Portalda Farklı Tema Kullanmak

phpBB 3.0.x sürümleri için MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
coni85
Kayıtlı Kullanıcı

Portalda Farklı Tema Kullanmak

Mesaj gönderen coni85 »

Merhabalar ben aranıza yeni katıldım dostlarım.
Ben phpbb3 ü yeni keşettim kendimi geliştirmek istiyorum evimde localhostta denemeler yapıyorum şu ana kadar sorunum yok.
Tek sorunum portalıda kurduktan sonra başka tema kullanamam. Başka tema kurduktan sonra portal o temayı desteklemiyor.
Forum gayet sağlıklı çalışıyor şimdi benim size sorum bu indirdiğim temaları nasıl portaldada çalıştırıcam , bu temalarda ne gibi değişiklikler yapmalıyım çalışması için şimdiden herkeze teşekürler
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Portalda Farklı Tema Kullanmak

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

indirdigniz portalda tema düzenleme yerleri var onlari yeni temanizda uygulayin ozaman portal calisacaktir...
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
coni85
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen coni85 »

indirdiğim portalda tema düzenleme yerleri var derken sanırım phpbb3 ilen gelen 2 tema için olanı diyorsunuz. onlardaki değişmesi gereken yerleri öbür temalarla karşılaştırdım aynısı değiller. Nasıl gerekli değişiklikleri yapıcam?
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

coni85 yazdı:indirdiğim portalda tema düzenleme yerleri var derken sanırım phpbb3 ilen gelen 2 tema için olanı diyorsunuz. onlardaki değişmesi gereken yerleri öbür temalarla karşılaştırdım aynısı değiller. Nasıl gerekli değişiklikleri yapıcam?
her tema ya subsilver2 yada prosilver tabanlidir sizinki hangi tabanli bilmiyorum ama hangisiyse o tema icin düzenlemeleri kendi temanizda uygulicaksiniz
akblt.space

coni85
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen coni85 »

bunu başka yerdede okudum ama ben bunun hangi tabanlı tema olduğunu nerden anlıycam acaba.
ve ben bu temalarda değiştirlilmesi gereken yerleri bu temaylan kıyasladım ama benerlik bulamadım değişmesi gereken kodlar yok.
Benim bahsettiğim tema bu http://demo.phpbb3styles.net/Hestia
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

temaniz subsilver2 tabanli portal kurulumdaki subsilver2 düzenlemelerini kendi temanizda yapin kiyaslamayin kurmayi deneyin... :lol: :D
akblt.space

Kullanıcı avatarı
zibidiman
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen zibidiman »

arkadaşlar bu konuyla ilgili bende bir soru sormak istiyorum her tema ya subsilver yada prosilver tabanlı oluyor ancak bende birçok temaya portal uygulayabilmişken envisiona uygulayamıyorum purtaldda envision teması gözükmüyor buna nediceksiniz bildiğim kadarıyla envision subsilver2 tabanlı
coni85
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen coni85 »

subsilver2 deki kod değişikliklerini aynısını hestiada da yapmam gerekiyor. Peki bu kodları nereye koyucam arkadaşlar. Mesela subsilver2 de template içindeki overall_header içinde şöyle bir yer var
<div id="menubar"> burayı bulup bunun üstündeki satıra <!-- IF not $S_IN_PORTAL --> eklemem gerekiyor ama hestiada temlate içindeki overall_header içinde <div id="menubar"> satırı yok ben nereye <!-- IF not $S_IN_PORTAL --> ekliycem bunları çözemedim kusura bakmayın kendimi aptal gibi hissediyorum bakmama ramen bu kodları ekliycek yeri bulamadım.
Kullanıcı avatarı
zibidiman
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

valla dostum ben genelde böyle durumlarada tahmini bir yere koyuyorum misal menubar kelimesi için bu menubar dediği en üstteki o portal yazılarının falan olduğu yer die duşunup o temanın portal yazısının öncesine veya sonrasına eklerim
coni85
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen coni85 »

kardeşim senin php bilgin var sanırsam benim php bilgim pek olmadığı için tahmin edemiyorum ondan burda soruyorum bilgim olsa zaten direk kendim koyarım gerekli yerere bulupta
topakli
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen topakli »

coni85 yazdı:subsilver2 deki kod değişikliklerini aynısını hestiada da yapmam gerekiyor. Peki bu kodları nereye koyucam arkadaşlar. Mesela subsilver2 de template içindeki overall_header içinde şöyle bir yer var
<div id="menubar"> burayı bulup bunun üstündeki satıra <!-- IF not $S_IN_PORTAL --> eklemem gerekiyor ama hestiada temlate içindeki overall_header içinde <div id="menubar"> satırı yok ben nereye <!-- IF not $S_IN_PORTAL --> ekliycem bunları çözemedim kusura bakmayın kendimi aptal gibi hissediyorum bakmama ramen bu kodları ekliycek yeri bulamadım.
slm..
<!-- IF not $S_IN_PORTAL --> bu ve devamı kodlar portal menusunun çıkmasını engelliyor. okadarda önemli değil..

sadece style/hestia/template/breadcrumbs.html ve style/hestia/template/overall_footer.html değişikliklerini uygulayın
coni85
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen coni85 »

teşekürler halletim temayı portala uyarladım çalışıyor en baştan kurulum yaptım ama şu andada siteadı.com yaptığımda portal yerine foruma giriyor ondan siteadı/portal.php dediğimde portala giriyor poratal çalışıyor ama açılışta açılmıyor bunu nasıl yapa bilirim teşekürler
Kullanıcı avatarı
zibidiman
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

usta o da .htaccess dosyasından yapılıyor
.htacces şu şekil olacak
#
# @package phpBB3 Portal a.k.a canverPortal ( www.phpbb3portal.com )
# @version $Id: .htaccess,v 1.7 2008/02/09 08:18:13 angelside Exp $
# @copyright (c) ********** Software - www.**********.net
# @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
#

DirectoryIndex portal.php index.php index.html index.htm

<Files "config.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>

<Files "common.php">
Order Allow,Deny
Deny from All