Son 10 Konu

phpBB 3.0.x sürümleri için MODlar hakkında ihtiyacınız olan desteği buradan sorarak alabilirsiniz.
Forum kuralları
- Yeni bir başlık açarken lütfen konu başlığına "Acil yardım", "Acele yardım" tarzlarında içerisinde "yardım" kelimesi geçen cümleler yazmayınız. Bu tip başlıklara kesinlikle cevap verilmeyecektir. Lütfen konu başlığına içeriği en iyi özetleyen anlaşılabilir bir cümle yazınız.

- Ayrıca yeni başlıklarınızı kesinlikle ilgili forumlara açınız. Örneğin, phpBB3 kurulum ve çalıştırması hakkında bir sorununuz varsa "3.0.x Destek Forumu" forumuna başlık açınız; phpBB3 temasından kaynaklı bir sorunuz varsa "3.0.x Stil/Tema Geliştirme & Tartışma & Yardım" forumuna başlık açınız; phpBB3 mod/eklentileriyle ilgili sorununuz varsa "3.0.x MOD Destek" forumuna başlık açınız. Bu kurala uymayan kullanıcıların başlıkları silinebilir ve kullanıcı uyarı alabilir ya da süresiz uzaklaştırılabilir.

- Site kurallarımızı okumadan kesinlikle forumlarımıza herhangi bir katılım yapmayınız.
Kilitli
camfanus06
Kayıtlı Kullanıcı

Son 10 Konu

Mesaj gönderen camfanus06 »

Son 10 konu modunu kurdum ve gayet güzel çalışıyor.Sadece yönetimin görebileceği bir forum oluşturdum ancak bu forumdaki son konularda bu modda görnüyor ben Yönetime özel adı altında oluşturduğum bölümdeki konuların ve başlıkların son 10 konun içinde yer almasını istemiyorum bunun bir yolu varmı.
Kullanıcı avatarı
Özcan Akbulut
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Re: Son 10 Konu

Mesaj gönderen Özcan Akbulut »

ayni soru sorulmustu bu yapilmiyor zaten o mod phpBB2 moduydu phpBB3 icin uygulanmis bir Mod ama kodlar hic phpBB3 standartlarina uygun degil ve kötü yazilmis oldugu icin yapilmaz ya baska mod kurmalisin yada idare etmelisin
akblt.space

Başlangiç Bilgileri phpBB 3.0.x :: 3.1.x
camfanus06
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen camfanus06 »

Önerebileceiniz bir moda varmı peki bunu yapabilecek.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

camfanus06 yazdı:Önerebileceiniz bir moda varmı peki bunu yapabilecek.
Merhaba,

viewtopic.php?f=34&t=15251

Bu MOD'da bahsettiğiniz sorun yok.
Kullanıcı avatarı
difficulty
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen difficulty »

camfanus06 yazdı:Son 10 konu modunu kurdum ve gayet güzel çalışıyor.Sadece yönetimin görebileceği bir forum oluşturdum ancak bu forumdaki son konularda bu modda görnüyor ben Yönetime özel adı altında oluşturduğum bölümdeki konuların ve başlıkların son 10 konun içinde yer almasını istemiyorum bunun bir yolu varmı.

mesaj incelemesini açık bırakmış olabilirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

VSaBaH yazdı:
camfanus06 yazdı:Önerebileceiniz bir moda varmı peki bunu yapabilecek.
Merhaba,

viewtopic.php?f=34&t=15251

Bu MOD'da bahsettiğiniz sorun yok.
Bu eklentide aşırı sql sorgu sayısı getirme yükü var, o da farklı bir sorun.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

bplr yazdı:Bu eklentide aşırı sql sorgu sayısı getirme yükü var, o da farklı bir sorun.
Hmm...

Kendi forumumda kullandım ama bir sorun yaşamadım. Nasıl farkına vardınız bunun?
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Test için localhost üzerinde eklenti olmayan bir forum kurun,
config.php de debug açık olsun, sayfa altında query numbers yazar, 8-10 tane olur,

Bu recent topics eklentisini test için localhost üzerinde kurun, query sayısı değişimi dikkat çeker. En azından 5 tane yeni query getirmekte, özellikle okunmamış mesajların eldesi için loop içinde sorgu var, ... Bu eklentiyi kurmadım ama, yorumları okudum ve includes dizini içindeki fonksiyonunu inceledim.
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

bplr yazdı:Test için localhost üzerinde eklenti olmayan bir forum kurun,
config.php de debug açık olsun, sayfa altında query numbers yazar, 8-10 tane olur,

Bu recent topics eklentisini test için localhost üzerinde kurun, query sayısı değişimi dikkat çeker. En azından 5 tane yeni query getirmekte, özellikle okunmamış mesajların eldesi için loop içinde sorgu var, ... Bu eklentiyi kurmadım ama, yorumları okudum ve includes dizini içindeki fonksiyonunu inceledim.
O kadar incelemedim ama bu sorgunun minimum olduğu bir mod var mı bu işe yarayan?

Bu arada kendi forumumda 22 sorgu yapılmakta. phpBB2'de sorgu sayım 200'lerde gezerdi :)

Bu phpBB3 için fazla bir değer mi fikrin var mı?
Kullanıcı avatarı
bplr
Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj gönderen bplr »

Hiç eklenti yoksa ana sayfa index.php ile 7-8 sorgu geliyor, çok incelemedim ama yorumları okudum, recent topics eklentisi performans açısından yük getiren bir eklenti.
Alternatifi olarak fazla eklenti yok o tip. Top5 türü çalışmalar hala yetersiz..
Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen VSaBaH »

bplr yazdı:Hiç eklenti yoksa ana sayfa index.php ile 7-8 sorgu geliyor, çok incelemedim ama yorumları okudum, recent topics eklentisi performans açısından yük getiren bir eklenti.
Alternatifi olarak fazla eklenti yok o tip. Top5 türü çalışmalar hala yetersiz..
Modu pasif edip forumu test ettim performans açısından gözle görülür bir fark olmadı. Varsa da pek fark ettirmiyor demek ki.

Neyse bilgilendirmeler için teşekkürler. :wink:
Kullanıcı avatarı
akansu
Kayıtlı Kullanıcı
İletişim:

Mesaj gönderen akansu »

bplr yazdı:recent topics eklentisi performans açısından yük getiren bir eklenti.
VSaBaH yazdı:Modu pasif edip forumu test ettim performans açısından gözle görülür bir fark olmadı. Varsa da pek fark ettirmiyor demek ki.

Neyse bilgilendirmeler için teşekkürler. :wink:
Ben performans deyince "hız" değil sistem kaynaklarını kullanmasını baz alıyorum, daha doğrusu bunu anlıyorum.
Örneğin:
Similar Topics(Benzer Konular) eklentisini kurduktan sonra hemen hergün site fazla CPU kullanım dolayısı ile SUSPEND edildi.(bluehost kullanıyorum) Hızda bir değişim olmamıştı.

Eklentiyi kaldırır kaldırmaz problem halloldu.Ziyaretçi sayısı +500,700 arası arttı ama CPU kotası aşımıyla daha da karşılaşmadım.

Son konular bu kadar sistem kaynağı kullanırmı bilmiyorum. Aslında hiç sanmıyorum ama yinede "bplr" nin dediği gibi ek yük getirir muhakkak,sağlam sunucusu olan sorun yaşamaz o ayrı mesele
Gayemiz, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır.

phpBB3 Temaları | SufiForum
Kilitli

“3.0.x MOD Destek” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir