

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Rate
Kayıtlı Kullanıcı

Ne kadar güvenli ?

Mesaj gönderen Rate »

Merhaba arkadaslar yönetici arkadaslara benim 2 sorum var
Phpbb3 çıktı ama hala phpbb 2 sürümü yayınlanmaya devam ediyor. Kuşkusuz ki Phpbb3 phpbb2 ye göre daha gelişmiş mod eklenti ve güvenlik le donatılmış ama ben forum tasarımını beğenmedim.

Acaba phpbb 2.0.22 sürümünü kullanmaya devam etsem bir güvenlik açığı yada hack yaşarmıyım ? yönetici arkadaslardan bu konu hakkında tam bir cevap bekliyorum.

2.si ise phpbb Plus ın son sürümü ne kadar güvenli olduğu.Yani bir portal olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirmiyim ? Kuran arkadaslar herhangi bir saldırı altında kaldırlar mı acaba?

smf vbulletin mkportal joomla gibi bütün forum ve portal sürümlerini deniyorum da phpbb hakkında kafamda bu soru işaretleri kaldı. Yardımcı olursanız sevinirim. Tedbiri elden bırakmamak lazım bilirsiniz ;)

Cevaplarınızı Bekliyorum
Şimdiden Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
mc_kelleci
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Ne kadar güvenli ?

Mesaj gönderen mc_kelleci »

phpbb2 nin sıfır sürümünde güvenlik açıkları mevcut.sıfır phpbb2 hacklenebiliyor o yüzden ctracker ve phpbbsecurity nin güncel sürümlerini kullanmalısın.

plusun son sürümünde cracker tracker güvenlik sistemi güncel değil. onu güncelleştirip ekstradan bide phpbbsecurity kurarsanız plusı gönül rahatlıgıyla kullanabilirsin.
plus sitem var ve zamanında hacklendi.plus sitemde ctracker güncel değildi. güncelledim ve phpbbsecurity i kurdum.yaklaşık 1 yıldır hiç hacklenmedim

phpbb3 sitemde var.oda hacklendi.her temayı kullanmamam gerekiyormuş.temada fso açığı oldugundan hacklenmişim.

sonuçta yeni çıkan güvenlidir yada phpbb3 hacklenmez diye bi kaide yok.sonuçta serverında açık vardır gene hacklenirsin ;) yapacak pek fazla bişi yok.sonuçta phpbb açık kaynaklı bi sistem.her açık kaynaklı sistem gibi phpbb de hacklenebilir.ben vb nin resmi sitesinin hacklendiğini gördüm.

en güvenli bilgisayar fişi çekili bilgisayardır.pek fazlada kasma kendini.gene hackliyolar gene hackliyolar :mrgreen:

bana sorarsan napmak lazım.aslında forum morum uğraşmamak lazım :D ama dayanamıyoruz gene kuruyoruz forum sitesi. sen genede phpbb2 kurma. eski model bi arabayla sıfır araba bir olmayacağı gibi phpbb3 ile phpbb2 yi karşılaştıramazsın. geniş kapsamlı yönetici paneli bile phpbb3 kurmak için yeterli sebep bence. sen al bi phpbb3 kur. hiç bi eklenti ekleme orjinal temasını kullan. hacklenmezsin inş...

biraz uzun yazmışım yav :) damarıma dokundun kardeşim napayım :mrgreen:
aklı olan okumasın sanayide iyi para veriyorlar :)
Kullanıcı avatarı
Dn_35
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen Dn_35 »

%100 güvenli ve kırılmayacak sistem yoktur, açıkları kapatırsın birileri yeni yerler bulur.

Önemli olan güvenlik tedbirlerini almak ve sağlam yedekle çalışmaktır.
phpBB2 sistemi 2.0.17 sürümünden itibaren güvenlik açıkları kapatılarak yeni sürümleri yayınlamıştır ve çok güvenli ve kararlı bir forum yazılımı haline gelmiştir. Hala phpBB2 forum yazılımı güncellenmektir ve son anda vazgeçmezler ise yakında 2.0.23 sürümü yayınlanacakır.

phpBB3 ise açıkları kapatılmış ve kararlı çalışan phpBB2 yazılımın geliştirimiş halidir diyebiliriz. Gerçi bu değişilikler esnasında forum sistemlerinde devrim sayılabilecek değişiklikler geçirdi evrensel dil olan UTF8 kodlamasına geçildi, veritabanı tabloları yeniden düzenlenerek sunucuya yüklenmeden çok daha hızlı ve kararlı çalışması sağlandı, tema sistemleri tpl den html ye geçti ve birçok güvenlik özelliği eklendi.

phpBB geliştirici takımı zaten phpBB sistemlerini en güvenilir sistem yapmak için çalışıyorlar ve açık yaratabilecek düzenlemeleri eklemiyorlar ve yayınlanan her yeni sürümde bulunan ve bildirilen açıklar kapatılıyor.

Sonuçta phpBB2 ve phpBB3 olarak geliştirilmeye devam edilecek ve tercih kullanıcıya bırakılacak, en azından şu andaki geliştime aşamalarındaki CVS ve SNV'lere baktığımızda durum böyle.
Site Kuralları | Mod Kurulum Makalesi | MODX Formatlı Modların Kurulumu

Lütfen özel mesaj ile yardım istemeyiniz, kurallarımız gereği özel mesajlara cevap vermiyoruz.
Kullanıcı avatarı
mavideniz
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen mavideniz »

phpBB2 yide kullandım phpBB3 üde RC2 serisinden bu yana kullanıyorum. Bu zamana kadar önceki sürümlerinde hazır portallar dan darbe yemeyen kalmadı. Güvenlik açıklarından etkilenmemek kişinin kendi elindedir. Bizzat security sitelerini mercek altında tutmalı güvenlik açıklarından anında haberdar olmalıdır. Joomladan bahsetmişsin mesela, joomla , mambo çokaşırı açıklarla boğuştu hala daha eski sürümlerdeysen mutlaka o açıklara yakalanmışsındır. Ama son sürümdeysen yakalanma şansın yok denecek kadar az.
Eklentilerde çok önemli etken, Eklentileride test aşamasından geçmeden kullanmamak gerek. phpBB3 güvenliğe çok fazla önem vermiş durumda. Gold sürümüne kadar çok önemli güvenlik açığıyla karşılaşılmadı. Çok uzun bir süre daha karşılaşacağını sanmıyorum.
Ayrıca güvenik faktörü göreceli bir kavram. phpBB3 çok güvenlidir fakat websiteni barındırdığın hosting güvenliğe önem vermiyorsa, hacking kaçınılmazdır. Yani korkunun ecele faydası yok kardeşim. Tasarımı beğenmedim demişsin. Beğenmediysen beğendiğini kullanacaksın. :lol:
emre86
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen emre86 »

phpBB2x olsun yada 3x istersen vBulletin,DLE,IPB ne kurarsan kur serverinde 2 lamer varsa ve birde shell(c99-r57) atmışlarsa serveri rootlayıp.Snin o çok güvenli siteni anında hacklerler.Uzun lafın kısası kullandığın scriptne olursa olsun en önemlisi serveririn güvenli olmasıdır.Ben çok site gördüm vBulletin,IPB serverindeki shell yüznden hacklenmiş.Server sahibinle görüşürsün http://forum.whmdestek.com/showthread.php?t=225 sitesindeki bilgileri kullanarak o lamerleri engeller ve sende güvende olursun :wink:
İnadına 2x

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir