Aynı IP'den 3-4 kullanıcı aynı mıdır ?

phpBB destek veya chat forumu değildir
phpBB ile ilgili sorulan tüm soru başlıkları kilitlenecek veya silinecektir.
Bu forumda phpBB sorunları dışındaki genel Webmaster sorunlarını ve problemlerini tartışabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
turkpower
Kayıtlı Kullanıcı

Aynı IP'den 3-4 kullanıcı aynı mıdır ?

Mesaj gönderen turkpower »

Öncelikle herkese merhaba

bu tip işlere yeni giren birisi olarak cahilliğimi mazur görün arkadaşlar.. bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.. bir forumda admin'im ve yolun başındayım.. son zamanlarda foruma bazı bol konulu ve küfürlü 10'larca konu açılıyor ve gecenin geç saatleri olduğunda bunlara müdahale etmekte geç kalıyoruz.sabaha 10'larca konu silmek zorunda kalıyoruz.. admin panelinde bu saldırıları yapan 2 kişinin ip'lerini inceledim bu 2'sinin ip'sine ait 2-3 tane daha üyelik buldum.. internet cafe'den girmiyorlar 2'side evinden giriyorlar.hatta biri viyana'dan.. sormak istediğim ; kesin olarak bu diğer üyelikler aynı kişiye aittir diyebilirmiyiz ip'leri aynı olduğu için ? aynı forumda aynı ip'nin farklı kişilere denk gelmesi internet cafe'den bağlanmıyorlarsa milyarda 1 ihtimal gibi geliyor bana.eğer yanılıyorsam düzeltin lütfen..

şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.. sorumda eksik bulduğunuz kısımlar varsa belirtin lütfen.. ne kadar yeni olduğumu tahmin etmişsinizdir :)
turkpower
Kayıtlı Kullanıcı

Re: Aynı IP'den 3-4 kullanıcı aynı mıdır ?

Sanırım bu forum terkedilmiş, canlı belirtisine rastlayamadım.. :)
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Aynı IP ile girmeleri kesin aynı kişiler olduğunu göstermese de önemli ipucudur. Spam üye proxy kullanarak kendini farklı IP lerden geliyormuş gibi de gösterebilir.

phpbb 3.0.3 e gelen yeni özellikle, belli mesaj sayısını tutturmayan üyelerin yazdıkları otomatik onay kuyruğuna gönderilebilir, ayrıca onaylanmamış mesajlar sayacı artırmayacak.

phpbb 3.0.3 çıkınca yeni 3-5 mesajı olanlara onaysız mesaj gönderme izni vermeyip spam ile daha iyi mücadele edebilirsiniz.
turkpower
Kayıtlı Kullanıcı

Teşekkür ederim yardımınız için.. bizim forum mybb sanırım dediğiniz eklentiyi yapamıyoruz.. dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum ama öğrenmek istiyorum elimden geldiğince..

“Genel Tartışmalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir