[Çözüldü] Forumları Dışa Aktarmak
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.
- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.
- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
[Çözüldü] Forumları Dışa Aktarmak
Doğru yerde mi açtım bilmiyorum ama phpbb 3.0.2 de localhostta forum oluşturdum ve izinleri ayarladım. Ama bugün internette çok daha fazla eklentisi olan bir forum buldum modphpbb3. Şimdi benim sormak istediğim, ben eski forumda oluşturduğum forumları ve alt forumları yeni foruma nasıl taşıyabilirim?
Re: Forumları Dışa Aktarmak
ykp den veya phpmyadmin den yedek alarak taşıyabilirsin
Peki yalnızca forumları ve altforumları yani konular mesajlar olmasa da olur, bunları aktarmak için hangi tabloları almam gerekiyor?
tüm tabloları alın forumunuz o an aldığınız yedek halinde yüklersiniz ve aynı şekilde olur yine forumunuz ve yine güvenlik amacıyla admin paneldende yedek almanızı öneriririm
Yine bu konuyla ilgili birşey sorayım, forumu aradım ama tatmin edici bir cevap bulamadım. Şimdi ben localhostta forumun herşeyini ayarladım. Ama server a gönderirken neler yapmam gerekiyor? Hangi dosyalar gidecek, yeniden kurulum mu yapılacak vs...
Merhaba,PTCpara yazdı:Yine bu konuyla ilgili birşey sorayım, forumu aradım ama tatmin edici bir cevap bulamadım. Şimdi ben localhostta forumun herşeyini ayarladım. Ama server a gönderirken neler yapmam gerekiyor? Hangi dosyalar gidecek, yeniden kurulum mu yapılacak vs...

KOLAY GELSİN...
Çok teşekkürler akşam deneyip yazacağım sonucu...
Şimdi bir deneme yaptım ama bir sorun var. Benim hosting ücretsiz bir siteden. Buradan veritabanı oluştur dediğimde mesela forum adında veritabanı oluşturacaksam bu ptcpara_forum diye oluşuyor. Ama benim localde veritabanı adı yalnızca forum. Bu sorun olur mu olursa ne yapmalıyım?
ücretsiz sitelerde öyledir başına kullanıcı adı koyar sadece forum'u değil tümünü kullanacaksın
Phpbb kontrol panelinden değiştirilebiliyor mu kullanılacak veritabanı ismi?
Veritabanını ptcpara_forum olarak yazacaksınız... Aynı şekilde kullanıcı adı da ptcpara_kullanici şeklinde olacaktır...PTCpara yazdı:Şimdi bir deneme yaptım ama bir sorun var. Benim hosting ücretsiz bir siteden. Buradan veritabanı oluştur dediğimde mesela forum adında veritabanı oluşturacaksam bu ptcpara_forum diye oluşuyor. Ama benim localde veritabanı adı yalnızca forum. Bu sorun olur mu olursa ne yapmalıyım?
Evet benim sorunlar bitmeyecek sanırım.
Şimdi de kurdum ama Türkçe karakter problemi var.

En son PTCpara tarafından 16.08.2008, 19:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir